Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Αυτόνομη Παρέμβαση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
30/12/2008


Το τραγικό γεγονός της δολοφονικής ενέργειας κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα αναδεικνύει το καθεστώς βαρβαρότητας και υποκόσμου στις σχέσεις που διαμορφώνουν με την πρακτική τους οι υπεργολάβοι καθαριότητας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολο του οφείλει να καταδικάσει αυτή την μαφιόζικη ενέργεια και να εκδηλώσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, όσο και στο σωματείο και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα που εργάζονται κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες.
Είναι αδιανόητη η καθυστέρηση της εμπλοκής της αστυνομίας, όσο και η απουσία παρέμβασης εισαγγελέα μέχρι στιγμής. Ζητάμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων. Στο δημόσιο τομέα και επιχειρήσεις πρέπει να καταργηθούν οι υπεργολαβίες και τα εξωτερικά συνεργεία καθαριότητας και να απασχοληθούν όσοι ήδη εργάζονται με άμεση και σταθερή σχέση εργασίας.
Να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι συμβάσεις. Να παίξουν το ρόλο τους οι επιθεωρήσεις εργασίας. Να σταματήσει το χτύπημα του συνδικαλισμού. Να σταματήσουν να λειτουργούν αυτές οι υπεργολαβίες σαν φυτώρια της μαύρης υποβαθμισμένης και μεσαιωνικού τύπου εργασίας. Τα συνδικάτα πρέπει να λάβουν άμεσα αποφάσεις δράσης για να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

 

blogger templates | Make Money Online