Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Αυτόνομη Παρέμβαση - Ανακοίνωση Τύπου

.
14/1/2009

Έχουμε διατυπώσει τη θέση μας ότι η ΓΣΕΕ μπροστά στην οξύτητα των προβλημάτων (κρατική καταστολή, θέματα παιδείας, ζητήματα οικονομικής κρίσης, δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, απόκρουση της επισφάλειας, κ.α.) θα έπρεπε να προωθήσει ένα σχέδιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων ξεπερνώντας τα σοβαρά κενά που εμφανίζονται στη δράση της.
Επιμένουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Η απάντηση προς την συντηρητικοποίηση και τη φοβία που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση δε σπάει με την υποστολή, αλλά με την ένταση των αγώνων των εργαζομένων, που όπως πάντα γίνονται με ειρηνικό τρόπο, ενώ πολλές φορές δέχονται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής.
Σ’ όσους είναι ανυποψίαστοι μπορεί να προκαλεί έκπληξη η στάση της ηγεσίας της ΔΑΚΕ που στην ουσία προτείνει με σημερινή ανακοίνωση της ότι από δω και μπρος πρέπει να κάνουμε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στα προάστια ή…στους αγρούς.
Σ’ όσους παροικούμε όμως στην Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι η ΔΑΚΕ ασκούσε πάντα κυβερνητικό συνδικαλισμό. Σήμερα απλά τον εφαρμόζει πιο ανοιχτά και ευθυγραμμίζεται με τις κυβερνητικές επιλογές.
Η επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδότες πρέπει να πείσει τον κάθε εργαζόμενο, ότι κι αν πιστεύει πολιτικά, ότι η λύση βρίσκεται στην ενότητα, στον αγώνα, στη μαζικότητα των κινητοποιήσεων μας, στην άσκηση της μεγαλύτερης δυνατής πίεσης.

 

blogger templates | Make Money Online