Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Το ξεπούλημα του ΟΤΕ και οι δικαστικές προσφυγές της Διοίκησής του εναντίον της απεργίας μας δεν θα περάσουν

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Αθήνα Μάρτιος 2008
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η Αγωνιστική Συνεργασία Παρέμβαση χαιρετίζει τους απεργούς του ΟΤΕ και τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς όλης της χώρας που αγωνίστηκαν κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν την πιο σοβαρή παρακαταθήκη για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία. Τώρα και όχι αύριο η ΟΜΕ – ΟΤΕ, οι άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις υπό την αιγίδα της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να χαράξουν τη συνέχεια της αντίστασης ώστε ο νόμος αυτός να μείνει στα χαρτιά και να μην εφαρμοστεί. Σαν πρώτο βήμα εμείς θα βλέπαμε τη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών από συναδέλφους μας για τη στήριξη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση ο λαός μέσα από δημοψήφισμα για το νέο αντιασφαλιστικό νόμο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά από τις τραγικές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το 72% του ΟΤΕ σε ιδιώτες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον ξεπουλήσει στην DEUTSCHE TELECOM. Τίθεται επομένως και πάλι το θέμα των κινητοποιήσεων μας ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Για μας το δίλημμα για το μέλλον του ΟΤΕ δεν ήταν και δεν είναι ούτε ο έλεγχός του από την MARFIN ούτε η παράδοσή του σε πολυεθνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ως στρατηγικό επενδυτή, όπως αναζητούσε και όπως φαίνεται βρήκε η κυβέρνηση.
Εμείς θεωρούμε ότι η χώρα μας και ο ελληνικός λαός έχουν ανάγκη από ένα ανασυγκροτημένο, υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο, ΟΤΕ, ο οποίος θα παίζει κοινωνικό και εθνικό ρόλο και θα υπηρετεί την ανάγκη για φθηνές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες.
Πέραν αυτού θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι θα πρέπει να καταργηθούν στην πράξη όλες οι αντισυνταγματικές ρυθμίσεις για τις αλλαγές στον κανονισμό εργασίας του προσωπικού καθώς και όλες οι διακρίσεις μεταξύ νέων και παλαιών καθώς και μεταξύ εργαζόμενων στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι στόχοι αυτοί δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Είναι μια δύσκολη υπόθεση, την οποία κάνει ακόμη πιο δύσκολη η έλλειψη κύρους και αξιοπιστίας της ΟΜΕ–ΟΤΕ μετά την τραγική υπογραφή της σύμβασης για την εθελούσια με την οποία η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δέχθηκε την άρση της μονιμότητας για τους νέους. Η υπογραφή τους αυτή θα τους κυνηγάει για πολλά χρόνια ακόμη. Ωστόσο πιστεύουμε, ότι οι πολύχρονοι και πολύμορφοι αγώνες που έχουν δώσει οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ κατά της ιδιωτικοποίησής του αποτελούν την πιο σοβαρή παρακαταθήκη ενάντια στην επέλαση του στρατηγικού επενδυτή.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Παρέμβαση καλεί όλους τους συναδέλφους στον όμιλο σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, για να υπερασπιστούμε το μέλλον ενός δημόσιου ΟΤΕ, τις επαπειλούμενες εργασιακές μας σχέσεις καθώς και τις θέσεις εργασίας μας, ώστε να αποφύγουμε ένα μέλλον σαν αυτό που ζουν οι συνάδελφοί μας στην INFOTE όπου ήδη μετά την πώλησή της έχουν ξεκινήσει οι ομαδικές απολύσεις.
Όλοι στις απεργίες. Όλοι στους δρόμους.
Το ξεπούλημα του ΟΤΕ και οι δικαστικές προσφυγές της Διοίκησής του εναντίον της απεργίας μας δεν θα περάσουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Μάρτης 2008
ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η Κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων όλης της χώρας, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι νόμοι Σιούφα και Ρέπα, επιχειρεί με διαδικασίες εξπρές να ψηφίσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται η διάλυση της Κοινωνικής ασφάλισης, η συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, το χτύπημα των βαρέων – στα οποία θα πρέπει να ενταχθούν επιτέλους και όσοι συνάδελφοι στον ΟΤΕ εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες – η δραματική μείωση των συντάξεων και η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος της ιδιωτικής. Ταυτόχρονα, με αυταρχισμό και δικαστικές παρεμβάσεις προσπαθεί να καταστείλει τους αγώνες που αναπτύσσονται, για να περάσει την αντεργατική της πολιτική. Πιο συγκεκριμένα και για το ΤΑΠ – ΟΤΕ και το ταμείο αρωγής:
Το ΤΑΠ – ΟΤΕ και το ταμείο αρωγής διαλύονται. Ο κλάδος σύνταξης του ΤΑΠ – ΟΤΕ εντάσσεται υποχρεωτικά στο ΙΚΑ. Ο κλάδος υγείας του ΤΑΠ – ΟΤΕ, ο κλάδος επικουρικής σύνταξης και ο κλάδος εφ’ έπαξ του ταμείου αρωγής εντάσσονται υποχρεωτικά σε ένα νέο ενιαίο ταμείο ΔΕΚΟ και τραπεζών. Όλες οι παροχές μπορούν να αλλάξουν με συνοπτικές διαδικασίες από τον αρμόδιο Υπουργό.
Δημιουργείται ένας νέος διαχωρισμός παλαιών και νέων αφού οι παλαιοί, προς το παρόν, διέπονται από τις διατάξεις του ΤΑΠ – ΟΤΕ ενώ οι νέοι από αυτές του ΙΚΑ.
Η επικουρική σύνταξη μειώνεται από 0,66% του τακτικού μισθού που παίρνουμε σήμερα για κάθε έτος σε 0,571% του συντάξιμου μισθού.
Οι προσληφθέντες από 1/1/83 έως 31/12/92 από 35 χρόνια και ηλικία 58 ετών που συνταξιοδοτούνταν τώρα θα συνταξιοδοτούνται στα 35 χρόνια με ηλικία 60.
Οι προσληφθέντες μετά την 1/1/93 μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με 37 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας και τώρα μπαίνει και όριο 58 ετών.
Οι μητέρες τριών παιδιών ενώ συνταξιοδοτούνταν με 20 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας από το 2013 θα πρέπει να είναι και 50 ετών.
Οι μητέρες ανηλίκων που προσλήφθηκαν μέχρι 31/12/92 μπορούσαν να φύγουν στα 50 τώρα πάνε στα 55 ενώ μειώνονται οι πρόωρες συντάξεις από 4,5 σε 6% ανά έτος.
Το ποσό της σύνταξης όσων προσλήφθηκαν πριν το 83 και φύγουν μετά το 2013 μειώνεται αν δεν έχουν 35 χρόνια υπηρεσία
Καταργείται η διάταξη που εξασφάλιζε συνταξιοδότηση σε όσους απολύονται χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Η Αγωνιστική Συνεργασία - Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν ώστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους όλης της χώρας να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου.

Όλοι στην Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 19 Μάρτη

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online