Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή Αγωνιστικής Συνεργασίας - Συνεργαζόμενοι Κεντρικής Μακεδονίας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΕΤΕ-ΟΤΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι στείλαμε την παρακάτω επιστολή στο ΔΣ της ΕΕΤΕ Κ. Μακεδονίας:

Προς ΔΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Κ. Μακεδονίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο πολυκερματισμός του Συνδικαλιστικού Κινήματος βλάπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έχουμε μείνει πολύ λίγοι και είναι μεγάλη πολυτέλεια να έχουμε τόσα πρωτοβάθμια σωματεία. Το διαίρει και βασίλευε βολεύει Διοίκηση και Κυβέρνηση. Σήμερα βλέπουμε ότι τα περισσότερα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και πρέπει να οδηγήσουν σε ένα σωματείο στον ΟΤΕ, με παράρτημα κατά Νομό και σε μια κλαδική Ομοσπονδία στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. Τεχνικά ζητήματα και διαφορές υπαρκτές και ανύπαρκτες πρέπει να ξεπεραστούν. Οι ηγεμονισμοί, οι νοοτροπίες, οι αγκυλώσεις και οι παραγοντισμοί από το παρελθόν πρέπει να παραμεριστούν για να προχωρήσουμε.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια από την ΟΜΕ- ΟΤΕ αλλά και από τα πρωτοβάθμια σωματεία σε αυτήν την κατεύθυνση ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Η αντιπαλότητα μεταξύ των σωματείων συνεχίζεται και δυστυχώς χρησιμοποιείται ενάντια στην ενότητα των συναδέλφων.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες και στα διάφορα Τοπικά Τμήματα στην κατεύθυνση για “ένα σωματείο στον ΟΤΕ, μια Ομοσπονδία στις Τηλεπικοινωνίες”, κόντρα σε συμφέροντα και συντεχνιακές λογικές.
Για τις εκλογές που θα γίνουν στην ΕΕΤΕ – ΟΤΕ στις 15 &16 Νοεμβρίου σας προτείνουμε, για τα Τοπικά όργανα της Τοπικής Διοικούσας Κ.Μακεδονίας (Τοπικό Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή, Γ.Α.Σ και Ε.Κ.Θ) να ισχύσει Ενιαίο Ψηφοδέλτιο με μειωμένη σταυροδοσία (κάτω του 50% των εκλεγμένων σε κάθε όργανο). Την πρόταση αυτήν την καταθέσαμε προφορικά εδώ και αρκετό καιρό στο ΔΣ, την καταθέτουμε σήμερα γραπτώς και περιμένουμε την απάντησή σας.
Περιμένουμε τη θετική σας απόφαση, ώστε αφού συζητηθεί και στη Γενική Συνέλευση, να δοθεί το δικαίωμα στους συναδέλφους του Τοπικού Τμήματος να επιλέξουν ανεξάρτητα από παρατάξεις.

Η Γραμματεία της Αγωνιστικής Συνεργασίας – Συνεργαζόμενοι   Κ. Μακεδονίας

 

blogger templates | Make Money Online