Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μετά την απεργία τι;

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤ ΟΤΕ
1η 10/5/2010
Μετά την απεργία τι;
Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν όλοι όσοι σεβόμαστε το δημοκρατικό ποτάμι των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που κατακλείσαμε τους δρόμους της χώρας στις 5 Μαΐου. Δεν κατεβήκαμε μόνο για να καταδικάσουμε τα μέτρα ΔΝΤ – ΕΟΚ  και όσων παριστάνουν την «ελληνική;» κυβέρνηση και συγκυβέρνηση της αλλά και για να υπογραμμίσουμε πως ένας άλλος δρόμος είναι δυνατός. Δε μας φτάνει η ρουτίνα απεργία – ψήφιση - κλείσιμο αγώνα. Στην επίθεση διαρκείας απαντάμε με αγώνες διαρκείας κάθε μορφής. Συγκεντρώσεις, καταλήψεις, λευκή απεργία….
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ
 ·  Να τιμωρούνται  όσοι δε μπορούν και δε θέλουν να κλέψουν, να φοροδιαφύγουν..
·  Να λοιδωρούνται όσοι δεν θέλουν να γλύψουν, να κοροϊδέψουν…
·    Να μας «δουλεύουν » τα αρπαχτικά που γαντζωμένα στα  κόμματα εξουσίας δημιουργούν ομάδες συμφερόντων παντού μέσα στη κοινωνία έχοντας πρότυπο τους το δικομματικό ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ σύστημα.
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ
·    Να αμειβόμαστε με τους μικρότερους μισθούς στην Ευρώπη, να φορολογούμαστε με τους μεγαλύτερους συντελεστές, να πληρώνουμε  τις μεγαλύτερες εισφορές και να αναρωτιόμαστε κάθε 1-2 χρόνια αν  .. πότε… και πώς θα πάρουμε σύνταξη.
·  Να αντικρίζουμε παντού τη μιζέρια ψεύτικων αριθμών και στατιστικών, προκειμένου κάποιοι να κερδίζουν ψήφους ή πριμ .
·  Να παρακαλάμε για τα δικαιώματα μας, ανθρώπους κουστουμαρισμένες γραβάτες, γλείφτες των κομμάτων εξουσίας που θεωρούν φέουδα τους τα πάντα από τους δρόμους και τα συνδικάτα μέχρι τον αέρα που  αναπνέουμε.
ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΚΡΙΣΗ Ξεσηκωμός Η ΛΥΣΗ.
Έχουμε υποχρέωση να φράξουμε το δρόμο επιστροφής σε μετακατοχικές μέρες που μας πάνε. Να σταματήσουμε την αποδιάρθρωση της κοινωνίας μέσα από την υποβάθμιση της δημοκρατίας, την παραβίαση του συντάγματος, τον εργασιακό μεσαίωνα. Στις συνθήκες ασφυξίας που διαμορφώνει το χρηματοπιστωτικό λόμπι  του νεοφιλελευθερισμού σε συνεργασία με το θίασο σκιών που παριστάνουν τη κυβέρνηση να ορθώσουμε τις δικές μας διεκδικήσεις τα δικά μας πιστεύω. Να αποφασίσουμε πως την ιστορία θα τη γράψουμε εμείς οι εργαζόμενοι αλλά θα τη γράψουμε αλλιώς.
 Σπάζουμε τον κλοιό του φόβου και του βολέματος. Υπερασπιζόμαστε όλες τις μικρές κατακτήσεις μας, τα δικαιώματα μας στη βάση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Πετάμε στα σκουπίδια τα μεγάλα ψεύτικα λόγια τους. Διεκδικούμε:
ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΟΥΣ , ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ της τελευταίας 20ετίας και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων αυτών,  των οικογενειών τους, όλων όσων συμμετείχαν από θέσεις ευθύνης. Το ίδιο ισχύει και για όποιους επιχειρηματίες, συνδικαλιστές αρπαχτικά…
ΝΑ αντιτάξουμε στην απέραντη εθνική μελαγχολία μια νέα κοινωνική συμμαχία ένα νέο Ενωτικό Αντινεοφιλελεύθερο Μέτωπο .
Τα συνδικάτα η ΟΜΕ, η ΠΕΤ να σταματήσουν τον μακάριο ύπνο τους. Δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να έχουν μήνες να κάνουν Δ.Σ Δεν μπορεί να καλύπτουν ξεδιάντροπα απεργοσπάστες μέσα στο Δ.Σ. Δεν μπορεί να ανέχονται τουρίστες στην Εκτελεστική Επιτροπή και μάλιστα πληρωμένους με τις συνδρομές μας και αργόμισθους. Όχι ΚΥΡΙΟΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
·  Θέλουμε, θα επιδιώξουμε  την ενότητα αλλά πάνω στην αλήθεια, στο συμφέρον των συναδέλφων, στην αλληλεγγύη των εργαζομένων.
 Προτείνουμε η ΓΣΕΕ να αναλάβει την ευθύνη υπογραφής όλων των συλλογικών συμβάσεων, και την αποτροπή  εξαφάνισης της κοινωνικής ασφάλισης. Δημιουργία τράπεζας κοινωνικών ασφαλίσεων. Άνοι-γμα του απεργιακού ταμείου και αξιοποίηση του για στους αγώνες. Ενεργοποίηση των ΤΔΕ συνελεύσεις ενημερώσεις.  Αυταπάτες δεν έχουμε.. καμία ανακοίνωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δράση…
 Η ξεσηκωνόμαστε η χανόμαστε
                                Χρήστος Βανδώρος 6974656539  xvand@otenet.gr

 

blogger templates | Make Money Online