Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 25 Ιούνη 2011



Ενημερωτικό Σημείωμα 25 Ιούνη 2011

Όλοι στη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ 28 και 29 Ιούνη
Όλοι στους δρόμους, στις πλατείες στις απεργίες και στα συλλαλητήρια
Όχι στο μεσοπρόθεσμο που φέρνει απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων και κατακρεουργεί τα δικαιώματα

Την Πέμπτη 23/6/2011 πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι το Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Τα θέματα συζήτησης ήταν η εξουσιοδότηση για υποβολή μηνύσεων κατά της διοίκησης, η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ και η 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 28 και 29 Ιούνη ενάντια στο μεσοπρόθεσμο και στον εφαρμοστικό νόμο.
Την ίδια μέρα έγινε συνάντηση και με το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Τσαμάζ. Στη συνάντηση αυτή ο διευθύνων σύμβουλος το μόνο πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε ήταν ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει από τη διοίκηση ενημέρωση για τα θέματα της οργανωτικής ανασυγκρότησης. Για όλα τα άλλα η διοίκηση εμμένει στις θέσεις και στις απόψεις που έχει εκφράσει, στις πολιτικές μείωσης του εργατικού κόστους που έχει εφαρμόσει (ωράριο, επιδόματα, μισάωρο, πούλμαν κλπ), την έξοδο του 11888 από τον ΟΤΕ, την εκχώρηση υπηρεσιακού έργου σε εργολάβους και τις άλλες που έχει εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει (όπως η μείωση των παροχών του λογαριασμού νεότητας). Ταυτόχρονα παρά το ότι δεν μας το είπαν, προφανώς οι ίδιοι το έδωσαν στον τύπο, ο οποίος στο σύνολό του το τελευταίο διήμερο μιλάει και λέει ότι η διοίκηση επιδιώκει την άρση της μονιμότητας και τη δυνατότητα απολύσεων.
Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας αποφάσισε να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες (μηνύσεις και αγωγές ατομικές ή συλλογικές κλπ) κατά παντός υπευθύνου για όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα και που οι νομικοί σύμβουλοι της ομοσπονδίας θεωρούν παράνομες.
Για το ζήτημα της παρουσίας μας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ το Δ.Σ. επικύρωσε προηγούμενη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για τη μαζική μας παρουσία στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης για την ανάρτηση στο χώρο της συνέλευσης πανό με συνθήματα που να προβάλλουν τα αιτήματά μας και τέλος να γίνει παρέμβαση με τις θέσεις και τις απόψεις μας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης. Η απόφαση αυτή υλοποιήθηκε μόνο στο μέρος που αφορά την παρέμβαση από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης. Ο λόγος ήταν το ότι η πρώτη σε δύναμη παράταξη ΠΑΣΚΕ και οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση της απόφασης μέλη της εκτελεστικής επιτροπής δεν ασχολήθηκαν και δεν φρόντισαν καθόλου για την υλοποίησή της. Για παράδειγμα δεν φρόντισαν να φέρουν ούτε ένα πανό με το βασικό μας σύνθημα. Δεν θα ασχοληθούμε με το παραλήρημα της τελευταίας τους ανακοίνωσης γιατί δεν θέλουμε οι συνάδελφοι να πούνε τη γνωστή παροιμία που μιλάει για το τι γίνεται όταν ο κόσμος χάνεται. Οι παλιές συνταγές και οι αντιπαραθέσεις της πλάκας δεν έχουν θέση και μόνο ζημιά θα προκαλέσουν. Σε όλους μας. Θα τους θυμίσουμε μόνο ότι και αυτοί καταψήφισαν την πρόταση που είχαμε καταθέσει έγκαιρα στην εκτελεστική επιτροπή για την πραγματοποίηση απεργίας στο Διοικητικό Μέγαρο την ημέρα της συνέλευσης των μετόχων προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί.
Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε τη συμμετοχή μας στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. και η ΑΔΕΔΥ για 28 και 29 Ιούνη ως αντίδραση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο που συζητούνται στη Βουλή αυτές τις ημερομηνίες.
Συνάδελφοι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα ωχριούν μπροστά σ’ αυτό που έρχεται. Μερικά από αυτά που υπάρχουν (θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο με όλες τις επιπτώσεις) είναι :
• η πώληση οτιδήποτε έχει μείνει απούλητο,
• η ρύθμιση που λέει ότι τυχόν πλεονάζον προσωπικό των ΔΕΚΟ θα παίρνει για ένα χρόνο το 60% του μισθού του, ότι το προσωπικό αυτό θα αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ και μένει ανοιχτό το θέμα της απόλυσής του μετά το δωδεκάμηνο
• η μείωση των θέσεων εργασίας, η μείωση των μισθών η μείωση των συντάξεων
• η κατάργηση του κατώτερου μισθού για τους νέους
• η μεγαλύτερη ευελιξία στο ωράριο και η δυνατότητα επιβολής για ένα διάστημα υποχρεωτικού δεκάωρου
• η αύξηση της φορολογίας με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την επιβολή εφάπαξ εισφοράς για εισοδήματα άνω των 12.000 € (αφορά αναδρομικά και τα εισοδήματα του 2010), η αύξηση σε ορισμένα είδη των συντελεστών του ΦΠΑ
• η μείωση σε πρώτη φάση του εφ’ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των συναδέλφων της ΔΕΗ.

Συνάδελφοι ούτε η κυβέρνηση, ούτε η διοίκηση έχουν σκοπό να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αγώνες. Και μάλιστα με αγώνες διαρκείας. Με αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχουν όλοι όσοι πλήττονται σε όλα τα επίπεδα. Για τα ζητήματα του μεσοπρόθεσμου όλος ο Λαός όλη η κοινωνία. Για τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους που ιδιωτικοποιούνται. Για τα ζητήματα των απολύσεων, των μισθών, των συντάξεων και των δικαιωμάτων όλο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για τα ιδιαίτερα δικά μας η συσπείρωση όλων γύρω από τα συνδικάτα μας, η κοινή αντίδραση και ο κοινός αγώνας όλων μας ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές διοίκησης και κυβέρνησης.


Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online