Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020

Η δεύτερη συνάντηση για τη διαβούλευση

 PDF

Αθήνα 1/12/2020

Η δεύτερη συνάντηση για τη διαβούλευση

Χθες, Δευτέρα 30/11/2020, διενεργήθηκε η δεύτερη συνάντηση της διαπαραταξιακής ομάδας της ΟΜΕ με τη διοίκηση για τη διαβούλευση, όπου από τη μεριά της διοίκησης  δεν παραβρέθηκαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των θυγατρικών προς τις οποίες επιθυμεί η διοίκηση να γίνει η μεταφορά των εργαζομένων.

Η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ήταν ο κύριος εκφραστής των θέσεων της διοίκησης και ανέφερε ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους για εκείνους είναι ένας παράγοντας που τους ενδιαφέρει. Όλες οι παροχές που ζητάνε να καταργηθούνε για τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν, έχουν ως στόχο  την ομογενοποίηση των απολαβών προς τα κάτω, ούτως ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να «συναντηθούν» μισθολογικά με αυτούς που ήδη βρίσκονται στις θυγατρικές. Σε αυτή τη θέση τους, απαντήσαμε ότι η ορθή πρακτική άμβλυνσης των διαφορών στις παροχές είναι η ενίσχυση των εργαζομένων που δεν τις έχουν κι όχι η αφαίρεση από εργαζομένους που τους μεταφέρουν χωρίς να έχουν το δικαίωμα επιλογής και στους οποίους αυξάνουν την ανασφάλειά τους, αφού τους απομακρύνουν από τη μητρική. Τους θέσαμε υπόψη ότι αυτή τη θέση, περί μείωσης του μισθολογικού κόστους, δεν την είχαν καν αναφέρει ως τώρα για την τεκμηρίωση της μετακίνησης. Αντ’ αυτού «διαφημίζανε» προς τα φιλικά ΜΜΕ ότι πρόκειται για «μετασχηματισμό» και «μεταρρύθμιση», προκειμένου να είναι πιο παραγωγικός και πιο πελατοκεντρικός ο Όμιλος. Στη CTS, άλλωστε, δεν υπάρχουν ήδη εργαζόμενοι. Εντούτοις, ζητάνε κι από τους εργαζόμενους που θέλουν να μεταφέρουν εκεί μειώσεις παροχών (περιορισμός θέσεων ευθύνης, μείωση αποζημίωση ασθένειας, Ταμείο Νεότητας κλπ.).

Για τον Ασφαλιστικό φορέα, εκπρόσωπος της διοίκησης μας είπε ότι ακόμα κι αν δίνανε το δικαίωμα επιλογής στους εργαζόμενους πολλοί  λίγοι θα επιλέγαν το ΤΑΠ ΟΤΕ από το ΙΚΑ (…), αλλά όταν τους προτείναμε να δώσουν το δικαίωμα επιλογής «αναδίπλωσαν» τις απόψεις τους.

Για το Κεφάλαιο Αλληλοβοήθειας είπαν ότι σκέφτονται να αλλάξει μορφή και να και να μετατραπεί ως μια παροχή από ιδιωτική ασφάλιση (π.χ. Metlife ή Εθνική). Όσο για τους δικαιούχους επιδομάτων (άτομα με ειδικές ανάγκες) θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά το μηνιαίο βοήθημα.  

Για το Λογαριασμό Νεότητας εξέφρασαν την άποψη ότι δεν αποτελεί «όρο εργασίας». Ουσιαστικά όμως, δεν απάντησαν στην παρατήρησή μας ότι δεν μπορούν να το περικόπτουν από τους εν ενεργεία εργαζόμενους που μεταφέρονται όταν ακόμα κι αυτοί που φεύγουν με σύνταξη ή εθελούσια το διατηρούν ως «δικαίωμα».

Διατυπώσαμε, επίσης, ερωτήματα όπως για το τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι εάν οι θυγατρικές πουληθούν ή κλείσουν κλπ., για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιούν τις συμβάσεις δανεισμού που ως τώρα χρησιμοποιούσαν μεταξύ ΟΤΕ, Cosmote και λοιπών εταιριών και αν θα συνεχίζουν να ισχύουν οι εθελούσιες στους εργαζομένους που επιθυμούν να μεταφέρουν. Οι απαντήσεις της διοίκησης ήταν γενικόλογα καθησυχαστικές και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η ΟΜΕ πρέπει να επανέλθει ζητώντας γραπτές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς και σε ομάδες άλλων ερωτημάτων που έχουμε ανακοινώσει ως παράταξη και προέκυψαν από τους εργαζομένους, ενώ τις έχουμε προ καιρού καταθέσει γραπτά στην ΟΜΕ μαζί με νομικό υπόμνημα. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το προεδρείο της ΟΜΕ δεν έχει μεταφέρει ακόμα προς τη διοίκηση ούτε τις ερωτήσεις ούτε το υπόμνημα.

Η συνέχιση και το αποτέλεσμα της διαβούλευσης είναι ένα σημαντικό διακύβευμα. Πρώτη φορά μια εταιρία στην Ελλάδα επιχειρεί να μεταφέρει βίαια, μονομερώς και με βλαπτικές μεταβολές ένα τεράστιο αριθμό 5.000 περίπου εργαζομένων. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό η ΟΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πέρα από την έγκαιρη μεταφορά των υπομνημάτων των παρατάξεων και των ερωτημάτων των εργαζομένων, είναι απαράδεκτο να πηγαίνει η διαπαραταξιακή στη δεύτερη συνάντηση με τη διοίκηση, ενάμιση μήνα μετά την πρώτη, και οι συμμετέχοντες να μην έχουν λάβει όλοι και φυσικά να μην έχουν συνυπογράψει τα πρακτικά της προηγούμενης.

Δεν είναι δυνατόν πριν ένα χρόνο να είχαμε πάει διαπαραταξιακά για να υπογράψουμε τα ποσοστά ασφαλείας και φέτος ενόψει μεταφοράς στις θυγατρικές να πηγαίνουν εν κρυπτώ μόνο οι δύο παρατάξεις και να τα συμφωνούν. Πέρα και έξω από παραταξιακές διαφορές θα πρέπει να εργαζόμαστε όλοι μαζί. Είναι, επίσης, ανεκδιήγητο να μην κοινοποιούνται προς τις παρατάξεις τα ερωτήματα των δικηγόρων της ΟΜΕ προς τη διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ και όταν τους τα ζητήσαμε να μας απαντούν ότι είναι εμπιστευτικά: Τα ερωτήματα της ΟΜΕ θα πρέπει να είναι γνωστά προς όλους τους εργαζομένους, το ίδιο και οι απαντήσεις της διοίκησης.

Γιατί είναι απαραίτητο να πάμε όλοι ΜΑΖΙ αλλά συντονισμένα, με διαφάνεια και με σοβαρότητα. Διότι απέναντί μας έχουμε μια διοίκηση που είναι δυστυχώς αδηφάγα και σε κάθε συνάντηση «αποκαλύπτει» όλο και περισσότερο τις πραγματικές προθέσεις της.

 


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Προειδοποιητική απεργία Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

 PDF

Προειδοποιητική απεργία αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Την περίοδο της πανδημίας έκρινε το Υπουργείο Εργασίας ότι είναι ο «κατάλληλος» χρόνος προκειμένου να πλήξει καίρια τους εργαζόμενους. Το νέο νομοσχέδιο που απεργάζεται να καταθέσει επιτίθεται σε βασικά και ζωτικά στοιχεία των εργαζομένων: το 8ωρο, τις υπερωρίες, την απεργία, το μισθό, την εκπροσώπησή τους, το πενθήμερο, την αργία της Κυριακής κλπ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) μαζί με άλλα εργατικά κέντρα, συνδικάτα κ.α. προκήρυξαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία για αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ώστε να μην κατατεθεί καν το επαίσχυντο νομοσχέδιο που ωθεί όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν προκειμένου να μην «πνιγούν» από τις απάνθρωπες διατάξεις του. Δεν είναι δυνατόν σε περιόδους που έχει απαγορευτεί η συνάθροιση 4 ατόμων, η κυβέρνηση να προετοιμάζει τη ψήφιση νομοσχεδίου που θα εξαναγκάσει όλους τους εργαζόμενους να βγουν στο δρόμο.

Έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή εργασία και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε την αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία, την Παιδεία και τις Μεταφορές. Για την ασφάλεια και τη ζωή τόσο τη δική μας όσο και των οικογενειών μας.

Όσοι συνάδελφοι/συναδέλφισσες επιθυμούν να απεργήσουν καλύπτονται στην Αττική από την προκήρυξη της απεργίας από το ΕΚΑ, ενώ στην περιφέρεια θα πρέπει να ενημερωθούν από τα κατά τόπους εργατικά κέντρα.

26 Νοεμβρίου, λοιπόν, ημέρα προειδοποιητικής απεργίας από την εργασία αλλά και από την τηλεργασία!

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Για ποιους λόγους είναι παράνομη η μεταφορά των εργαζομένων στην E-Value

 PDF

Για ποιους λόγους είναι ουσιαστικά παράνομη η μεταφορά των εργαζομένων από τη μητρική στην E-Value (τηλεφωνικά κέντρα) και γιατί πρέπει να ακυρωθεί

Οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσης των συναδελφισσών σε Αθήνα και Κόρινθο, προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που αποδεδειγμένα η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ/DT επιχειρεί να βλάψει. Στο πλαίσιο, βέβαια, του κατ’ ευφημισμού «μετασχηματισμού» αναμφισβήτητα ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Εντούτοις στην περίπτωση των εργαζόμενων που η διοίκηση επιθυμεί να μεταφέρει στην E-Value (τηλεφωνικά κέντρα), η βλαπτική μεταβολή λαμβάνει διαστάσεις πρόκλησης διότι:

·         Γίνεται τους τελευταίους μήνες επιλεκτική, μονομερής και βίαιη μετακίνηση εργαζομένων μεγάλου μέσου όρου ηλικίας και ώριμων εργασιακών δικαιωμάτων, από κεντρικές υπηρεσίες προς υπηρεσίες που η διοίκηση έχει προαναγγείλει ότι θα τις μεταφέρει στην E-Value

·         Υπηρεσίες (π.χ. ΣΥΠ, πωλήσεις πόρτα-πόρτα) τις οποίες μαζικά η διοίκηση έχει προαναγγείλει ότι θα μεταφέρει στην E-Value, το βασικό τους αντικείμενο δεν σχετίζεται με αυτό των τηλεφωνικών κέντρων

·         Στην E-Value (τηλεφωνικά κέντρα) η διοίκηση έχει αρνηθεί πεισματικά να υπογράψει συλλογική σύμβαση ακόμα και μετά την απόφαση του ΟΜΕΔ, με βασικό επιχείρημα ότι είναι μια πολύ «φτωχή» εταιρία με πολύ μικρό περιθώριο κέρδους που δεν μπορεί να απασχολεί εργαζομένους που έχουν «προνόμια» (!) συλλογικής σύμβασης (π.χ. βρεφονηπιακούς σταθμούς, εξαιρέσιμα κλπ.)

·         Η διοίκηση πληροφόρησε την ΟΜΕ ότι υπολογίζει από τους 650 εργαζόμενους που έχει στοχοποιήσει, να πάρουν το πρόγραμμα «εθελούσιας» απόλυσης περίπου οι μισοί. Γιατί άραγε οι εργαζόμενοι να θέλουν να φύγουν μαζικά εάν δεν βλάπτονταv;

·         Ο πρόεδρος του Ομίλου κατά την προσπάθεια υπογραφής συλλογικής σύμβασης στην E-Value, είχε διαρρεύσει ότι δεν τον ενδιέφερε η συγκεκριμένη θυγατρική κι ότι προτιμάει να την κλείσει και να συνεργαστεί αποκλειστικά με τις δουλεμπορικές, παρά να υπογράψει συλλογική σύμβαση.

Από τα προηγούμενα γίνεται φανερό γιατί όσοι εργαζόμενοι ήδη προσφύγαν στη δικαιοσύνη έχουν δικαιωθεί. Η Αγωνιστική Συνεργασία δεσμεύεται ότι στην επόμενη διαπαραταξιακή συνάντηση για τη διαβούλευση θα τεκμηριώσει το αίτημα της ματαίωσης της μεταφοράς εργαζομένων, αρχικά για την E-Value, για τους λόγους που προαναφέραμε.

Με αυτά τα επιχειρήματα, η ΟΜΕ οφείλει ομόφωνα να ζητήσει στη διαβούλευση τη ματαίωση της μεταφοράς των εργαζομένων στην E-Value. Σε περίπτωση που αυτό το αίτημα δεν γίνει δεκτό, τόσο η ΟΜΕ όσο και οι σύλλογοι (αλλά και οι παρατάξεις) θα πρέπει να καταγγείλουν τη διοίκηση ΟΤΕ/DT με συνέντευξη τύπου και να αναγγείλουν κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να οργανώσουν το δικαστικό αγώνα των εργαζομένων αυτών, ώστε να υπάρξουν μαζικές δικαιώσεις των εργαζομένων και τελικά ακύρωση στην πράξη των μετακινήσεων προς αυτή τη θυγατρική.

Γιατί το ΜΑΖΙ πρέπει να το εννοούμε στους εργασιακούς αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας κι όχι στα συνθήματα.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online