Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ενημερωτικό σημείωμα 16/12/2011

Κατεβάστε το σημείωμα σε εκτυπώσιμη μορφή 


Η συλλογική σύμβαση εφαρμόζεται
ήρθε η ώρα της πληρωμής

Οι εκλογές του ΠΑΣΕ ΟΤΕ τελείωσαν, οι συνάδελφοι για άλλη μια φορά έδωσαν αυτοδυναμία στην ΠΑΣΚΕ με αυξημένα ποσοστά και συνολικά στους εκφραστές του συνδικαλιστικού δικομματισμού 81,7%. Η δική μας παρέμβαση όπως ξαναγράψαμε μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα γίνεται πιο δύσκολη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε. Αντίθετα  συνεχίζουμε, με τον τρόπο που εμείς πιστεύουμε, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέρονται των εργαζομένων στον ΟΤΕ αλλά και ευρύτερα.
Μέχρι τώρα πολύς λόγος έχει γίνει για την περιβόητη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η ομοσπονδία (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) η οποία προβλέπει τη μείωση των μισθών μας κατά 12% από 1/1/2012. Ήρθε λοιπόν η ώρα της πληρωμής. Τα χαρτάκια της μισθοδοσίας (εκκαθάριση μηνός Νοεμβρίου) που γράφουν το τι λεφτά θα πάρουμε το Γενάρη  του 2012 εμπεριέχουν αυτές τις μειώσεις. Έτσι οι προκαταβολές του πρώτου και του δεύτερου δεκαπενθημέρου είναι μειωμένες κατά 12%. Θα πρέπει να ξέρουμε ακόμη ότι το εκκαθαριστικό χαρτί μισθοδοσίας του Ιανουαρίου θα έχει αυξημένη φορολογική επιβάρυνση για τρεις λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη μείωση του αφορολόγητου ποσού στις 5.000. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι αρχές του χρόνου ήταν 12.000 και τον Αύγουστο το κάνανε 8.000. Από πρώτη του Γενάρη το κάνουν 5.000. Ο δεύτερος έχει να κάνει με μια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση που θα έχουν οι συνάδελφοι των μεσαίων εισοδημάτων (εισόδημα άνω των 1.300 € το μήνα μαζί με το φόρο) λόγω της αλλαγής των μεσαίων φορολογικών συντελεστών. Ο τρίτος έχει να κάνει με τη λεγόμενη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που ούτε έκτακτη είναι ούτε για αλληλεγγύη προς αυτούς που έχουν ανάγκη δίνεται. Η εισφορά αυτή ήρθε σε όλους μας το 2011 και αφορούσε τα εισοδήματα του 2010. Για τα εισοδήματα του 2011 θα μας έρθει αργότερα να την πληρώσουμε με δόσεις και για τα εισοδήματα του 2012 θα μπει στο χαρτί μισθοδοσίας και θα την προκαταβάλουμε κάθε μήνα. Τέλος σχετικό όχι με το χαρτί μισθοδοσίας αλλά με τη φοροκλοπή είναι και το χαράτσι που μας βάζουν στα σπίτια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μέσα στο 2012 θα μας ξαναστείλουν το ίδιο ραβασάκι και θα ζητάνε άλλα τόσα όσα ζήτησαν και φέτος. Και όποιος αντέξει.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι αν δεν τους σταματήσουμε δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν. Το μήνυμα των εκλογών του ΠΑΣΕ ΟΤΕ δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση αλλά προς την ακριβώς αντίθετη. Και το αποτέλεσμα δεν το καθόρισαν μόνο αυτοί που ψήφισαν. Το αποτέλεσμα το καθόρισαν και όσοι συνειδητά απείχαν ή έριξαν άκυρο και λευκό. Η αποχή, το άκυρο και το λευκό παίζουν κι’ αυτά το ρόλο τους και μεγαλώνουν πλασματικά τα ποσοστά κύρια της πρώτης αλλά και της δεύτερης δύναμης και αυτό στα αποτελέσματα φαίνεται πεντακάθαρα. Τέλος το αποτέλεσμα το καθόρισαν και οι διαμάχες που υπάρχουν στις γραμμές της συνδικαλιστικής Αριστεράς. Το τελευταίο διάστημα η Αγωνιστική Συνεργασία και οι εκπρόσωποί της βρέθηκαν αναίτια στη δίνη μιας τέτοιας αντιπαράθεσης. Αν και προκληθήκαμε επιλέξαμε συνειδητά να μην απαντήσουμε. Όχι από αδυναμία αλλά επειδή θεωρούμε ότι αυτού του τύπου οι αντιπαραθέσεις είναι επιζήμιες για τους συναδέλφους και αν δεν υπήρχαν και πολύ περισσότερο αν υπήρχε ένα ενιαίο μέτωπο το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό.


 

blogger templates | Make Money Online