Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Εργαζόμενοι και Νεολαία βαδίζουμε μαζί στον δρόμο του Αγώνα

.

Αυτόνομη Παρέμβαση

Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο, δυναμικό, κίνημα της νεολαίας, σε μια μαζική αντίδραση των νέων ενάντια στην αστυνομική βία και κρατική καταστολή.
Το ξέσπασμα αυτό δεν έπεσε από τον ουρανό. Αφορμή αποτέλεσε η τραγική δολοφονία του νεαρού Αλέξη, έχει όμως τις ρίζες του στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νεολαία στη δουλειά, την παιδεία, στην κοινωνική της εξέλιξη.
Υπάρχει λόγος που η νέα γενιά είναι εξαγριωμένη, όχι μόνο για το ασφυκτικό παρόν που της παρέχουν αλλά κυρίως για την υποθήκευση, την κλοπή, και την καταστροφή του μέλλοντός της.
Υπάρχει λόγος που η νέα γενιά βγήκε στους δρόμους γιατί δεν αντέχει άλλο τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την κατασπατάληση των οικονομικών πόρων, την αδιαφάνεια, την υπονόμευση της δημοκρατίας.
Υπάρχει λόγος που η νεολαία ξεσηκώνεται γιατί και ο φετινός Κρατικός Προϋπολογισμός αντί να στηρίξει την παιδεία, την έρευνα, να δώσει λύσεις στα επαγγελματικά αδιέξοδα, φροντίζει μόνο να διασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου και των τραπεζιτών.
Υπάρχει λόγος που η συμμετοχή του κάθε εργαζόμενου, του κάθε γονιού, είναι επιβεβλημένη, γιατί είναι αυτοί που αδυνατούν να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους, που ζουν μαζί με αυτά την ερήμωση της παιδείας από τα οράματα και τα ιδανικά.
Υπάρχει λόγος για τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους, στους περιορισμούς και τις θυσίες που μονομερώς επιβάλλονται, για τα αντεργατικά μέτρα της απορρύθμισης της εργασίας, την ανεργία, τη συμπίεση των εισοδημάτων, του περιορισμού των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, για τις επαναλαμβανόμενες λύσεις μονόπλευρης λιτότητας.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση βρίσκεται στο πλευρό της αγωνιζόμενης νεολαίας γιατί τα αιτήματα που θέτει, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την Παιδεία από τον Προϋπολογισμό, να δοθεί διέξοδος στο εργασιακό μέλλον των νέων, να βγει η νεολαία από τη ζώνη της ανασφάλιστης και ελαστικής εργασίας, να σταματήσει η αστυνομοκρατία είναι και αιτήματα όλων των εργαζομένων.
Τα Συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, θα βαδίσουν μαζί με την αγωνιζόμενη νεολαία, για να διεκδικήσουν το μέλλον τους, την αξιοπρέπειά τους, τα χαμένα ιδανικά για μια δίκαιη κοινωνία, το δικαίωμά τους σε έναν άλλο κόσμο όπου οι νέοι και οι νέες θα είναι η ευτυχία και η ελπίδα όλων μας.
Από αυτή την κινητοποίηση δυστυχώς θα απουσιάζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί να βαδίσουμε όλοι μαζί, σε αυτό τον ωραίο αγώνα. Να βρεθούμε όλοι στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι την Πέμπτη 18/12 μαζί με τα συνδικάτα, στο μπλοκ της Αυτόνομης Παρέμβασης στη συμβολή Κοραή και Πανεπιστημίου.

Να μετατρέψουμε την οργή όλων μας σε ορμή για μαζικούς αγώνες

 

blogger templates | Make Money Online