Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων ΟΤΕ - Κάλεσμα

                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

•    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ - ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ & ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣ  ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!

•    ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ , ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ, ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ

•    ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

•    ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!

•    ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

•    ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΜΑ & ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ & ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συνάδελφοι, –σσες συνταξιούχοι,

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
 
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΧΩΡΟ, ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΚΛΑΔΟ, ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΠΟΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΤΕ
(Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/02/12, 10,30 ΠΜ



                                     Με συναδερφικούς χαιρετισμούς,
                           Επιτροπή Πρωτοβουλίας  Συνταξιούχων ΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων ΟΤΕ - Επιστολή πρός ΠΣΣ-ΟΤΕ

Προς: Προεδρείο και μέλη Δ.Σ.  Παν. Συλ. Συνταξιούχων ΟΤΕ
  
   Αγαπητοί συνάδελφοι

 Όπως σας είναι γνωστό, κατά το παρελθόν είχε τεθεί το θέμα της δημοκρατίας και της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του Συλόγου Συνταξιούχων του ΟΤΕ.
Δυστυχώς η μέχρι τώρα έμπρακτη απάντηση σας είναι αρνητική. Αυτό είχε και έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση, από τη ζωή και τη δράση του Συλλόγου, της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας.
  Σήμερα, όπου οι πολιτικές που ασκήθηκαν και θα ασκηθούν για πολλά χρόνια ακόμη, κατέστησαν τους συνταξιούχους τα κύρια θύματα της πιο βάρβαρης και ληστρικής επίθεσης, όχι μόνο στο εισόδημά τους αλλά στην ίδια τους τη ζωή, έπρεπε να είχατε αντιληφθεί την ανάγκη αλλαγής της πρακτικής που ακολουθούσατε μέχρι τώρα.
  Έπρεπε να είχατε προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα ενεργοποιούσαν και θα συσπείρωναν όλους τους συναδέλφους σε μια ενωτική και αγωνιστική αντίδραση, μαζί και με τους συναδέλφους-συνταξιούχους άλλων χώρων και παράλληλα θα έπρεπε να είχατε προχωρήσει σε μια σειρά από δράσεις που θα πρόσφεραν λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. 
  Αυτή σας η αδράνεια και αναποτελεσματικότητα, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων, οι οποίοι στρέφονται πλέον σε αναζήτηση άλλων πιο σύγχρονων λύσεων. Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης και του προβληματισμού, έγιναν συζητήσεις (σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο), έξω και πέρα από σκοπιμότητες και κομματικές λογικές, οι οποίες συνέκλιναν αβίαστα στην απόφαση να αναζητηθεί άλλη έκφραση και άλλη πρακτική στην
λειτουργία του φορέα που εκπροσωπεί τους συναδέλφους. Έξω λοιπόν και από διασπαστικές λογικές, εξουσιοδοτήθηκε μία προσωρινή Γραμματεία να απευθυνθεί σε σας, προκειμένου να έχει την άποψή σας για το αν προτίθεστε να προχωρήσετε σε οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές, όπως καθιέρωση απλής αναλογικής που θα δίνει τη δυνατότητα έκφρασης όλων των συναδέλφων στα όργανα του συλλόγου καθώς και σε μια σειρά άλλων καταστατικών αλλαγών, στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού
της δράσης μας, με στόχο την αγωνιστική ενεργοποίηση των συναδέλφων.

  Συνάδελφοι

Θα θέλαμε άμεσα μία κατ΄ αρχήν θέση σας σ΄όλα τα παραπάνω. Σε περίπτωση που δεν μας απαντήσετε ή δεν μας καλέσετε άμεσα (μέσα σε 10 ημέρες), θα θεωρήσουμε αρνητική την απάντησή σας και θα προχωρήσουμε σε αναζήτηση άλλης οργανωτικής δομής, όπου θα μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να εκφραστούν και παράλληλα ο συλλογικός τους φορέας να είναι έκφραση στην πράξη της συναδελφικής αλληλεγγύης, που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα όλοι μας.

Συναδελφικά

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων ΟΤΕ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Κ.  Τηλ. 6977204175
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ Δ.  Τηλ  6974398555
ΜΠΡΟΦΑΣ Π.         Τηλ  6974816778
ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ Δ.    Τηλ  6974831170
ΚΑΝΑΣ Γ.              Τηλ  6974880516



Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικό Σημείωμα 24 Ιανουαρίου 2012

Εδώ το σημείωμα σε pdf και εδώ η απόφαση για τα καταστήματα
Εξαγγέλθηκε το σπαστό ωράριο στα καταστήματα

Η διοίκηση του ΟΤΕ εκμεταλλευόμενη το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον αλλά και την αδράνεια και την αγρανάπαυση στην οποία έχουν οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ προχώρησε σήμερα και ανακοίνωσε την εφαρμογή του σπαστού ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα. Η απόφαση αυτή ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό όλων των συναδέλφων που εργάζονται σ’ αυτά και είναι σίγουρο ότι αν δεν το σταματήσουμε, αν δεν αντιδράσουμε τώρα σύντομα θα δούμε και άλλες μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης για διάφορα θέματα. Κανείς δεν πρέπει να μπει στη λογική ότι αφορά μόνο τα καταστήματα και τους υπόλοιπους δεν τους αγγίζει. Γιατί εκτός από την αλληλεγγύη που οφείλουμε στους συναδέλφους των καταστημάτων θα πρέπει να ξέρουμε ότι όλους μας θα μας ακουμπήσει και κάποια άλλη απόφαση για κάποιο άλλο θέμα.
Αν δεν αντιδράσουμε τώρα είναι σίγουρο ότι στο επόμενο διάστημα θα ζήσουμε πολλά απ’ αυτά που ακούμε κάθε μέρα και που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε.
Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, οι εξαγγελίες για μειώσεις μισθών, για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, για κατάργηση των δώρων, για μείωση των επικουρικών συντάξεων, για κατάργηση κανονισμών εργασίας αν δεν αντιδράσουμε θα γίνουν.
Οι ευθύνες της ηγεσίας τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΟΜΕ – ΟΤΕ και των σωματείων μελών είναι ιστορικές. Εξ’ ίσου σημαντικές όμως είναι και οι ευθύνες των συναδέλφων γιατί αυτοί σε τελευταία ανάλυση είναι που έχουν καθορίσει τους συνδικαλιστικούς συσχετισμούς. Αλλά και μ’ αυτούς τους συσχετισμούς οι συνάδελφοι μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, μπορούν να υποχρεώσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κινηθούν ώστε να βγούμε επιτέλους από το τέλμα.

Όταν η βαρβαρότητα τείνει να γίνει καθεστώς
η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων

 

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικό Σημείωμα 23 Ιανουαρίου 2012



Το κούρεμα του χρέους και οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις της τρόικας
Η διοίκηση ανοίγει και στον ΟΤΕ θέμα δώρων και επιδόματος άδειας

Όλο το προηγούμενο διάστημα μας βομβαρδίζουν με τα «οφέλη» που θα έχουμε από το περιβόητο PSI δηλαδή το κούρεμα ενός μέρους του ελληνικού χρέους.
Η υπόθεση αυτή για να μην ξεχνιόμαστε ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι όταν και τότε πήραν απόφαση για κούρεμα ελληνικών ομολόγων με αντάλλαγμα νέα μέτρα, νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και νέων φορολογικών επιβαρύνσεων. Το κούρεμα τότε δεν έγινε αλλά τα μέτρα για μισθούς, συντάξεις, χαράτσια, απολύσεις και «εφεδρείες» τα ζήσαμε και τώρα πάμε γι’ άλλα. Το τελευταίο μόνο εξάμηνο χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, μειώθηκαν άλλη μια φορά οι μισθοί στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μειώθηκαν άλλη μια φορά οι κύριες συντάξεις, μειώθηκαν δύο φορές οι επικουρικές και μπήκαν τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς και του φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Στον ΟΤΕ για να μη μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις αυτές η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ έτρεξαν και υπέγραψαν τη μείωση των μισθών μας. Λίγο μετά την υπογραφή η διοίκηση αποφάσισε μονομερώς τη μείωση των παροχών του λογαριασμού νεότητας, έκλεισε 140 περίπου καταστήματα, τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται το δράμα όλων αυτών που ξεσπιτώνονται και δημιουργούνται διάφορα προβλήματα με την εφαρμογή του νέου ωραρίου με κυριότερο την εφαρμογή του σπαστού.
Αναφερόμενοι στο σήμερα βλέπουμε ότι όλοι αυτοί που παίζουν με τις τύχες και τις ζωές ενός ολόκληρου Λαού μιλώντας άλλη μια φορά για το κούρεμα και τις υποχρεώσεις που θα φέρει η νέα δανειακή σύμβαση μιλάνε για κατάργηση του κατώτατου μισθού, για κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας και στον ιδιωτικό τομέα (στο δημόσιο ήδη έχουν γίνει μικρά επιδόματα), για νέες απολύσεις στο δημόσιο, για νέες μειώσεις στους μισθούς των ΔΕΚΟ, για δραστικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Είμαστε δηλαδή στο ίδιο έργο θεατές για τρίτη, τέταρτη ή δέκατη τέταρτη φορά. Το ίδιο παραμύθι επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά από την άνοιξη του 2010 που μας βάλανε κάτω από τη μπότα της τρόικας.
Στον ΟΤΕ, η διοίκησή του άνοιξε και πάλι θέμα μείωσης του μισθολογικού κόστους, επαναφέρει το σενάριο της μεταφοράς 2.000 συναδέλφων σε θυγατρική εταιρεία, ανοίγει έντεχνα και για τον ΟΤΕ θέμα δώρων και επιδόματος αδείας και η αναδιοργάνωση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις θέσεις εργασίας.
Από την άλλη πλευρά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στην ομοσπονδία δεν φαίνεται να συγκινούνται και να παρεμβαίνουν στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτών των πολιτικών. Εμείς θεωρούμε ότι οφείλουν επιτέλους να εγκαταλείψουν την πρακτική των διαδοχικών υποχωρήσεων και του αγοραίου ρεαλισμού και να συμβάλλουν ώστε τα συνδικάτα να βάλουν τη δική τους ατζέντα, τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Να οργανώσουν την αντίδραση των εργαζόμενων και τη συνεργασία τους με τα άλλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται ώστε να σταματήσει η καταστροφική πορεία της κατάργησης δικαιωμάτων, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, των απολύσεων, της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, της φτώχειας και της ανασφάλειας και να ξεκινήσει η πορεία της ανασυγκρότησης. Για να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέβουν.
Εμείς επιμένουμε ότι η λύση για την κοινωνία δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και από την εφαρμογή μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου από την κρίση που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνία και τα δικαιώματά της και όχι το πώς θα πάρουν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και τα κέρδη τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: Όλοι στην Παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου

Φτώχεια και ανέχεια απαιτούν η τρόικα και η μαύρη συγκυβέρνηση

Αποθρασύνονται όλο και περισσότερο οι απαιτήσεις και οι εκβιασμοί της τρόικας,  με πρόσχημα και ωμό εκβιασμό την εκταμίευση μεριδίου χρημάτων, εξασφαλίζουν τις θρασύτατες  επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας ώστε  οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να παραχωρήσουν ακόμη περισσότερα περιθώρια και δυνατότητες κερδοφορίας του κεφαλαίου.
 
Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης με βασικούς υποστηρικτές το ντόπιο κεφάλαιο και τα ΜΜΕ και με εκφωνητή τον διορισμένο τραπεζίτη πρωθυπουργό, εκβιάζουν και τρομοκρατούν την κοινωνία και τους εργαζόμενους και με απόλυτο κυνισμό δηλώνουν, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές, ότι παραδίδουν μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα,  βορρά στις απαιτήσεις της τρόικας για να μπορούν «νόμιμα» ποια να τους κατασπαράξει και λεηλατήσει  με απόλυτη αποθράσυνση η εργοδοσία.
Δεν τους αρκεί και δεν χόρτασαν από τη μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, από το «πάγωμα» μέχρι να τις καταργήσουν των ΣΣΕ, από την μείωση των μισθών με την εκτεταμένη εφαρμογή  των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, από την επιβολή ατομικών συμβάσεων με μεγάλες μειώσεις μισθών, από την εύκολη και φθηνή απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, από την παρακράτηση των δεδουλευμένων, από τη μη καταβολή των δώρων, από την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
Απαιτούν να παραδοθούν ΟΛΑ, ότι έχει απομείνει από το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων: δώρα εορτών, επιδόματα ωρίμανσης, μείωση εργοδοτικών εισφορών, επέκταση ευελιξίας στην εργασία και κατώτερος μισθός για να μην υπάρχει  κανένας περιορισμός στο ξεζούμισμα και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.
Οι πολιτικές παρεμβάσεις του μνημονίου είχαν και έχουν ως αρχιτεκτονική επιδίωξη την μετάλλαξη του μοντέλου εργασίας και κοινωνίας, ώστε να βρει μεγαλύτερο χώρο και διευκολύνσεις το κεφάλαιο  να ξεπεράσει την κρίση του και να συνεχίζει να συσσωρεύει κέρδη και πλούτο.
Γι’ αυτό το δημόσιο έπρεπε να συρρικνωθεί και οι εργαζόμενοι σε αυτό, και το πεδίο δράσης τους να το αναλάβει το ιδιωτικό κεφάλαιο, στο βωμό αυτό τέθηκαν οι συγκοινωνίες και μετατράπηκε το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της μεταφοράς σε είδος πολυτελείας. Η υγεία παραδίδεται μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες υγείας, το ίδιο σκηνικό με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα αγαθά τους, την δωρεάν παιδεία, το ρεύμα, την κοινωνική ασφάλιση.
Τώρα είναι η ώρα να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα  του ιδιωτικού τομέα. Αφού θεσμοθετήθηκε η ελαστική εργασία και περνάμε από το μοντέλο της 8άωρης εργασίας στην ελαστική, αφού διέλυσαν και κουρέλιασαν το εργατικό δίκαιο, αφού υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις και προστασίες, ετοιμάζουν την συνταγματική κατάργησης του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και επιστρέφουν την χώρα σε εποχές αυταρχικών και αντιδημοκρατικών εποχών.
Με εργαλείο κάθε φορά τον τρόμο και την απειλή, πότε στο όνομα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που άλλοι τα δημιούργησαν αλλά  οι εργαζόμενοι πρέπει να τα πληρώσουν, πότε στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της εργασίας για την οποία δεν ευθύνονται πρωτίστως οι εργαζόμενοι, όπως πολύ καλά γνωρίζει, ειδικά ο οικονομολόγος διορισμένος πρωθυπουργός, στο στόχαστρο και στον πυρήνα των παρεμβάσεων ήταν πάντα η μισθωτή εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Οι  μνημονιακοί εκτελεστές  του λαού μας και της εργατικής τάξης, αφού για δύο σχεδόν χρόνια τρομοκρατούν και ψεύδονται, λεηλατούν και ξεπουλούν τη χώρα, γκρεμίζουν καταχτήσεις και δικαιώματα θυσιών και αγώνων, καταστρέφουν όνειρα και ελπίδες χιλιάδων νέων ανθρώπων και στήνουν τις νέες καραβιές της ξενιτιάς, κλέβουν τους κόπους και τον ιδρώτα χρόνων, φορολεηλατούν και οδηγούν τα λαϊκά νοικοκυριά στην φτώχεια και στην απόγνωση, δηλώνουν κυνικά και ξεδιάντροπα ότι πρέπει να παραδώσουμε ότι έχει απομείνει από μισθό και σύνταξη γιατί διαφορετικά θα είμαστε οι βασικοί υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας.
Στυγνά και απροκάλυπτα αποθρασύνονται και δηλώνουν ότι, στην τρόικα και στο μεγάλο κεφάλαιο δεν θέτουμε ¨καμιά κόκκινη γραμμή», θυσιάζουμε τα πάντα, τους εργαζόμενους και τις ζωές τους, τη κοινωνία και τα δικαιώματά της, τη χώρα και τον πλούτο της, αρκεί  να επιτευχθούν οι άπληστοι σχεδιασμοί των δανειστών και του κεφαλαίου.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι ζουν τον πραγματικό πόλεμο, τον έχει κηρύξει απέναντί τους η τρόικα, οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν, η εργοδοσία. Τον ζουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, στον ΑΛΤΕΡ, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στον Γερολυμάτο, σε εκατοντάδες εργοστάσια  που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές, που έχουν το σθένος, τη δύναμη, την ενότητα, να θέτουν με τον αγώνα τους τις δικές τους ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ και είναι ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, σε αυτά που δούλεψαν και δεν πληρώθηκαν, στα δώρα που δεν καταβλήθηκαν, στις απειλές για τη μείωση των μισθών.
Η δική μας ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ είναι η αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται, η συμπαράστασή μας στον σκληρό και δίκαιο αγώνα τους, η περιφρούρηση των καταχτήσεών μας, της δουλειάς μας, των μισθών και των συντάξεών μας.
Η δική μας ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ είναι ο αγώνας για δημόσια υγεία και παιδεία, δημόσια συγκοινωνία, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές για το λαό, να μπει φραγμός στη φοροληστεία των εργαζομένων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει δεν θα έχει τέλος, δεν θα μείνει κανείς απ’ έξω, δεν θα σταματήσουν, θα βρεθούμε όλοι αργά ή γρήγορα στο στόχαστρο, οι επιπτώσεις μας αφορούν όλους.
Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ –ΕΣ- ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Στις 17 ΓΕΝΑΡΗ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11.00
Η ανακοίνωση σε word, η ανακοίνωση σε pdf

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικό Σημείωμα 11 Ιανουαρίου 2012



Συνάντηση της ομοσπονδίας με τη διοίκηση 11/1/2012

Την Τετάρτη 11/1/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομοσπονδίας και του ΠΑΣΕ με εκπροσώπους της διοίκησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν όπως το έχουν καθιερώσει τελευταία μόνο εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Συνεχίζουν δηλαδή το ίδιο βιολί το να θεωρούν ότι η ομοσπονδία και τα σωματεία είναι τσιφλίκι τους. Συνεχίζουν τις εν κρυπτώ συζητήσεις ώστε να δίνουν αυτοί την όποια ενημέρωση θέλουν. Συνεχίζουν να «κόβουν» ακόμη και την ενημέρωση σ’ αυτούς που έχουν φωνή και η φωνή αυτή τους ενοχλεί. Απ’ ότι φαίνεται η διοίκηση εμμένει στις θέσεις της για σπαστό ωράριο στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων, για ευέλικτο ωράριο στο σύνολο των άλλων υπηρεσιών και για το ξεσπίτωμα των συναδέλφων που υπηρετούσαν στα καταστήματα που κλείσανε. Τώρα για το αν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αντέδρασαν και πόσο δεν το ξέρουμε. Θα φανεί. Να θυμίσουμε μόνο ότι πριν μερικούς μήνες οι δύο πρόεδροι κάνοντας την «επανάστασή» τους αποχωρούσαν θεαματικά και με θόρυβο από το τραπέζι της συζήτησης για να επανέλθουν λίγες μέρες αργότερα σα να μην τρέχει τίποτε. Τα πράγματα βέβαια έχουν εξελιχθεί τραγικά από τότε. Έχουν μπει οι υπογραφές στη σύμβαση με τις μειώσεις μισθών με τη διοίκηση την ίδια ώρα να λέει ότι δεν παραιτείται από τις λοιπές επιδιώξεις της και μέρα με την ημέρα έρχεται η ώρα της πληρωμής αρχικά με το μισθό, μετά με το λογαριασμό νεότητας και σήμερα με το ωράριο και τις μεταθέσεις. Αρχίζουν σήμερα πάλι να μιλάνε για αγωγές για το λογαριασμό νεότητας. Όπως εκείνες τις άλλες αγωγές που λέγανε το Μάιο του 2011 για την αύξηση τότε του ωραρίου, για το μισάωρο των οδηγών και για τα υπόλοιπα. Όσο είδατε εκείνες τις αγωγές άλλο τόσο θα δείτε και τις  καινούριες. Όμως συνάδελφοι εσείς τους δίνετε τη δύναμη και τη δυνατότητα να συμπεριφέρονται έτσι. Εσείς είστε που μόλις προχθές δώσατε στην ΠΑΣΚΕ ΠΑΣΕ 57% και συνολικά σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ 81%. Ανεξάρτητα απ’ αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Γιατί αν δεν υπάρξει η διοίκηση δεν πρόκειται να σταματήσει. Μετά τις μεταθέσεις, το ωράριο και το λογαριασμό νεότητας ήρθε και η αναδιοργάνωση με τα δικά της προβλήματα. Αν δεν υπάρξει αντίδραση σύντομα θα πάμε γι’ άλλα.
Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα παπαγαλάκια που μιλάνε για νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, για κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας, για μείωση των κύριων συντάξεων, για κατακρεούργηση των επικουρικών συντάξεων, για νέους φόρους, για νέες απαιτήσεις της τρόικας και για νέες διαπραγματεύσεις ενώ τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συναγωνίζονται στο ποιος θα πει τη μεγαλύτερη μπούρδα. Μας λένε και για το πρόβλημα του PSI. Πάλι καλά που δεν μας λένε για το PSA. Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει για αρχηγό, ο Παπανδρέου λέει ότι θα φύγει μένοντας, η ΝΔ ενώ υποτίθεται ότι αντιδρούσε τώρα στηρίζει την κυβέρνηση, θέλει λέει εκλογές αλλά δεν ενοχλείται που πάνε παραπίσω και ο τρίτος της παρέας συνεχίζει τις κουλουτούμπες. Οι Βουλευτές της ΝΔ που καταψήφιζαν τους προηγούμενους μήνες τα μνημόνια τώρα ψηφίζουν, οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ που ψηφίζανε βγαίνουν στα παράθυρα και λένε ότι η κατάργηση των δώρων, του κατώτατου μισθού και των συμβάσεων θα περάσει πάνω από το πτώμα τους. Σε άλλες εποχές θα γελάγαμε αλλά σήμερα η κατάσταση αυτή είναι μάλλον τραγική. Για όλους μας.
Το plan B με την επιλογή Παπαδήμου αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια εκτόνωσης της Λαϊκής αντίδρασης ώστε να συνεχιστεί και να ενταθεί η ανελέητη επίθεση σε όλες τις Λαϊκές κατακτήσεις σε όλα τα Λαϊκά δικαιώματα.
Κινδυνεύουμε να γίνουμε μονότονοι αλλά θα επαναλάβουμε ότι τα συνδικάτα θα πρέπει επιτέλους να βάλουν τη δική τους ατζέντα και να απαντήσουν στο κεντρικό ζήτημα που έχει να κάνει με το χρέος και με την αμφισβήτησή του ως χρέος του ελληνικού Λαού. Να απαιτήσουν τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να έρθουν σε επαφή με όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τη νεολαία και να απαιτήσουν την εφαρμογή μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου από την κρίση που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνία και τα δικαιώματά της και όχι το πώς θα πάρουν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και τα κέρδη τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Προϋπολογισμός ΙΚΑ 2012 προμήνυμα νέων δραστικών περικοπών

 
Προϋπολογισμός ΙΚΑ 2012
προμήνυμα νέων δραστικών περικοπών

του Γιάννη Δούκα
μέλους της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Αθήνα 8/1/2012

Το ΙΚΑ είναι μια κλασσική περίπτωση που δείχνει τα προβλήματα και τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η κυβερνητική πολιτική.
Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από τη διοίκησή του για το 2012 μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θεατές αλλά και πολλές αθέατες πλευρές των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων του ιδρύματος καθώς και το έωλο της ωραιοποιημένης εικόνας που προσπαθεί να περάσει.

Τα οικονομικά στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά γιατί έχουν επέλθει δύο σοβαρές διαφοροποιήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι ένα μέρος των εσόδων και αντίστοιχα των εξόδων που αφορούν στον τομέα της ασθένειας δεν παρουσιάζονται γιατί η αρμοδιότητα αυτή έχει περάσει στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Η δεύτερη έχει να κάνει με το ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων και η μέση απασχόληση βασίστηκε στους ασφαλισμένους έστω και με μία ημέρα ασφάλισης ενώ μέχρι πέρυσι βασιζόταν στον αριθμό των άμεσα ασφαλισμένων που είχαν δικαίωμα περίθαλψης.
Παρά τις δυσκολίες σύγκρισης η ύφεση, η ανεργία, η μείωση των μισθών, η μείωση των εισπραττόμενων εισφορών και συνακόλουθα των εσόδων με ότι αυτά συνεπάγονται δεν μπορούν να κρυφτούν.
• Το ΙΚΑ παρουσίασε πρόβλημα ρευστότητας γύρω στα τέλη του 2010 και από τότε τα έσοδά του δεν αρκούν προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του και δανείζεται με συναλλαγές repos. Ο παρακάτω πίνακας είναι επεξεργασία στοιχείων που προέρχονται από τους προϋπολογισμούς του ΙΚΑ των ετών 2010, 2011 και 2012 και αποδεικνύει ότι η ανεργία αυξάνει και η μείωση θέσεων εργασίας, μισθών και εσόδων συνεχίζεται και εντείνεται.
Έτος
Ασφαλισμένοι
Μ. Ο. ημερών εργασίας
Χαμένες θέσεις εργασίας
Ασφαλ. Ημερομ- ίσθιο
2010
2.215.000
242

65,50 €
2011
2.290.000
203
237.200
65,38 €
2012
2.240.000
198
71.167
63,60 €
• Όπως είπαμε παραπάνω η φαινομενική αύξηση των ασφαλισμένων το 2011 σε σχέση με το 2010 έχει να κάνει με την αλλαγή του τρόπου μέτρησης. Η επεξεργασία των στοιχείων δείχνει ότι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ δέχονται ότι το 2011 σε σχέση με το 2010 χάθηκαν 237.200 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για το 2012 προβλέπουν ότι θα χαθούν άλλες 71.167. Την ίδια ώρα το ασφαλιστέο ημερομίσθιο συνεχίζει μειούμενο. Το ίδιο δηλαδή το ΙΚΑ αποδέχεται τη συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας, τη συνεχιζόμενη μείωση των μισθών και συνακόλουθα των εσόδων από εισφορές.
• Ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει την αύξηση των εσόδων που προέρχονται από όλες τις άλλες πηγές εσόδων του ιδρύματος. Αντίστοιχα όμως μεγέθη παρουσιάστηκαν και στους προϋπολογισμούς των αμέσως προηγούμενων ετών χωρίς όμως τελικά να επαληθευτούν.

2009 ποσά σε €
2010 ποσά σε €
2011 ποσά σε €
Έσοδα ΙΚΑ
προ κρατικής χρηματοδότησης
Προϋπ/σμός (Α)
11.909.544.277
12.136.182.210
12.660.931.191 
Απολ/σμός (Β)
11.555.961.788
11.438.842.021
9.415.161.361
Διαφορά (Β-Α)
-353.582.489
-697.340.189
-3.245.779.830


Προϋπολογισμός 2009 ποσά σε € 
Προϋπολογισμός
Απολογισμός
Διαφορά
Τακτικές καταβολές
9.897.808.550
9.824.663.710
-73.144.840
Καθυστερήσεις
770.765.380
486.637.200
-284.128.180
πρόσθετα τέλη
342.195.238
171.835.200
-170.360.038
Δευτερεύουσες εισφορές
766.013.249
768.672.043
2.658.794
Πρόσοδοι περιουσίας
249.540.000
235.301.746
-14.238.254
Προϋπολογισμός 2010 ποσά σε € 
Προϋπολογισμός
Απολογισμός
Διαφορά
Τακτικές καταβολές
10.375.098.125
9.961.154.424
-413.943.701
Καθυστερήσεις
545.110.440
487.845.285
-57.265.155
πρόσθετα τέλη
190.865.000
84.015.050
-106.849.950
Δευτερεύουσες εισφορές
794.456.683
622.077.091
-172.379.592
Πρόσοδοι περιουσίας
269.041.100
164.936.316
-104.104.784
Προϋπολογισμός 2011 ποσά σε € 
Προϋπολογισμός
Εκτίμηση
Διαφορά
Τακτικές καταβολές
10.584.039.989
7.850.485.552
-2.733.554.437
Καθυστερήσεις
523.791.949
376.022.423
-147.769.526
πρόσθετα τέλη
184.054.937
78.116.500
-105.938.437
Δευτερεύουσες εισφορές
824.602.172
610.418.325
-214.183.847
Πρόσοδοι περιουσίας
215.520.000
204.962.291
-10.557.709
•Οι παραπάνω πίνακες δείχνουν ότι όλες οι άλλες πηγές εσόδων του ιδρύματος πλην της κρατικής χρηματοδότησης και των κοινωνικών πόρων δεν επαληθεύτηκαν και υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις. Οι αποκλίσεις αυτές τα προηγούμενα χρόνια καλύφθηκαν εν μέρει με την αύξηση της κρατικής συμμετοχής αλλά και με τη δανειοδότηση με συναλλαγές repos οι οποίες σήμερα έχουν υποθηκεύσει το σύνολο σχεδόν της περιουσίας του ΙΚΑ σε τίτλους του Δημοσίου.
• Στον προϋπολογισμό κάθε χρόνο υπάρχει και μία άλλη πηγή εσόδων που ονομάζεται διάφορα έσοδα. Τα προηγούμενα χρόνια τα διάφορα έσοδα στην καλύτερη περίπτωση έφτασαν τα 25 εκατομμύρια €. Για το 2012 ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι τα διάφορα έσοδα θα ανέλθουν στο 1,38 δισεκατομμύρια €. Απ' αυτά τα 153 εκατομμύρια θα προέλθουν από τις μειώσεις των συντάξεων (συνεισφορά συνταξιούχων άρθρο 2 § 1 και 2 του νόμου 4024/11). Πρόκειται για τη μείωση όλων των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1200 € κατά 20% και κατά 40% των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.000 € αν ο συνταξιούχος είναι κάτω των 55 ετών. Τα 1,21 δισεκατομμύρια προέρχονται από τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων καθυστερούμενων εισφορών και ειδική χρηματοδότηση με εγγύηση κινητών αξιών. Τι σημαίνουν αυτά; Ότι θα υποθηκευτεί ότι ενδεχομένως έχει γλυτώσει μέχρι σήμερα και ότι με τιτλοποίηση και προείσπραξη εσόδων μεταφέρουμε και μεγεθύνουμε σημερινά προβλήματα στα επόμενα έτη. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της απόκλισης από τις προβλέψεις οπότε θα ψάχνουμε τρόπους να καλύψουμε τα κενά.
• Η χρηματοδότηση του ΕΚΑΣ όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα βαίνει συνεχώς μειούμενη. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε δύο παράγοντες. Ο πρώτος στο ότι με τα νέα μέτρα που έχουν παρθεί οι δικαιούχοι μειώνονται και ο δεύτερος ότι υπάρχει πιθανότητα ένα μέρος από τα απαιτούμενα χρήματα για το ΕΚΑΣ να προέρχεται από το ΙΚΑ χωρίς αυτό να καταγράφεται σε ειδικό λογαριασμό.

Χρηματοδότηση ΕΚΑΣ ποσά σε €
Απολογιστικά στοιχεία 2010
720.790.000
Εκτιμήσεις για κλείσιμο 2011
641.574.830
Προϋπολογισμός 2012
520.000.000
• Στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει αναφορά για τη χρηματοδότηση όλων των πρώην ειδικών ταμείων που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ. Υπάρχει αναφορά για τη χρηματοδότηση του πρώην ΟΑΠ – ΔΕΗ, του πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ και του πρώην ΤΑΞΥ και δεν υπάρχει αναφορά για τα υπόλοιπα. Αυτό σημαίνει ότι ενώ με βάση τους νόμους Ρέππα και Πετραλιά το οργανικό έλλειμμα των ταμείων αυτών θα καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αυτά επιβαρύνουν το ΙΚΑ. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με το ύψος των ελλειμμάτων αυτών.
• Τα ποσά που δαπανά το ΙΚΑ για συντάξεις από το 2009 και μέχρι το 2011 συνεχώς μειώνονται χωρίς βέβαια να μειώνεται ο αριθμός των συνταξιούχων. Η μείωση αυτή προέρχεται από τις απανωτές ρυθμίσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μειώνουν τις συντάξεις. Ο αριθμός βέβαια των συνταξιούχων αυξάνεται. Η πρόβλεψη για μικρή αύξηση των δαπανών σύνταξης για το 2011 δεν προέρχεται μόνο λόγω της εκτίμησης για 34.000 παραπάνω συνταξιούχους. Πρόκειται για την πλαστή εικόνα που παρουσιάζεται καθώς η μείωση των συντάξεων του άρθρου 2 του νόμου 4024/11 που αναφέραμε παραπάνω παρουσιάζεται από τη μια μεριά σαν δαπάνες σύνταξης και από την άλλη σαν έσοδα του ΙΚΑ στο λογαριασμό διάφορα έσοδα. Αν δηλαδή αφαιρέσουμε τα 153 εκατομμύρια € που υπάρχουν στη στήλη των διαφόρων εσόδων και αντικρίζονται με τις δαπάνες σύνταξης οι πραγματικές προβλεπόμενες δαπάνες για συντάξεις είναι 10,93 δισεκατομμύρια €. Ακόμη βέβαια κι' έτσι μένει να επιβεβαιωθεί γιατί τα δύο προηγούμενα έτη οι τελικές δαπάνες για συντάξεις ήταν σαφώς μικρότερες από τις αρχικές προβλέψεις.

Αριθμός συντάξεων και ετήσιες δαπάνες σύνταξης
Συνταξιούχοι
Δαπάνες σύνταξης σε €
Απολογισμός 2009
1.044.000
11.354.161.455
Απολογισμός 2010
1.153.000
10.848.577.759
Εκτιμήσεις    2011
1.168.730
10.836.205.302
Προβλέψεις  2012
1.204.740
11.089.042.431

• Το ΙΚΑ παρουσίασε πρόβλημα ρευστότητας γύρω στα τέλη του 2010. Το πρόβλημα «αντιμετωπίστηκε» με τη δανειοδότηση με συναλλαγές repos. Οι συναλλαγές αυτές υποθήκευσαν το σύνολο της κινητής περιουσίας σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου και χρέωσαν το ΙΚΑ με τόκους εκατομμυρίων €.
Έξοδα ΙΚΑ για τόκους δανείων ποσά σε €
Απολογισμός 2009
1.394.769 
Απολογισμός 2010
4.976.609 
Εκτιμήσεις    2011
38.360.321 
Προβλέψεις 2012
40.426.527 

• Η τελευταία μας παρατήρηση έχει να κάνει με το συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα των δύο τελευταίων προϋπολογισμών τα οποία είναι αρνητικά και το οργανικό έλλειμμα του 2011 ξεπερνώντας όλα τα όρια εκτιμήθηκε από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ ότι θα φτάσει στο ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων €.

Συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα ΙΚΑ ποσά σε €
Έλλειμμα 2010
243.324.912
Εκτίμηση ελλείμματος 2011
1.325.748.673
Πρόβλεψη πλεονάσματος 2012
44.300.351

Όλα τα παραπάνω δείχνουν το που έχουν οδηγήσει οι κυβερνητικές πολιτικές επιλογές τη ναυαρχίδα του ασφαλιστικού μας συστήματος. Το χειρότερο είναι το ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ότι παρουσιάζεται και ότι η ύφεση, η ανεργία, η μείωση των μισθών, η μείωση των εισφορών και των εσόδων χειροτερεύουν.
Σ' αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τις επιπτώσεις από το αναμενόμενο κούρεμα των ομολόγων καθώς και τα προβλήματα της εισφοροδιαφυγής και των χρεών που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζονται παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.
Το ΙΚΑ δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμη να καλύπτει τις υποχρεώσεις του με δανεικά. Άλλωστε δεν του έχουν μείνει και πολλοί άλλοι τίτλοι για να τους βάλει ενέχυρο και ήδη μιλάει για τιτλοποίηση μελλοντικών απαιτήσεων.
Εμείς θεωρούμε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτό που απαιτείται είναι η αλλαγή των κεντρικών πολιτικών επιλογών που βαθαίνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία και μειώνουν τους μισθούς ώστε να σταματήσει η μείωση και να περάσουμε σε αύξηση των εσόδων. Απαιτείται η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η αποπληρωμή των οφειλών τόσο του κράτους όσο και των ιδιωτών και η λήψη μέτρων αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε νέες δραστικές περικοπές των συντάξεων ή η τρικομματική κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν έχουν αποφασίσει να φέρουν νέο ασφαλιστικό και περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες και επεξεργάζονται τα νέα εκβιαστικά διλήμματα που θα βάλουν στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online