Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Θερμό καλοκαίρι... - Κοινή Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας & Ενωτικής σ.κ.



1
ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ….
Αθήνα 27 Ιούνη 2012
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Ταυτόχρονα με τη διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας (Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει, το ΙΚΑ πληρώνει με δανεικά, το επικουρικό μας ταμείο ξέμεινε από μετρητά και για το επόμενο δίμηνο ψάχνει για δανεικά, το ταμείο αρωγής έχασε 35 εκατ. € από το κούρεμα και η ληστεία των αποθεματικών σε όλα τα ταμεία συνεχίζεται) έρχονται και τα εκκαθαριστικά της εφορίας που μαζί με τα κάθε είδους «χαράτσια» και τη μείωση των αποδοχών μας (απόρροια της ΣΣΕ 2012 – 2014 και των μονομερών αποφάσεων της Διοίκησης) δείχνουν τη ολοένα και πιο οδυνηρή για τους εργαζόμενους διαμορφούμενη κατάσταση που εντείνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα  αφού οδηγεί πολλούς σε βιοποριστική αδυναμία, δραματική έλλειψη παροχών υγείας και σε ένα αβέβαιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό αύριο.
Πέρα όμως από τα παραπάνω εντείνονται οι πιέσεις της Διοίκησης για την εφαρμογή επιλογών της που αφορούν όλους εμάς και διαμορφώνουν συνθήκες για ένα θερμό καλοκαίρι ανατροπών σε βάρος μας. Η επιλογή του χρόνου δεν είναι καθόλου τυχαία…
Θέματα όπως το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, η εφαρμογή συστήματος απλής ετοιμότητας για τους τεχνικούς, οι ατομικές συμβάσεις δανεισμού προσωπικού, ο συνδυασμός της χορήγησης bonus με το σύστημα αξιολόγησης προσωπικού, η ίδια η εφαρμογή του Συστήματος Αξιολόγησης Προσωπικού, η υλοποίηση της τελευταίας (;) φάσης αναδιοργάνωσης, η εφαρμογή νέων συστημάτων εργασίας (WFM…), η σχεδιαζόμενη μετακίνηση προσωπικού σε μισθωμένο κτίριο στη Παιανία, η ένταξη προσωπικού από όλη την επικράτεια σε νέα Διεύθυνση που δημιουργήθηκε υπό τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού με ταυτόχρονη αλλαγή αντικειμένου εργασίας για όσους θα ενταχθούν σ’ αυτή, η σχεδιαζόμενη «εθελούσια» αποχώρηση προσωπικού και οι δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΤΕ για την αναγκαιότητα νέας μείωσης του μισθολογικού κόστους, συνθέτουν το πολυσύνθετο πάζλ που η ΟΜΕ-ΟΤΕ οφείλει να το «λύσει» με γνώμονα το συμφέρον και των εργαζόμενων και της επιχείρησης.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», σαφείς θέσεις, νομική υποστήριξη, συνολική και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση και κυρίως επίσημη ενημέρωση για κάθε θέμα, σύνθεση απόψεων, ενότητα και προετοιμασία των εργαζόμενων για διαμόρφωση συνθηκών αγωνιστικών κινητοποιήσεων όλων των μορφών.
Δυστυχώς αυτά δεν συμβαίνουν. Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ επέλεξε να διαχειριστεί μόνη της και ερήμην όλων τα ζητήματα αυτά,  στηριζόμενη στην ιδιότυπη «συνδιοίκηση» της Ομοσπονδίας από την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ και μάλιστα με ιδιαίτερη έπαρση και αλαζονεία.
Επισημαίνουμε τους κινδύνους αυτής της επιλογής, διαμορφώνουμε θέσεις για κάθε θέμα, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα θετικής παρέμβασης.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Με δεδομένες τις πολιτικο-οικονομικές συνθήκες που ευνοούν τα μέγιστα την εργοδοτική πλευρά, σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στη δράση και τη λειτουργία του Συνδικαλιστικού Κινήματος του χώρου μας διεκδικώντας λύσεις συμβατές με την εργασιακή ασφάλεια και την προοπτική που μας αξίζει.
  Εμείς θα κάνουμε στο ακέραιο το καθήκον που μας αναθέσατε.

 

blogger templates | Make Money Online