Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Όσο μας στοχοποιούν τόσο μας ατσαλώνουν!

 PDF

Αθήνα, 22/1/2021

Όσο μας στοχοποιούν τόσο μας ατσαλώνουν!

Είναι μεγάλη τιμή για την Αγωνιστική Συνεργασία να μας στοχοποιεί η διοίκηση ΟΤΕ/Deutsche Telekom, που έχει αποεπενδύσει την πάλαι ποτέ μεγαλύτερη εταιρία των Βαλκανίων και έχει φτωχοποιήσει εργαζομένους που στο παρελθόν αμειβόταν με αξιοπρέπεια. Δεν θα επιθυμούσαμε σε καμία περίπτωση να μας συμπαθούν, αυτοί που πέταξαν πρόωρα 11.500 χιλιάδες εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά από εντελώς ανήθικο αλλά κι εγκληματικό mobbing, αυτοί που απολύουν άδικα σε κακοστημένα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πειθαρχικά και σε κακοστημένες παραστάσεις των άρθρων 13 και 16. Γιατί πολύ απλά, αν θα μας συμπαθούσαν, θα ήμασταν συνδικαλιστικοί μαϊντανοί!

Η Αγωνιστική Συνεργασία από την πρώτη στιγμή και με συνέπεια αντιπάλεψε τις αποσχίσεις, όπου 5.000 συνάδελφοι πεταχτήκαμε σε θυγατρικές με προφανή στόχο την μισθολογική μας υποβάθμιση. Επιχειρήσαμε με πολλούς τρόπους να στρέψουμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΣΥΝ1) και (Δ)ΑΚΕ που έχουν τις μεγάλες πλειοψηφίες στην ΟΜΕ προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να σταθούν στο πλευρό όλων των συναδέλφων που στοχοποιήθηκαν. Όταν διαπιστώσαμε ότι η ΟΜΕ είχε άλλα «σχέδια» καλέσαμε τους συναδέλφους να ψάξουν, έστω και ατομικά, τη δικαστική δικαίωση. Είναι παράσημο για εμάς ότι μας βγάλανε εκτός της διαβούλευσης, επειδή ενοχλήσαμε αυτή τη διαδικασία.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα μαζί με όλους τους συναδέλφους και μπροστά σε δικαστήρια, σε επιθεωρήσεις εργασίας, σε πειθαρχικά συμβούλια και όπου αλλού χρειαστούν για να τους υπερασπιστούμε από τις εκδικητικές πρακτικές της διοίκησης.

Νιώθουμε, λοιπόν, μεγάλη υπερηφάνεια που η διοίκηση ΟΤΕ/Deutsche Telekom έφτασε στο κατώτατο σημείο να μην εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση για την παραμονή στη μητρική, του εκπροσώπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην εκτελεστική της ΟΜΕ, Ευθύμη Κοντογεώργου και να επιμένουν, καταπατώντας κατάφορα κάθε έννοια δικαίου, για τη μεταφορά του στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value) λίγες μόνο ημέρες προ της απόσχισης με πρωτοφανή εκδικητικό και δόλιο τρόπο. Καταπατάν ακόμα και το Σύνταγμα που αναφέρει ότι «οι δικαστικές αποφάσεις εκτελούνται αναγκαστικά» δείχνοντας τεράστια περιφρόνηση στις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Λυπούμαστε που ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ, αν και έχουν λάβει σχετικό email με τη δικαστική απόφαση από 15/1/21, συνεχίζουν να βρίσκονται στο λήθαργο της διαβούλευσης. Ή για να ακριβολογούμε, «ξυπνάνε» μόνο για να παίξουν φθηνά συνδικαλιστικά/παραταξιακά παιχνιδάκια, στοχοποιώντας ως πηγή όλων των δεινών των εργαζομένων την ….ΕΕΤΕ και κάποια «ακραία παράταξη του χώρου» (sic!).

Η ηγεσία της ΟΜΕ θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι για να αντιμετωπίσει τον εχθρό θα πρέπει να σταματήσει τις μικρότητες, που προδίδουν την ανασφάλεια για τους τριγμούς που νιώθουν στις παρατάξεις τους. Ας πράξουν άμεσα το αυτονόητο, δηλαδή να απαιτήσουν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, που στο μέλλον θα αποβεί προς όφελος όλων των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

Διαβούλευση ΟΜΕ ή μεταφορά στις θυγατρικές με ταχύτητες 5G

 PDF

 

Διαβούλευση ΟΜΕ ή μεταφορά στις θυγατρικές με ταχύτητες 5G!

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η διαδικασία της διαβούλευσης για την πορεία της οποίας ακέραιη την ευθύνη φέρνουν  ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ, καθώς και οι παρατάξεις που τους στηρίζουν.

Είναι αδιανόητο, αλλά συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από μία ζάμπλουτη μητρική εταιρία να μεταφερθούν σε θυγατρικές 5.000 εργαζόμενοι για «επιχειρησιακούς λόγους» και ταυτόχρονα να τους αφαιρεθούν ΠΡΟΤΟΥ πάνε εκεί εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα. Να καταργηθούν, δηλαδή, παροχές που δίδονταν χρόνια στους εργαζομένους όταν αντιμετώπιζαν έκτακτες ανάγκες υγείας, παροχές προς τα παιδιά τους, να μειωθούν οι αποζημιώσεις για τις ασθένειες, να αφαιρεθούν επιδόματα και εργασιακές εξειδικεύσεις. Την ίδια ώρα η ΟΜΕ να βγάζει ανακοίνωση για τo …. δίκτυo 5G!

Οι «μετασχηματισμοί» και οι «μεταρρυθμίσεις» το μόνο στόχο που έχουν – τελικά – είναι το εργασιακό εισόδημα; Μάλιστα προτού πάμε χάνουμε τόσες παροχές... Οπότε, όταν θα εργαζόμαστε στις «φτωχές» θυγατρικές, πόσα έχουμε ακόμα να χάσουμε;

Η εκπροσώπησή μας στη διαβούλευση αποσκοπούσε στην ουσιαστική διασφάλισή μας, ως εργαζόμενους, κατά τη διαδικασία της μετάβασης. Για να επιτευχθεί αυτό η ΟΜΕ όφειλε να εξασφαλίσει:

§    Ρήτρα επαναφοράς στη μητρική σε περίπτωση διάλυσης ή πώλησης της θυγατρικής ή για οποιονδήποτε άλλο σκόπιμο λόγο (π.χ. συρρίκνωση δραστηριοτήτων).

§     Εγγυήσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ορίζοντα τουλάχιστον 5ετίας, ώστε να μην υπάρξει κάποιο σχέδιο «αναδιάρθρωσης» των θυγατρικών που θα στόχευε στη μείωση θέσεων εργασίας.

Δίχως τα παραπάνω δεν νοείται να είναι ΚΑΝΕΝΑΣ ευχαριστημένος για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης. Μια διαβούλευση που δεν συνοδεύτηκε από καμία μορφή πίεσης προς τη διοίκηση: ΚΑΜΙΑ κινητοποίηση, απεργία, στάση εργασίας, δελτίο τύπου, όχληση προς την κυβέρνηση ή το Κοινοβούλιο, κατεύθυνση για μαζικές αγωγές (ούτε καν στις περιπτώσεις που οι βλαπτικές μεταβολές ήταν αδιαμφισβήτητες) κ.α. Η ΟΜΕ και οι πλειοψηφούσες παρατάξεις ήταν απλά ανύπαρκτες!

Η Αγωνιστική Συνεργασία προσπάθησε στις 2 από τις 4 συναντήσεις που μας επέτρεψε η ΟΜΕ να συμμετάσχουμε, να στριμώξουμε τη διοίκηση και να τη φέρουμε σε δύσκολη θέση: Κάναμε δύο Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, καταθέσαμε κατάλογο «ενοχλητικών» ερωτημάτων,  καταθέσαμε υπόμνημα από κορυφαίο δικηγορικό γραφείο, πιέσαμε στη διαβούλευση. Την ενόχληση της διοίκησης, κλήθηκε να «απαλύνει» ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ που αποφάσισαν να μας αποκλείσουν από τις επόμενες συναντήσεις.

Αν είναι, λοιπόν, ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα ας βγουν ΤΩΡΑ να τα πανηγυρίσουν μαζί με τις παρατάξεις τους! Τους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά


 

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020

Η νέα «κανονικότητα» που υπηρετεί η μετεξέλιξη της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε CTS

PDF

Η νέα «κανονικότητα» που υπηρετεί η μετεξέλιξη της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε CTS

Έχει σημάνει από καιρό ο κώδωνας του κινδύνου για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Στην καρδιά της δομικής κρίσης του συστήματος, με την πανδημία να λειτουργεί σα γέφυρα για να περάσουν αντεργατικές πολιτικές και να υποχωρήσουν κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που κερδήθηκαν με αίμα η συνδικαλιστική ελίτ φροντίζει για το δικό της μέλλον.

Στον ΟΤΕ που εμείς εργαζόμαστε, εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί ο συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής με τη διοίκηση και τους προϊσταμένους, το κυνήγι των εντυπώσεων και των διαδικτυακών παρεμβάσεων και οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Οι Σύλλογοι μας βρίσκονται σε βαθιά κρίση με απομαζικοποιημένες διαδικασίες, που λειτουργούν πλέον ως διαχειριστές της ήττας. Σωματεία με συνδικαλιστικά στελέχη που λείπουν χρόνια από τους χώρους δουλειάς, άγνωστα στους συναδέλφους, διορισμένα από τις κομματικές ολιγαρχίες να εκπροσωπούν συναδέλφους του μεροκάματου όταν αυτά απολαμβάνουν παροχές και μισθούς για τους ‘’αγώνες’’ τους. Σωματεία με τεχνικούς και προϊσταμένους στον ίδιο σύλλογο, διαταξικά, εκφυλισμένα και αντιδημοκρατικά στις λειτουργίες τους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο οι πολιτικές δυνάμεις που μας οδήγησαν εδώ, στην ενσωμάτωση και την υποταγή, στην άτακτη υποχώρηση και την απώλεια των δικαιωμάτων μας, αυτές που δεν κατάφεραν να οργανώσουν μια νικηφόρα μάχη των εργαζομένων, που καλύπτουν την απεργοσπασία και καλούν σε αγώνες για την τιμή των όπλων, είναι πιο ενωμένες από ποτέ.

Προωθούν τη νέα κανονικότητα και επιβάλουν το νέο καταστατικό της ιστορικής ΠΕΤ ΟΤΕ και της μετονομασίας της σε CTS προτού το προχωρήσει η διοίκηση!

Η συμπαράταξή τους είναι πιο αντιδραστική από ποτέ! ΑΚΕ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (όπως παλιά ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ) με την αποδοχή της ΕΣΚ αλλάζουν το όνομα του σωματείου και μαζί αποδέχονται την απόσχιση των κλάδων στη θυγατρική CTS.

Έτσι χτίζουν τους νέους μονόδρομους για τους συναδέλφους, το νέο ολοκληρωτισμό για να σώσουν τις όποιες συνδικαλιστικές ‘’ελευθερίες’’ τους επιτρέψει ο νέος νόμος του ΣΕΒ και της Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά.

Αδυνατώντας να επικυρώσουμε τη μεταφορά μας στη CTS, να αποδεχθούμε την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας που θα φέρει η νέα εταιρεία, της εργολαβοποίησης του έργου μας και να αδυνατίσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τιμώντας την ψήφο των συναδέλφων μας ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΧΙ επί της αρχής και στα άρθρα 1 έως και 5 που είναι τα ιδρυτικά και θεμελιακά άρθρα του νέου σωματείου.

Ο αγώνας για τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος στον όμιλο ΟΤΕ συνεχίζεται, έχοντας πάντα στο νου πως ο ΟΤΕ ανήκει στον ελληνικό λαό και πρέπει να τον  υπηρετεί όπως χιλιάδες εργαζόμενοι του ξέρουν και μπορούν.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online