Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για το τραπέζι της ΟΜΕ-ΟΤΕ στον κ. Τσαμάζ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΕ
1η Δεκεμβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εδώ και ένα περίπου μήνα έχει αναλάβει τα ηνία του ΟΤΕ ο νέος διευθύνων σύμβουλος κ. Μιχάλης Τσαμάζ. Από τότε και μέχρι σήμερα εκκρεμεί μία συζήτηση της ομοσπονδίας μαζί του για όλα τα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοιχτά και που αφορούν τη συλλογική σύμβαση του 2010 (φτάσαμε Δεκέμβρη), τα projects και τις επιπτώσεις τους καθώς και όλα αυτά που άφησε ανοιχτά η προηγούμενη ηγεσία και τα οποία κατ’ επανάληψη έχουν επαναληφθεί κατά κόρον από τους Γερμανούς μετόχους. Η ενημέρωση που μας έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι ότι ο νέος διευθύνων θέλει πρώτα να ενημερωθεί και μετά θα δει και την ομοσπονδία.
Εκεί λοιπόν που περιμέναμε να κλειστεί μια συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα αυτά ενημερωθήκαμε ότι ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ομοσπονδίας έκλεισαν για σήμερα το βράδυ την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου προκειμένου η ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου να κάνουν τραπέζι στο νέο διευθύνοντα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δεν είμαστε ούτε αφιλόξενοι ούτε αγροίκοι. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
1. Το ευρύτερο περιβάλλον και η επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι όλης της χώρας και μαζί μ’ αυτούς και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ απαιτεί άλλες προτεραιότητες.
2. Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να γίνει και αυτό πιστεύουμε ότι περιμένετε από τους εκπροσώπους σας είναι να συναντήσουμε το νέο διευθύνοντα, να του θέσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ και να του ζητήσουμε λύσεις.
3. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ομοσπονδίας να παίρνουν αποφάσεις ερήμην των οργάνων της ομοσπονδίας και να καλούν τους υπόλοιπους απλά να τις εφαρμόσουν ή όπως μας είπε ο πρόεδρος αυτό θα γίνει και ας έρθει όποιος θέλει.
4. Οι τακτικές και πρακτικές αυτές όχι μόνο δεν βοηθάνε, αλλά είναι και επιζήμιες για το συνδικαλιστικό κίνημα.
5. Ευθύνες για την κατάσταση αυτή εκτός από τον πρόεδρο και το γραμματέα έχουν συλλογικά η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ καθώς και τα μέλη τους που λειτουργούν μέσα στην εκτελεστική επιτροπή και ανέχονται αυτές τις πρακτικές και δεν αντιδρούν.

Με βάση τα παραπάνω οι εκπρόσωποί μας στην ομοσπονδία και στα πρωτοβάθμια σωματεία δεν θα παρευρεθούν στο τραπέζι αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε πράξεις οι οποίες είναι επιζήμιες για το κύρος και την αξιοπιστία της ομοσπονδίας και αρνούμενοι επίσης τις ιδιοκτησιακές λογικές και αντιλήψεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

 

blogger templates | Make Money Online