Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Προτεραιότητα η καταγγελία των μνημονίων και των πολιτικών που πηγάζουν απ’ αυτά



Παρέμβαση Γιάννη Δούκα μέλους της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ στη συγκέντρωση στο διοικητικό μέγαρο Τρίτη 12/6/2012

Προτεραιότητα στη σκέψη τη λειτουργία και τη δράση  μας
η καταγγελία των μνημονίων και των πολιτικών που πηγάζουν απ’ αυτά
το σταμάτημα του κατήφορου και η σταδιακή ανοικοδόμηση όσων γκρεμίστηκαν

Η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε ένα μέρος από τα χρήματα που κέρδισε από τη μείωση του μισθού μας να τα δώσει με τη μορφή bonus. Τα επιχειρήματα που έλεγαν μειώστε τους μισθούς σας για να πάει καλύτερα η εταιρεία πάνε περίπατο και τώρα ένα μεγάλο μέρος απ’ αυτές τις μειώσεις δίνονται στην κορυφή της διοικητικής και υπηρεσιακής πυραμίδας, δίνονται σ’ αυτούς που δεν είδαν το μισθό τους να μειώνεται. Την ίδια ώρα αποκλείονται ακόμη και  από το μικρό ποσό που θα πάρει όλο το προσωπικό όλοι οι συνάδελφοι που με βάση το κατευθυνόμενο αξιολόγιο πήραν χαμηλή βαθμολογία και ταυτόχρονα προσλαμβάνονται συνάδελφοι στις θυγατρικές με 500 € μικτά για πλήρη εργασία και 250 για μερική.

Την ώρα που υποτίθεται ότι μιλάμε για μείωση εξόδων η διοίκηση προγραμματίζει τη μεταφορά προσωπικού σε νοικιασμένο κτίριο στην Παιανία αδιαφορώντας τόσο για την ταλαιπωρία των συναδέλφων όσο και για το ότι μικρά και μεγάλα κτίρια του ΟΤΕ έχουν αδειάσει και θα μπορούσαν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες υπάρχουν χωρίς περιττά έξοδα για νέα ενοίκια.

Την ίδια ώρα έρχεται και ζητάει το μερικό δανεισμό προσωπικού στη διεύθυνση επικοινωνίας και θέματα των εταιρειών ΟΤΕ και COSMOTE ζητάει να τα επωμιστούν οι συνάδελφοι ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει έργο της COSMOTE στη Μπρατισλάβα και προωθεί συμβάσεις προσωπικού της COSMOTE σε θυγατρικές του εξωτερικού με όρους Βουλγαρίας.

Μαζί μ’ αυτά έχουμε τη μείωση των θέσεων εργασίας που έφερε το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, το σπαστό ωράριο που εφαρμόζεται στην πλειοψηφία αυτών που έμειναν και αναμένουμε αμέσως μετά τις εκλογές την επόμενη φάση της αναδιοργάνωσης των τεχνικών τμημάτων η οποία φαίνεται ότι θα έχει  κι’ αυτή σαν αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των θέσεων εργασίας. Το τι θα γίνει είναι ακόμη ανοιχτό.

Αυτά είναι μερικά από τα τελευταία έργα της διοίκησης. Μαζί όμως έχουμε και μια σειρά ζητήματα που αφορούν τόσο εμάς όσο και όλη την ελληνική κοινωνία που πρέπει να συνεχίσουν να είναι στο επίκεντρο της δράσης και της διεκδίκησής μας.
Αναφερόμαστε σε όλα αυτά που κατεδάφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία δυόμισι χρόνια.
·        Στην κατεδάφιση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.
·        Στη μείωση όλων των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
·        Στην άρση της μονιμότητας.
·        Στη μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης.
·        Στις πολιτικές που είχαν σαν αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους.
·        Στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και στις απανωτές μειώσεις των συντάξεων.
·        Στη νέα κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων μέσα από τη διαδικασία του κουρέματος.
Για τα δικά μας ταμεία το αποτέλεσμα ήταν το ΙΚΑ να χάσει 750 εκατομμύρια και οι τρεις δικοί μας κλάδοι του ΤΑΥΤΕΚΩ, υγείας επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ να χάσουν περίπου 160 εκατομμύρια €. Μαζί με όλες τις άλλες πολιτικές το αποτέλεσμα είναι το ΙΚΑ να δίνει συντάξεις με δανεικά, ο κλάδος επικουρικής σύνταξης να μην έχει χρήματα για την επόμενη σύνταξη και να ψάχνει για δανεικά και ο κλάδος υγείας μαζί με τα πρόσθετα προβλήματα που έφερε η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ με την ταυτόχρονη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης να παραπαίει. Με την ευκαιρία να πούμε ότι αυτό που γράφτηκε σε εφημερίδες για εξαίρεση από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ μερικών ταμείων δεν αφορά το ΤΑΠ – ΟΤΕ και αφορά μόνο μερικά ταμεία τραπεζών.
Ο κατάλογος όσων κατεδάφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι μακρύς και δεν έχει τελειωμό. Τα αποτελέσματα των πολιτικών τους είναι ορατά και κάθε μέρα βλέπουμε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού Λαού να σπρώχνονται στην ανασφάλεια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Έτσι θεωρούμε ότι πρώτη προτεραιότητα στη σκέψη, στη δράση και στη λειτουργία μας θα πρέπει να είναι η καταγγελία των μνημονίων και των πολιτικών που πηγάζουν απ’ αυτά, το πώς θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος και το πώς θα γίνει η σταδιακή ανοικοδόμηση όλων αυτών που γκρεμίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.


 

blogger templates | Make Money Online