Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογική Διακήρυξη ΠΑΣΕ - ΟΤΕ

Κατεβάστε από εδώ την εκλογική διακήρυξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΑΣΕ-ΟΤΕ σε PDF

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Εκλογική Διακήρυξη 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα δύο τελευταία χρόνια η εργατική τάξη όλης της χώρας δέχθηκε μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα μέτωπα σε όλες τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα.
Συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν, το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα μεταλλάχθηκε, η φορολογία εκτινάχθηκε στα ύψη, το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων χτυπήθηκε, οι απολύσεις έγιναν πιο εύκολες και θεοποιήθηκαν οι ευέλικτες και άτυπες μορφές εργασίας.
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία οικογένεια που να μην έχει ένα άνεργο, ή χωρίς κάποιον που να του μειώσανε το μισθό του ή τη σύνταξή του, ή κάποιον που να έκλεισε το μαγαζί του ή κάποιον που να κινδυνεύει να απολυθεί ή πολλά απ’ αυτά ταυτόχρονα.
Η μεγάλη Λαϊκή αγανάκτηση, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές ξεχείλισε και το τελευταίο διάστημα είχαμε τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις μετά τη μεταπολίτευση στις 19 και 20 Οκτώβρη και στις κινητοποιήσεις ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ.
Σήμερα όλοι αυτοί που ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση επιχειρούν αφ’ ενός να εκτονώσουν τη μεγάλη Λαϊκή δυσαρέσκεια και αφ’ ετέρου να συνεχίσουν και να εντείνουν την ίδια επίθεση, την ίδια πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που μέχρι πριν λίγο τσακώνονταν για  το θεαθήναι προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω. Η νέα κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας μέρα έκανε γνωστές τις προθέσεις της, τους στόχους της. Την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των συμφωνιών, των δεσμεύσεων, των μνημονίων της υποταγής και της υποτέλειας. Ο νέος πρωθυπουργός είναι η προσωποποίηση της επιβολής των αγορών στην πολιτική. Μέχρι σήμερα οι τράπεζες και οι αγορές υπαγόρευαν τις πολιτικές τους στην κυβέρνηση. Σήμερα είναι οι ίδιες κυβέρνηση. Και στην κυβέρνησή τους περίοπτη θέση έχουν και οι ακροδεξιοί του ΛΑ.Ο.Σ. με πρώτο και καλύτερο το χρυσαυγίτη Μάκη Βορίδη ο οποίος σαν Υπουργός υποδομών και δικτύων εποπτεύει και τον ΟΤΕ. Ίσως επειδή δουλεύει καλά το τσεκούρι. Όχι στο δάσος αλλά μέσα στην πόλη. Δεν θα πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι ο νέος πρωθυπουργός είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που είναι μέλη της τριμερούς επιτροπής (Trilateral Commission) επιχειρηματιών, τραπεζιτών και πολιτικών Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας. Ένας άλλος παλιός μας γνώριμος στην επιτροπή αυτή είναι και ο τέως διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης.
Στο χώρο του ΟΤΕ επηρεαστήκαμε από όλα τα γενικότερα αλλά σε μερικά είχαμε και την τιμητική μας. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου «τηρώντας» για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις της αντί να πάρει πίσω τον ΟΤΕ πούλησε ένα ακόμη πακέτο μετοχών στους Γερμανούς. Η διοίκηση του ΟΤΕ έχοντας αποθρασυνθεί από το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον προχώρησε σε μαζικές απολύσεις στην COSMOTE, κατάργησε με μονομερείς αποφάσεις μισθολογικά δικαιώματα, άλλαξε το ωράριο που ίσχυε δεκαετίες, έθεσε τις εκβιαστικές απαιτήσεις της για μείωση των μισθών μας και πέτυχε το στόχο της. Ταυτόχρονα έκλεισε 130 εμπορικά καταστήματα και προχωράει στο ξεσπίτωμα ή στην «οικειοθελή» απόλυση ή στη μισθωτή εφεδρεία των συναδέλφων που υπηρετούν σ’ αυτά καθώς και στην καθιέρωση του σπαστού ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα. Τέλος με τελευταία απόφασή της μείωσε τις χορηγίες του λογαριασμού νεότητας και προωθεί τη δεύτερη φάση της αναδιοργάνωσης με ότι αυτή συνεπάγεται ως προς τις θέσεις εργασίας.
Όλα τα παραπάνω είναι η φυσική συνέχεια της τρομοκρατίας που ασκείται από πέρυσι το Μάρτιο από την κυβέρνηση και την τρόικα, είναι η άμεση συνέχεια της ενδοτικής πρακτικής που έχει δείξει το ίδιο διάστημα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η ενδοτική πρακτική της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ομοσπονδία.  Μια πρακτική που οδήγησε τους συναδέλφους στην ηττοπάθεια και τους προετοίμασε να δεχθούν το λεγόμενο μικρότερο κακό δηλαδή τις μειώσεις μισθών.
Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ δεν δίστασαν να βάλουν την υπογραφή τους και να μειώσουν τους μισθούς μας, δεν δίστασαν να οδηγήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ στην υποτέλεια, στο συμβιβασμό, στην αφωνία και στην αδράνεια. Και σα να μην έφτανε αυτό υπέγραψαν που υπέγραψαν δεν ζήταγαν τουλάχιστον να κλείσουν τα άλλα θέματα του ξεσπιτώματος των συναδέλφων από τα καταστήματα, του σπαστού ωραρίου και του λογαριασμού νεότητας πριν την υπογραφή; Τι νόμιζαν; Ότι αν υπογράψουν τη μείωση των μισθών η διοίκηση θα σταματούσε εκεί; Τι σόι διαπραγμάτευση είναι αυτή που λέει ότι μειώνουμε το μισθό μας και αφήνουμε τη διοίκηση να κλείσει τα άλλα θέματα με μονομερείς δικές της αποφάσεις;
Η δική μας πρακτική όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων για όλα τα θέματα τόσο τα του ΟΤΕ όσο και τα γενικότερα, μια συνεχής προσπάθεια να επηρεάσουμε και να σπρώξουμε την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που θα αμφισβητούσε τον πυρήνα των απαιτήσεων της διοίκησης, θα είχε ενημερωμένο και έτοιμο να αγωνιστεί το προσωπικό του ΟΤΕ, θα πρότεινε και θα διεκδικούσε και δεν θα δεχόταν μοιρολατρικά το λεγόμενο μικρότερο κακό. Εμείς θέλαμε ένα συνδικάτο που θα ήταν σήμερα δίπλα στον κάθε συνάδελφο που ξεσπιτώνεται, μακριά από τις λογικές αυτών που θέλανε να συνδιαμορφώσουν τα εκβιαστικά διλήμματα (ΔΑΚΕ) αλλά και των άλλων που επιχειρούν ακόμη και αυτές τις δύσκολες για τους συναδέλφους ώρες να τους πουλήσουν ρουσφέτι και εκδούλευση (ΠΑΣΚΕ). Ταυτόχρονα δεν σταματήσαμε ποτέ να φωνάζουμε ότι το πρώτο που απαιτείται είναι η αμφισβήτηση των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και της τρόικας και η δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης που θα αμφισβητήσει ότι το χρέος είναι του Ελληνικού Λαού και θα ζητήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, θα αντισταθεί στη συνεχιζόμενη λαίλαπα και θα προβάλλει μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνία και τα δικαιώματά της και όχι το πώς θα πάρουν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και τα κέρδη τους.
            Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους συναδέλφους
Ø  Να ψηφίσουν την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την παράταξη των αγώνων, της δράσης, της ανιδιοτέλειας, της αυτονομίας από τις κυβερνήσεις, την εργοδοσία και τα κόμματα, της διεκδίκησης εναλλακτικών προτάσεων για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για ένα αναπτυγμένο, σύγχρονο και με δημόσιο χαρακτήρα ΟΤΕ.
Ø  Να δώσουν δύναμη στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, στους συναδέλφους/σες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια μας και πρωταγωνίστησαν σε κάθε εργασιακή  ή ασφαλιστική κατάκτησή μας, σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στις απαιτήσεις τρόικας, κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Ø  Να  κάνουν ακόμα πιο ισχυρή την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την παράταξη που μπορεί και θέλει να αγωνιστεί για ένα συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας αυτόνομο, μαζικό και αγωνιστικό.
Ø  Να αποδυναμώσουν τους δύο συνεταίρους, ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Να μην τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να διαχειρίζονται εν λευκώ τις τύχες τους τώρα που κρίνονται τα πάντα.
Όλοι στον αγώνα
Όλοι και όλες στους δρόμους

Έξω η τρόικα από την Ελλάδα
Έξω η Deutsche Telekom από τον ΟΤΕ

Οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΑΣΕ ΟΤΕ
ΒΛΑΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΣΥΛΒΕΣΤΡΟΣ
ΔΟΥΚΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΑΡΑΒΕΛΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΖΗΚΙΔΗ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΖΙΑΜΠΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΟΥΜΠΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΗΛΟΥΣΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΡΙΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΑΦΕΝΤΖΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΟΥΦΑΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ
ΛΥΓΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΓΚΑΦΩΣΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ
ΝΑΤΑΛΙΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΝΝΗ
ΜΑΛΑΜΩ
ΜΠΟΥΤΣΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΠΟΥΤΣΗΣ
ΙΑΚΩΒΟΣ
ΞΥΔΕΑ
ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΗΣ
ΓΕΩΡΓΗΣ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΣΟΦΙΑ
ΣΑΜΙΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΣΙΑΧΑΜΗΣ
ΗΛΙΑΣ
ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΞΙΟΣ
ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΖΕΛΑΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΑΠΕΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΡΑΓΚΑΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ

 

blogger templates | Make Money Online