Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας

Ανοιχτή επιστολή
προς τον Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας
Κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

Τα όποια λάθη του Υπουργείου ή των ταμείων
δεν μπορεί να φορτώνονται στην πλάτη των ασφαλισμένων

του Γιάννη Δούκα
μέλους της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
idoukas@otenet.gr
Αθήνα 22/12/2011
                        Κύριε Υπουργέ
            Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, η ομηρία και η απελπισία είναι πλέον ο μόνιμος σύντροφος δεκάδων πρώην εργαζόμενων στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ και στα ΕΛΤΑ. Ο λόγος έχει να κάνει με μια δική σας απόφαση, με μια δική σας παρέμβαση, με μια δική σας ερμηνεία του νόμου 2084/92 διαφορετική απ’ αυτή με την οποία το ΤΑΠ – ΟΤΕ είκοσι χρόνια εφάρμοζε το νόμο αυτό. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες αν όχι περισσότερες γυναίκες να έχουν απολυθεί από το τέλος του προηγούμενου έτους μέχρι και τον Αύγουστο του 2011 και το ΤΑΠ – ΟΤΕ δεν τους δίνει σύνταξη.
Η αίτηση απόλυσης που κατέθεσαν δεν οφείλεται σε δικό τους λάθος αλλά στο γεγονός ότι τόσο ο εργοδότης τους (ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ) όσο και το ΤΑΠ – ΟΤΕ τους διαβεβαίωσαν ότι έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Εσείς με δική σας απόφαση τον Αύγουστο του 2011 μπλοκάρατε τη συνταξιοδότησή τους με έγγραφο που στείλατε στο ταμείο λέγοντας ότι το ταμείο δεν εφαρμόζει σωστά τις διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 1976/91 και των άρθρων 47 και 48 του νόμου 2084/92 και με την ερμηνεία που δίνετε το ΤΑΠ – ΟΤΕ δεν τους δίνει σύνταξη.
Κύριε Υπουργέ
Ακόμη και να δεχθούμε ότι εφαρμοζόταν λάθος ο νόμος το λάθος αυτό μετά από είκοσι χρόνια δεν διορθώνεται με ένα απλό έγγραφο αφήνοντας στο δρόμο χωρίς δουλειά και χωρίς σύνταξη τόσο κόσμο. Στο κάτω κάτω το λάθος δεν ήταν των εργαζόμενων αλλά του ταμείου και των υπηρεσιών του Υπουργείου στο οποίο προΐσταστε.
Οι συναδέλφισσες πήραν τη διαβεβαίωση από το ταμείο στο οποίο εσείς είστε πολιτικός προϊστάμενος ότι δικαιούνται σύνταξη και μετά κατέθεσαν αίτηση απόλυσης και συνταξιοδότησης. Δεν μπορείτε λοιπόν με μια απόφαση που έρχεται από το μέλλον να τους κόψετε τη σύνταξη.
Με βάση τα παραπάνω πιστεύουμε ότι άμεσα θα πρέπει να παρέμβετε και να δώσετε λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Και η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συνταξιοδότηση όλων όσων μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί για συνταξιοδότηση με τις διατάξεις που αμφισβητείτε.

 

blogger templates | Make Money Online