Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ για ΔΕΘ - Απεργία 29ης Σεπτεμβρίου

Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση σε εκτυπώσιμη μορφή

Αθήνα 7 Σεπτέμβρη 2010
Αντιστεκόμαστε
στη βαρβαρότητα κυβέρνησης και τρόικας
στις επιδιώξεις της διοίκησης του ΟΤΕ
στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μέσα σε λίγους μήνες, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκδήλωσε την πιο ανελέητη επίθεση που έχουμε δεχθεί μέχρι σήμερα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Χρησιμοποιώντας το δημόσιο χρέος έβαλε τη χώρα κάτω από τις επιταγές της τρόικας και λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο του μεγάλου κεφαλαίου, των δανειστών, των τοκογλύφων και της εργοδοσίας.
Σήμερα εντείνει αυτή την επίθεση και με το επικαιροποιημένο μνημόνιο προδιαγράφει άμεσα περαιτέρω επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις με στόχο την ακύρωσή τους και την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων και για το 2011 ετοιμάζει νέα επίθεση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό η εργοδοσία αποθρασύνεται εντελώς και έτσι έχουμε τη διοίκηση του ΟΤΕ να γνωστοποιεί στην ομοσπονδία για άλλη μια φορά τα «αιτήματά» της. Ούτε λίγο ούτε πολύ με επιστολή της ζητάει την αλλαγή των άρθρων του κανονισμού για τις απολύσεις, την κατάργηση του χρονοεπιδόματος και των ωριμάνσεων, μηδενικές αυξήσεις το 2010 και το 2011, την αλλαγή στο καθεστώς των αδειών ασθένειας και του πειθαρχικού ελέγχου, την κατάργηση του μισάωρου υπερωρίας των οδηγών και τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής. Με λίγα λόγια δεν ζητάει πολλά. Τα θέλει όλα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα απαιτείται η κινητοποίηση όλων μας. Ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας. Να επιβάλουμε λύσεις προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Λύσεις που θα έχουν στο επίκεντρο το Λαό και τα προβλήματά του και όχι τους δανειστές, τους τοκογλύφους και την εργοδοσία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να απαντήσουμε δυναμικά στις απαράδεκτες απαιτήσεις της διοίκησης, να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά

στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 11/9/2010
και στην 24ωρη απεργία στις 29/9/2010


 

blogger templates | Make Money Online