Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 10 Νοεμβρίου 2011



Μειώθηκαν οι παροχές του λογαριασμού νεότητας

Την ώρα των συζητήσεων για τη νέα κυβέρνηση που θα μας σώσει λένε κάποιοι, που θα βάλει υποθήκη τα δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία και θα καταρρακώσει ακόμη περισσότερο την εθνική μας αξιοπρέπεια λέμε εμείς, πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ πήρε την απόφαση για τη μείωση των χορηγιών του λογαριασμού νεότητας στη βάση της πρότασης που είχε καταθέσει από το καλοκαίρι. Η απόφαση αυτή απ’ ότι μάθαμε δρομολογήθηκε το ίδιο βράδυ που υπεγράφη η σύμβαση που μας μειώνει τους μισθούς. Οι εκπρόσωποί μας πρόεδρος και γραμματέας μέχρι σήμερα δεν μας είπαν τίποτε σχετικό παρακολουθούμε όμως τις δύο παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να τσακώνονται άλλη μια φορά για το θεαθήναι.
Συνάδελφοι πολλές φορές στο παρελθόν η κυβέρνηση ή η διοίκηση μας έχουν χαρακτηρίσει δημαγωγούς, λαϊκιστές και διάφορα άλλα. Σήμερα τη φρασεολογία αυτή τη χρησιμοποιούν εναντίον μας η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ για να δικαιολογήσουν την υπογραφή που βάλανε στη μείωση των μισθών μας. Για να δικαιολογήσουν τον αγοραίο τους ρεαλισμό. Πέρα από τη δική μας εναντίωση στην υπογραφή αυτής της σύμβασης υπάρχει και ένα ερώτημα που ενώ έχει τεθεί κατ’ επανάληψη μέχρι σήμερα δεν το έχουν απαντήσει.
Γιατί αφού είχαν σκοπό να υπογράψουν μείωση μισθών δεν επέμεναν τουλάχιστον να κλείσουν πριν την υπογραφή και τα άλλα θέματα όπως αυτό του λογαριασμού νεότητας ή όπως το ωράριο των καταστημάτων ή όπως το ξεσπίτωμα των συναδέλφων από τα εμπορικά καταστήματα; Τι νόμιζαν; Ότι αν υπογράψουμε τη μείωση η διοίκηση θα σταματούσε εκεί; Τι σόι διαπραγμάτευση είναι αυτή που λέει ότι μειώνουμε το μισθό μας και αφήνουμε τη διοίκηση να κλείσει τα άλλα θέματα με μονομερείς δικές της αποφάσεις;
Συνάδελφοι Κυριακή κοντή γιορτή που λένε. Οι εκλογικές διαδικασίες στα σωματεία του ΟΤΕ ξεκίνησαν, Εμείς λέμε ότι η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει ν’ αλλάξει. Από πάνω μέχρι κάτω. Οι δικές μας απόψεις και θέσεις για όλα τα θέματα υπάρχουν στο blog μας και έχουν δημοσιευτεί και στο τελευταίο ενημερωτικό μας δελτίο (τεύχος 27) που κυκλοφορεί στους χώρους εργασίας. Η κατάσταση για ν’ αλλάξει όμως απαιτείται η αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού δικομματισμού, η αποδυνάμωση του κομματικού συνδικαλισμού και η ενδυνάμωση των δυνάμεων του αυτόνομου, ταξικού και ριζοσπαστικού συνδικαλισμού. Σε τελευταία ανάλυση το ξεπέρασμα των προβλημάτων και η αλλαγή ρότας περνάει μέσα από τα χέρια των εργαζόμενων. Αυτοί είναι εκείνοι που θα δημιουργήσουν τους καινούριους συσχετισμούς στις επερχόμενες εκλογές σε όλα τα σωματεία. Απ’ αυτούς εξαρτάται το αν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ανταποκριθούμε στη νέα τάξη πραγμάτων, στα νέα δεδομένα.

 

blogger templates | Make Money Online