Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 28 Δεκέμβρη 2011



Το νέο ωράριο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα
Η διοίκηση προχωράει σε μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η διοίκηση κυκλοφόρησε την εγκύκλιο με την οποία προσαρμόζει το ωράριο εργασίας στα νέα δεδομένα και στην εβδομάδα 35 ωρών εργασίας που προβλέπεται από τη σύμβαση που μας μειώνει τους μισθούς.
Θα περίμενε κανείς ότι η προσαρμογή αυτή θα ήταν προς όφελος των εργαζομένων ή εν πάση περιπτώσει στη χειρότερη των περιπτώσεων θα ήταν προς όφελος και των δύο πλευρών δηλαδή διοίκησης και εργαζόμενων.
Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι οι πέντε ώρες δουλειάς που γλυτώσαμε την εβδομάδα δίνοντας το 12% του μισθού μας για φέτος συνοδεύεται με αποφάσεις που σε πολλές περιπτώσεις παρά τη μείωση των ωρών εργασίας δυσκολεύουν και δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στους συναδέλφους. Η διοίκηση με την ευκαιρία της προσαρμογής  στις νέες ώρες εργασίας βρήκε την ευκαιρία να περάσει μονομερώς διάφορα μέτρα τα οποία επιθυμούσε διακαώς. Το όλο θέμα με τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους συναδέλφους δεν είναι άμεσα ορατό όμως ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα.
Στα εμπορικά καταστήματα θεσμοθετείται εκτός του κυλιόμενου και σπαστό ωράριο (εργασία πρωί απόγευμα) και μάλιστα χωρίς τους περιορισμούς της μίας εβδομάδας το μήνα που είχαν πει αρχικά, η ενδιάμεση βάρδια (δηλαδή η βάρδια που επικαλύπτει για παράδειγμα πρωινό και απογευματινό ωράριο) από κατ’ εξαίρεση αρχίζει σε πολλές υπηρεσίες να γενικεύεται και τέλος η ευελιξία στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού μεγαλώνει.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό πολλών συναδέλφων που καλούνται άμεσα να εφαρμόσουν άλλους ρυθμούς δουλειάς.
Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και πολλά άλλα προβλήματα που δεν είναι άμεσα ορατά. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι αυτά γίνονται ερήμην της ομοσπονδίας και η διοίκηση προχωράει σε τέτοιες αποφάσεις χωρίς να μας δίνει καθόλου σημασία.
Την Πέμπτη 22/12/2011 κυκλοφόρησε ανακοίνωση της ομοσπονδίας που μιλούσε για το ωράριο. Την αμέσως επόμενη μέρα κυκλοφόρησε η εγκύκλιος της διοίκησης. Την ανακοίνωση για το ωράριο τη διαβάσαμε όπως όλοι όταν κυκλοφόρησε. Το μέλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας που συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή δε γνώριζε τίποτε ούτε για την ανακοίνωση ούτε για τη συζήτηση που έγινε. Απ' ότι φαίνεται το δίδυμο προέδρου γραμματέα της ΟΜΕ – ΟΤΕ πηγαίνει στο μέγαρο συζητάει και βγάζει ανακοινώσεις χωρίς να δίνει λογαριασμό στην εκτελεστική επιτροπή. Είναι προφανές ότι οι θέσεις της διοίκησης παρουσιάστηκαν στο δίδυμο αλλά δεν θεώρησαν απαραίτητο ούτε να μας πουν ότι υπάρχει συνάντηση – κάτι θα μπορούσαμε κι' εμείς να προσφέρουμε – ούτε και να μας ενημερώσουν για το τι λέχθηκε, τι είπανε και σε τι συμφώνησαν ή διαφώνησαν. Είναι καθαρό ότι η διοίκηση θέλει το θέμα του ωραρίου – και όχι μόνο – να το διαχειριστεί απόλυτα μόνη της χωρίς να μας δώσει λογαριασμό όπως έχει κάνει σε μια σειρά ζητήματα μέχρι σήμερα. Από τη δράση και κυρίως την αντίδραση όλων μας στις πρακτικές αυτές της διοίκησης αλλά και στις εν κρυπτώ διαβουλεύσεις του δίδυμου εξαρτάται το αν θα συνεχίσει ή αν θα αλλάξει ρότα.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας

Ανοιχτή επιστολή
προς τον Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας
Κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

Τα όποια λάθη του Υπουργείου ή των ταμείων
δεν μπορεί να φορτώνονται στην πλάτη των ασφαλισμένων

του Γιάννη Δούκα
μέλους της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
idoukas@otenet.gr
Αθήνα 22/12/2011
                        Κύριε Υπουργέ
            Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, η ομηρία και η απελπισία είναι πλέον ο μόνιμος σύντροφος δεκάδων πρώην εργαζόμενων στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ και στα ΕΛΤΑ. Ο λόγος έχει να κάνει με μια δική σας απόφαση, με μια δική σας παρέμβαση, με μια δική σας ερμηνεία του νόμου 2084/92 διαφορετική απ’ αυτή με την οποία το ΤΑΠ – ΟΤΕ είκοσι χρόνια εφάρμοζε το νόμο αυτό. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες αν όχι περισσότερες γυναίκες να έχουν απολυθεί από το τέλος του προηγούμενου έτους μέχρι και τον Αύγουστο του 2011 και το ΤΑΠ – ΟΤΕ δεν τους δίνει σύνταξη.
Η αίτηση απόλυσης που κατέθεσαν δεν οφείλεται σε δικό τους λάθος αλλά στο γεγονός ότι τόσο ο εργοδότης τους (ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ) όσο και το ΤΑΠ – ΟΤΕ τους διαβεβαίωσαν ότι έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Εσείς με δική σας απόφαση τον Αύγουστο του 2011 μπλοκάρατε τη συνταξιοδότησή τους με έγγραφο που στείλατε στο ταμείο λέγοντας ότι το ταμείο δεν εφαρμόζει σωστά τις διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 1976/91 και των άρθρων 47 και 48 του νόμου 2084/92 και με την ερμηνεία που δίνετε το ΤΑΠ – ΟΤΕ δεν τους δίνει σύνταξη.
Κύριε Υπουργέ
Ακόμη και να δεχθούμε ότι εφαρμοζόταν λάθος ο νόμος το λάθος αυτό μετά από είκοσι χρόνια δεν διορθώνεται με ένα απλό έγγραφο αφήνοντας στο δρόμο χωρίς δουλειά και χωρίς σύνταξη τόσο κόσμο. Στο κάτω κάτω το λάθος δεν ήταν των εργαζόμενων αλλά του ταμείου και των υπηρεσιών του Υπουργείου στο οποίο προΐσταστε.
Οι συναδέλφισσες πήραν τη διαβεβαίωση από το ταμείο στο οποίο εσείς είστε πολιτικός προϊστάμενος ότι δικαιούνται σύνταξη και μετά κατέθεσαν αίτηση απόλυσης και συνταξιοδότησης. Δεν μπορείτε λοιπόν με μια απόφαση που έρχεται από το μέλλον να τους κόψετε τη σύνταξη.
Με βάση τα παραπάνω πιστεύουμε ότι άμεσα θα πρέπει να παρέμβετε και να δώσετε λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Και η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συνταξιοδότηση όλων όσων μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί για συνταξιοδότηση με τις διατάξεις που αμφισβητείτε.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ενημερωτικό σημείωμα 16/12/2011

Κατεβάστε το σημείωμα σε εκτυπώσιμη μορφή 


Η συλλογική σύμβαση εφαρμόζεται
ήρθε η ώρα της πληρωμής

Οι εκλογές του ΠΑΣΕ ΟΤΕ τελείωσαν, οι συνάδελφοι για άλλη μια φορά έδωσαν αυτοδυναμία στην ΠΑΣΚΕ με αυξημένα ποσοστά και συνολικά στους εκφραστές του συνδικαλιστικού δικομματισμού 81,7%. Η δική μας παρέμβαση όπως ξαναγράψαμε μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα γίνεται πιο δύσκολη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε. Αντίθετα  συνεχίζουμε, με τον τρόπο που εμείς πιστεύουμε, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέρονται των εργαζομένων στον ΟΤΕ αλλά και ευρύτερα.
Μέχρι τώρα πολύς λόγος έχει γίνει για την περιβόητη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η ομοσπονδία (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) η οποία προβλέπει τη μείωση των μισθών μας κατά 12% από 1/1/2012. Ήρθε λοιπόν η ώρα της πληρωμής. Τα χαρτάκια της μισθοδοσίας (εκκαθάριση μηνός Νοεμβρίου) που γράφουν το τι λεφτά θα πάρουμε το Γενάρη  του 2012 εμπεριέχουν αυτές τις μειώσεις. Έτσι οι προκαταβολές του πρώτου και του δεύτερου δεκαπενθημέρου είναι μειωμένες κατά 12%. Θα πρέπει να ξέρουμε ακόμη ότι το εκκαθαριστικό χαρτί μισθοδοσίας του Ιανουαρίου θα έχει αυξημένη φορολογική επιβάρυνση για τρεις λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη μείωση του αφορολόγητου ποσού στις 5.000. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι αρχές του χρόνου ήταν 12.000 και τον Αύγουστο το κάνανε 8.000. Από πρώτη του Γενάρη το κάνουν 5.000. Ο δεύτερος έχει να κάνει με μια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση που θα έχουν οι συνάδελφοι των μεσαίων εισοδημάτων (εισόδημα άνω των 1.300 € το μήνα μαζί με το φόρο) λόγω της αλλαγής των μεσαίων φορολογικών συντελεστών. Ο τρίτος έχει να κάνει με τη λεγόμενη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που ούτε έκτακτη είναι ούτε για αλληλεγγύη προς αυτούς που έχουν ανάγκη δίνεται. Η εισφορά αυτή ήρθε σε όλους μας το 2011 και αφορούσε τα εισοδήματα του 2010. Για τα εισοδήματα του 2011 θα μας έρθει αργότερα να την πληρώσουμε με δόσεις και για τα εισοδήματα του 2012 θα μπει στο χαρτί μισθοδοσίας και θα την προκαταβάλουμε κάθε μήνα. Τέλος σχετικό όχι με το χαρτί μισθοδοσίας αλλά με τη φοροκλοπή είναι και το χαράτσι που μας βάζουν στα σπίτια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μέσα στο 2012 θα μας ξαναστείλουν το ίδιο ραβασάκι και θα ζητάνε άλλα τόσα όσα ζήτησαν και φέτος. Και όποιος αντέξει.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι αν δεν τους σταματήσουμε δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν. Το μήνυμα των εκλογών του ΠΑΣΕ ΟΤΕ δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση αλλά προς την ακριβώς αντίθετη. Και το αποτέλεσμα δεν το καθόρισαν μόνο αυτοί που ψήφισαν. Το αποτέλεσμα το καθόρισαν και όσοι συνειδητά απείχαν ή έριξαν άκυρο και λευκό. Η αποχή, το άκυρο και το λευκό παίζουν κι’ αυτά το ρόλο τους και μεγαλώνουν πλασματικά τα ποσοστά κύρια της πρώτης αλλά και της δεύτερης δύναμης και αυτό στα αποτελέσματα φαίνεται πεντακάθαρα. Τέλος το αποτέλεσμα το καθόρισαν και οι διαμάχες που υπάρχουν στις γραμμές της συνδικαλιστικής Αριστεράς. Το τελευταίο διάστημα η Αγωνιστική Συνεργασία και οι εκπρόσωποί της βρέθηκαν αναίτια στη δίνη μιας τέτοιας αντιπαράθεσης. Αν και προκληθήκαμε επιλέξαμε συνειδητά να μην απαντήσουμε. Όχι από αδυναμία αλλά επειδή θεωρούμε ότι αυτού του τύπου οι αντιπαραθέσεις είναι επιζήμιες για τους συναδέλφους και αν δεν υπήρχαν και πολύ περισσότερο αν υπήρχε ένα ενιαίο μέτωπο το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό.


Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές ΠΑΣΕ-ΟΤΕ 2011 - Ανεπίσημα Αποτελέσματα


Στις εκλογές του ΠΑΣΕ ΟΤΕ η Αγωνιστική Συνεργασία αύξησε οριακά τα ποσοστά της. Αύξηση επίσης είχαν και οι δυνάμεις της ΕΣΚ και της ΑΣΕ. Στις εκλογές αυτές οι συνάδελφοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας «να σπάσουν τις αλυσίδες» και για άλλη μια φορά έδωσαν αυτοδυναμία στην ΠΑΣΚΕ που αύξησε και τις δυνάμεις της σε μια περίοδο που έχει βαρύτατες ευθύνες για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο μας. Η συνέχιση της ίδιας κατάστασης στο σωματείο και στην ομοσπονδία και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά της ΠΑΣΚΕ κάνει την παρέμβασή μας για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία πιο δύσκολη. Η ποσοστιαία αύξηση της ΠΑΣΚΕ προέρχεται από τη μεγάλη μείωση που υπέστη η ΔΑΚΕ, καθώς και στην μεγάλη αποχή.
Αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα είναι τα εξής:



2008
2011
2008
2011
2008
2011
2008
2011

Εκλογές ΠΑΣΕ-ΟΤΕ 2011
Ψήφοι
%
Έδρες ΔΣ
Έδρες OME
1
ΠΑΣΚΕ
1909
1557
54,5%
57%
19
20
26
22
2
ΔΑΚΕ
1101
678
31,4%
24,8%
11
9
15
9
3
Αγωνιστική Συνεργασία
258
209
7,3%
7,7%
3
3
4
3
4
ΕΣΚ
144
168
4,1%
6%
2
2
2
2
5
ΑΣΕ
90
123
2.6%
4.5%

1
1
2

ΣΥΝΟΛΟ
3502
2735
100%
100%
35
35
48
38



Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογική Διακήρυξη ΠΑΣΕ - ΟΤΕ

Κατεβάστε από εδώ την εκλογική διακήρυξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΑΣΕ-ΟΤΕ σε PDF

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Εκλογική Διακήρυξη 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα δύο τελευταία χρόνια η εργατική τάξη όλης της χώρας δέχθηκε μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα μέτωπα σε όλες τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα.
Συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν, το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα μεταλλάχθηκε, η φορολογία εκτινάχθηκε στα ύψη, το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων χτυπήθηκε, οι απολύσεις έγιναν πιο εύκολες και θεοποιήθηκαν οι ευέλικτες και άτυπες μορφές εργασίας.
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία οικογένεια που να μην έχει ένα άνεργο, ή χωρίς κάποιον που να του μειώσανε το μισθό του ή τη σύνταξή του, ή κάποιον που να έκλεισε το μαγαζί του ή κάποιον που να κινδυνεύει να απολυθεί ή πολλά απ’ αυτά ταυτόχρονα.
Η μεγάλη Λαϊκή αγανάκτηση, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές ξεχείλισε και το τελευταίο διάστημα είχαμε τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις μετά τη μεταπολίτευση στις 19 και 20 Οκτώβρη και στις κινητοποιήσεις ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ.
Σήμερα όλοι αυτοί που ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση επιχειρούν αφ’ ενός να εκτονώσουν τη μεγάλη Λαϊκή δυσαρέσκεια και αφ’ ετέρου να συνεχίσουν και να εντείνουν την ίδια επίθεση, την ίδια πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που μέχρι πριν λίγο τσακώνονταν για  το θεαθήναι προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω. Η νέα κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας μέρα έκανε γνωστές τις προθέσεις της, τους στόχους της. Την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των συμφωνιών, των δεσμεύσεων, των μνημονίων της υποταγής και της υποτέλειας. Ο νέος πρωθυπουργός είναι η προσωποποίηση της επιβολής των αγορών στην πολιτική. Μέχρι σήμερα οι τράπεζες και οι αγορές υπαγόρευαν τις πολιτικές τους στην κυβέρνηση. Σήμερα είναι οι ίδιες κυβέρνηση. Και στην κυβέρνησή τους περίοπτη θέση έχουν και οι ακροδεξιοί του ΛΑ.Ο.Σ. με πρώτο και καλύτερο το χρυσαυγίτη Μάκη Βορίδη ο οποίος σαν Υπουργός υποδομών και δικτύων εποπτεύει και τον ΟΤΕ. Ίσως επειδή δουλεύει καλά το τσεκούρι. Όχι στο δάσος αλλά μέσα στην πόλη. Δεν θα πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι ο νέος πρωθυπουργός είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που είναι μέλη της τριμερούς επιτροπής (Trilateral Commission) επιχειρηματιών, τραπεζιτών και πολιτικών Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας. Ένας άλλος παλιός μας γνώριμος στην επιτροπή αυτή είναι και ο τέως διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης.
Στο χώρο του ΟΤΕ επηρεαστήκαμε από όλα τα γενικότερα αλλά σε μερικά είχαμε και την τιμητική μας. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου «τηρώντας» για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις της αντί να πάρει πίσω τον ΟΤΕ πούλησε ένα ακόμη πακέτο μετοχών στους Γερμανούς. Η διοίκηση του ΟΤΕ έχοντας αποθρασυνθεί από το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον προχώρησε σε μαζικές απολύσεις στην COSMOTE, κατάργησε με μονομερείς αποφάσεις μισθολογικά δικαιώματα, άλλαξε το ωράριο που ίσχυε δεκαετίες, έθεσε τις εκβιαστικές απαιτήσεις της για μείωση των μισθών μας και πέτυχε το στόχο της. Ταυτόχρονα έκλεισε 130 εμπορικά καταστήματα και προχωράει στο ξεσπίτωμα ή στην «οικειοθελή» απόλυση ή στη μισθωτή εφεδρεία των συναδέλφων που υπηρετούν σ’ αυτά καθώς και στην καθιέρωση του σπαστού ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα. Τέλος με τελευταία απόφασή της μείωσε τις χορηγίες του λογαριασμού νεότητας και προωθεί τη δεύτερη φάση της αναδιοργάνωσης με ότι αυτή συνεπάγεται ως προς τις θέσεις εργασίας.
Όλα τα παραπάνω είναι η φυσική συνέχεια της τρομοκρατίας που ασκείται από πέρυσι το Μάρτιο από την κυβέρνηση και την τρόικα, είναι η άμεση συνέχεια της ενδοτικής πρακτικής που έχει δείξει το ίδιο διάστημα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η ενδοτική πρακτική της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ομοσπονδία.  Μια πρακτική που οδήγησε τους συναδέλφους στην ηττοπάθεια και τους προετοίμασε να δεχθούν το λεγόμενο μικρότερο κακό δηλαδή τις μειώσεις μισθών.
Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ δεν δίστασαν να βάλουν την υπογραφή τους και να μειώσουν τους μισθούς μας, δεν δίστασαν να οδηγήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ στην υποτέλεια, στο συμβιβασμό, στην αφωνία και στην αδράνεια. Και σα να μην έφτανε αυτό υπέγραψαν που υπέγραψαν δεν ζήταγαν τουλάχιστον να κλείσουν τα άλλα θέματα του ξεσπιτώματος των συναδέλφων από τα καταστήματα, του σπαστού ωραρίου και του λογαριασμού νεότητας πριν την υπογραφή; Τι νόμιζαν; Ότι αν υπογράψουν τη μείωση των μισθών η διοίκηση θα σταματούσε εκεί; Τι σόι διαπραγμάτευση είναι αυτή που λέει ότι μειώνουμε το μισθό μας και αφήνουμε τη διοίκηση να κλείσει τα άλλα θέματα με μονομερείς δικές της αποφάσεις;
Η δική μας πρακτική όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων για όλα τα θέματα τόσο τα του ΟΤΕ όσο και τα γενικότερα, μια συνεχής προσπάθεια να επηρεάσουμε και να σπρώξουμε την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που θα αμφισβητούσε τον πυρήνα των απαιτήσεων της διοίκησης, θα είχε ενημερωμένο και έτοιμο να αγωνιστεί το προσωπικό του ΟΤΕ, θα πρότεινε και θα διεκδικούσε και δεν θα δεχόταν μοιρολατρικά το λεγόμενο μικρότερο κακό. Εμείς θέλαμε ένα συνδικάτο που θα ήταν σήμερα δίπλα στον κάθε συνάδελφο που ξεσπιτώνεται, μακριά από τις λογικές αυτών που θέλανε να συνδιαμορφώσουν τα εκβιαστικά διλήμματα (ΔΑΚΕ) αλλά και των άλλων που επιχειρούν ακόμη και αυτές τις δύσκολες για τους συναδέλφους ώρες να τους πουλήσουν ρουσφέτι και εκδούλευση (ΠΑΣΚΕ). Ταυτόχρονα δεν σταματήσαμε ποτέ να φωνάζουμε ότι το πρώτο που απαιτείται είναι η αμφισβήτηση των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και της τρόικας και η δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης που θα αμφισβητήσει ότι το χρέος είναι του Ελληνικού Λαού και θα ζητήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, θα αντισταθεί στη συνεχιζόμενη λαίλαπα και θα προβάλλει μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνία και τα δικαιώματά της και όχι το πώς θα πάρουν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και τα κέρδη τους.
            Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους συναδέλφους
Ø  Να ψηφίσουν την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την παράταξη των αγώνων, της δράσης, της ανιδιοτέλειας, της αυτονομίας από τις κυβερνήσεις, την εργοδοσία και τα κόμματα, της διεκδίκησης εναλλακτικών προτάσεων για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για ένα αναπτυγμένο, σύγχρονο και με δημόσιο χαρακτήρα ΟΤΕ.
Ø  Να δώσουν δύναμη στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, στους συναδέλφους/σες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια μας και πρωταγωνίστησαν σε κάθε εργασιακή  ή ασφαλιστική κατάκτησή μας, σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στις απαιτήσεις τρόικας, κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Ø  Να  κάνουν ακόμα πιο ισχυρή την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την παράταξη που μπορεί και θέλει να αγωνιστεί για ένα συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας αυτόνομο, μαζικό και αγωνιστικό.
Ø  Να αποδυναμώσουν τους δύο συνεταίρους, ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Να μην τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να διαχειρίζονται εν λευκώ τις τύχες τους τώρα που κρίνονται τα πάντα.
Όλοι στον αγώνα
Όλοι και όλες στους δρόμους

Έξω η τρόικα από την Ελλάδα
Έξω η Deutsche Telekom από τον ΟΤΕ

Οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΑΣΕ ΟΤΕ
ΒΛΑΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΣΥΛΒΕΣΤΡΟΣ
ΔΟΥΚΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΑΡΑΒΕΛΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΖΗΚΙΔΗ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΖΙΑΜΠΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΟΥΜΠΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΗΛΟΥΣΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΡΙΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΑΦΕΝΤΖΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΟΥΦΑΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ
ΛΥΓΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΓΚΑΦΩΣΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ
ΝΑΤΑΛΙΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΝΝΗ
ΜΑΛΑΜΩ
ΜΠΟΥΤΣΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΠΟΥΤΣΗΣ
ΙΑΚΩΒΟΣ
ΞΥΔΕΑ
ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΗΣ
ΓΕΩΡΓΗΣ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΣΟΦΙΑ
ΣΑΜΙΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΣΙΑΧΑΜΗΣ
ΗΛΙΑΣ
ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΞΙΟΣ
ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΖΕΛΑΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΑΠΕΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΡΑΓΚΑΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online