Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

19 και 20 Οκτώβρη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

19 και 20 Οκτώβρη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς του ΟΤΕ, τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που κατέκλυσαν το Σύνταγμα και τις πλατείες όλης της χώρας.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου Δημήτρη Κοτζαρίδη, γραμματέα του συνδικάτου οικοδόμων Βύρωνα. Εκφράζουμε ταυτόχρονα και την οργή μας ενάντια στην κυβέρνηση για τις συνθήκες που δημιούργησε και που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οδήγησαν στο θάνατο του συναδέλφου.
Η 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η κοσμοπλημμύρα εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στο Σύνταγμα και σε όλες τις μεγάλες πλατείες της χώρας ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών.
Η ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία, οι προβοκατόρικες και ασφαλίτικες ενέργειες, η πολιτική και ψυχολογική βία που άσκησε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της «κατάφεραν να πείσουν» τους άβουλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που φέρνει απολύσεις, μισθωτή εφεδρεία, μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και νέα φορομπηχτικά μέτρα.
Δεν μπόρεσαν όμως να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση του Λαού που βλέπει να του κλέβουν τη ζωή του και ξεχύθηκε στους δρόμους.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, όλο το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αξιοποιήσει την τεράστια Λαϊκή συμμετοχή, την τεράστια Λαϊκή αγανάκτηση και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις

για να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα
για να φύγει η κυβέρνηση της βίας και της οικονομικής κατοχής
για τη ματαίωση των αντεργατικών επιλογών στην πράξη
για να διαγραφεί το χρέος


 

blogger templates | Make Money Online