Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 12 Οκτωβρίου 2011

 

Στηρίζουν τη συμφωνία της ΟΜΕ – ΟΤΕ τα κόμματα του μνημονίου
Στην τελική ευθεία τα εκβιαστικά διλήμματα και η εφαρμογή του σπαστού ωραρίου

Παρά το μπλακ άουτ που έχουν εφαρμόσει σε βάρος μας η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το δίδυμο προέδρου γραμματέα της ΟΜΕ – ΟΤΕ συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 12/10/2011 με το ΛΑ.Ο.Σ. και με το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα δήλωσαν τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους στη συμφωνία που έχει γίνει με τη διοίκηση. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το καρέ θα συμπληρωθεί τις επόμενες μέρες και την αμέριστη στήριξή τους θα δώσουν η ΝΔ και το Μητσοτακαίικο. Η είδηση ότι τα κόμματα του μνημονίου ζητούν ανταλλάγματα για τη στήριξή τους δεν επιβεβαιώνεται και ελέγχεται ως αναληθής.
Κατά τα άλλα τις μέρες αυτές δυστυχώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με τις οποίες ξεσπιτώνονται ή υποκύπτουν στα εκβιαστικά διλήμματα οι συνάδελφοι που υπηρετούσαν μέχρι χθες στα καταστήματα του ΟΤΕ που κλείνουν. Ολοκληρώνονται επίσης και οι διαδικασίες της δήθεν διαβούλευσης που κάλεσε η διοίκηση για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.
Εμείς θεωρούμε πιο χρήσιμο η ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ αντί να κόβει βόλτες στα γραφεία των κομμάτων του μνημονίου και να ζητάει τη στήριξή τους να κινηθεί, να προετοιμάσει και να πραγματοποιήσει κάποια δράση κάποια αντίδραση ρε αδερφέ. Μιλάμε για τα εκβιαστικά διλήμματα που μπαίνουν σε όλους αυτούς που για πολλά πάρα πολλά χρόνια υπηρέτησαν τον ΟΤΕ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μιλάμε και για την επιδίωξη της διοίκησης να καταστήσει με το σπαστό ωράριο τους συναδέλφους των καταστημάτων μηχανές που θα είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο πόδι για τον ΟΤΕ. Και να μην πιστέψει κανείς ότι αυτά δεν τον αφορούν ή ότι ως εδώ ήταν και τελειώσαμε γιατί θα απογοητευτεί.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έφερε το πολυνομοσχέδιο με το οποίο κατάφερε να τους στρέψει όλους εναντίον της. Το νομοσχέδιο αυτό και τι δεν έχει. Απολύσεις και εφεδρείες στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων, αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των συμβάσεων, νέες φορολογικές επιδρομές και όλο και κάτι ακόμη θα βγει μέχρι την ψήφισή του. Η συνέχεια αν δεν τους σταματήσουμε έπεται. Έχει γίνει καθαρό ότι μέχρι να διώξουμε από την Ελλάδα τις δυνάμεις κατοχής οι επιθέσεις δεν θα έχουν τέλος ακόμη και αν πιάσουμε πάτο.

Όλοι στην απεργία της 19 Οκτωβρίου
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα
Όταν η βαρβαρότητα τείνει να γίνει καθεστώς η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων

 

blogger templates | Make Money Online