Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα Αγώνα, Ενότητας, Αλληλεγγύης


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Οκτώβριος 2011
Κάλεσμα Αγώνα, Ενότητας, Αλληλεγγύης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα δύο τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δέχθηκαν και δέχονται μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα μέτωπα, σε όλες τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα.
Συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν, το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα μεταλλάχθηκε, η φορολογία εκτινάχθηκε στα ύψη, το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων χτυπήθηκε, οι απολύσεις έγιναν πιο εύκολες και θεοποιήθηκαν οι ευέλικτες και άτυπες μορφές εργασίας.
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία οικογένεια που να μην έχει έναν άνεργο, ή κάποιον που να μην του μειώσανε το μισθό του ή τη σύνταξή του, ή κάποιον που να μην έκλεισε το μαγαζί του ή κάποιον που να μην κινδυνεύει να απολυθεί ή πολλά απ’ αυτά ταυτόχρονα. Το χειρότερο είναι ότι αυτό που φαίνεται είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν να εκβιάζουν και να δρομολογούν ακόμη επαχθέστερα και χειρότερα μέτρα για όλους.
Στο χώρο του ΟΤΕ επηρεαστήκαμε από όλα τα γενικότερα αλλά σε μερικά είχαμε και την τιμητική μας. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου «τηρώντας» για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις της αντί να πάρει πίσω τον ΟΤΕ πούλησε ένα ακόμη πακέτο μετοχών στους Γερμανούς. Η διοίκηση του ΟΤΕ έχοντας αποθρασυνθεί από το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον προχώρησε σε μαζικές απολύσεις στην COSMOTE, κατάργησε με μονομερείς αποφάσεις μισθολογικά δικαιώματα, άλλαξε το ωράριο που ίσχυε δεκαετίες, έθεσε τις εκβιαστικές απαιτήσεις της για μείωση των μισθών μας και πέτυχε το στόχο της. Ταυτόχρονα έκλεισε 130 εμπορικά καταστήματα και προχωράει στο ξεσπίτωμα ή στην «οικειοθελή» απόλυση ή στη μισθωτή εφεδρεία των συναδέλφων που υπηρετούν σ’ αυτά καθώς και στην καθιέρωση του σπαστού ωραρίου. Τέλος επιχειρεί να μειώσει τις χορηγίες του λογαριασμού νεότητας και προωθεί τη δεύτερη φάση της αναδιοργάνωσης με ότι αυτή συνεπάγεται ως προς τις θέσεις εργασίας.
Όλα τα παραπάνω είναι η φυσική συνέχεια της τρομοκρατίας που ασκείται από πέρυσι το Μάρτιο από την κυβέρνηση και την τρόικα, είναι η άμεση συνέχεια της ενδοτικής πρακτικής που έχει δείξει το ίδιο διάστημα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, είναι η άμεση συνέχεια των ατέλειωτων συζητήσεων που έκανε η ομοσπονδία πάνω στις θέσεις και προτάσεις της διοίκησης και όχι στη βάση των αιτημάτων των εργαζομένων.  Μια πρακτική που οδήγησε τους συναδέλφους στην ηττοπάθεια και τους προετοίμασε να δεχθούν το λεγόμενο μικρότερο κακό δηλαδή τις μειώσεις μισθών.
Η δική μας πρακτική όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων για όλα τα θέματα τόσο τα του ΟΤΕ όσο και τα γενικότερα, μια συνεχής προσπάθεια να επηρεάσουμε και να σπρώξουμε την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που θα αμφισβητούσε τον πυρήνα των απαιτήσεων της διοίκησης, θα είχε ενημερωμένο και έτοιμο να αγωνιστεί το προσωπικό του ΟΤΕ, θα πρότεινε και θα διεκδικούσε και δεν θα δεχόταν μοιρολατρικά το λεγόμενο μικρότερο κακό. Εμείς θέλαμε ένα συνδικάτο που θα ήταν σήμερα δίπλα στον κάθε συνάδελφο που ξεσπιτώνεται, μακριά από τις λογικές αυτών που θέλανε να συνδιαμορφώσουν τα εκβιαστικά διλήμματα αλλά και των άλλων που επιχειρούν ακόμη και αυτές τις δύσκολες για τους συναδέλφους ώρες να τους πουλήσουν ρουσφέτι και εκδούλευση. Ταυτόχρονα δεν σταματήσαμε ποτέ να φωνάζουμε ότι το πρώτο που απαιτείται είναι η αμφισβήτηση των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και της τρόικας και η δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης που θα αντισταθεί στη συνεχιζόμενη λαίλαπα και θα προβάλλει μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνία και τα δικαιώματά της.
Έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε και το επόμενο διάστημα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εν όψει των εκλογικών διαδικασιών στο σωματείο μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, που συμφωνούν ή προσεγγίζουν τις παραπάνω θέσεις, όλους τους συναδέλφους που έχουν κουραστεί από τις πρακτικές του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το  ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας - Συνεργαζόμενοι.

Στέλιος Κυδωνάκης μέλος ΕΕ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6978582202
Ζαφείρης Φωτιάδης μέλος ΔΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Θεσσαλονίκη 6982471540
Γιώργος Σμήλιος  Σύνεδρος ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκη 6982475221
Γιώργος Ανδρονικίδης      πρ. μέλος ΕΕ ΟΜΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6974436495
Δημήτρης Γρίβας Πρόεδρος ΤΔΕ Δωδεκανήσου Ρόδος 6984611531
Γιάννης Λαυτσής Πρόεδρος ΤΔΕ Κυκλάδων Σύρος 6982475827
Μπάμπης Χιωτέλλης Πρόεδρος ΤΔΕ Αρχιπελάγους Μυτιλήνη 6974660233
Λευτέρης Φώτος ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Ιωάννινα 6970982488
Ανδρέας Κυτέας ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6983714258
Μιχάλης Χατζηιωάννου ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Θεσσαλονίκη 6982471625
Διομήδης Σκαλιστής ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6972465613
Γιάννης Κανίογλου ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Καβάλα 6972303281
Κώστας Τσιρώνης ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6977694345


 

blogger templates | Make Money Online