Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ενωτικοί Αγώνες για την Ανατροπή

Τελειωτική κατεδάφιση των μισθών και των εργασιακών σχέσεων απο Τρόϊκα και κυβέρνηση. Μόνη λύση οι ενωτικοί αγώνες για την ανατροπή.



Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθ' υπόδειξη της Τρόικα, των δανειστών και του ΣΕΒ προχωρά με καταιγιστικούς πια ρυθμούς, στο βίαιο ξήλωμα και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.
Στο πλαίσιο της «διαπραγμάτευσης» με την Τρόικα για την εξασφάλιση της 5ης δόσης και με την κυβέρνηση να επιμένει στα εκβιαστικά – τρομοκρατικά διλλήματα περί χρεοκοπίας, προχωρεί και στο τελευταίο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων αποδεχόμενη την κατάργηση της επέκτασής τους και της κήρυξής τους, ως υποχρεωτικές, γεγονός που θα έχει την πλήρη επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Πέραν αυτού, διαβρώνει ακόμα περισσότερο την ΕΓΣΣΕ και τις κλαδικές συμβάσεις, με τη θεσμοθέτηση χαμηλότερων μισθών κατά 20% για τους νέους ηλικίας ως 25 ετών, επιβάλλει την 10ωρη ημερήσια εργασία για 6 μήνες, με το κόλπο της «διευθέτησης του χρόνου εργασίας» που καταργεί υπερωρίες και επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις συμβάσεις ορισμέ-νου χρόνου με ανανεώσεις που φθάνουν τα 3 χρόνια!
Είναι φανερό ότι η ατζέντα του ΣΕΒ και οι απαιτήσεις της Τρόικα, υιοθετούνται εν ριπή οφθαλμού, ενώ οι εργαζόμενοι σπρώχνονται βίαια σε μια αγορά εργασίας με μισθούς πείνας, χωρίς ωράρια και δικαιώματα, χωρίς καμιά προστασία από συλλογικές συμβάσεις.
Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς να υποκύψουν στους εκβιασμούς της Κυβέρνησης, της Τρόικα και των εργοδοτών, να αποτινάξουν από πάνω τους μια κι έξω όλο το πακέτο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του νέου δυσβάσταχτου ρεβανσιστικού Μνημονίου.
Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη μαζική, ενωτική και αποφασιστική αγωνιστική απάντηση του κόσμου της εργασίας, που σήμερα συναντάται με το σύνολο της κοινωνίας σε δρόμους, πλατείες και συλλαλητήρια, ζητώντας την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του μνημονίου, των δανείων και της εκχώρησης της χώρας στο κεφάλαιο και τους δανειστές.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
4 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 π. μ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αθήνα 2-6-2011

Η Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης σε μορφή word

 

blogger templates | Make Money Online