Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τις 100 ημέρες φτάνει η απεργία των εργαζομένων στη Phone Marketing - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Παρασκευή 29/6

Τις 100 ημέρες φτάνει η απεργία των εργαζομένων στη Phone Marketing - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Παρασκευή 29/6


H PhoneMarketing είναι μία εταιρεία από τις πολλές του χώρου που συνεργάζεται με τα τηλεφωνικά κέντρα πολλών εταιρειών. Συνεργάζεται και με τη Vodafone την Forthnet τον ΟΤΕ, την Cosmote, τράπεζες κ.λ.π. Είναι μία από τις πολλές εταιρείες του κλάδου, που δουλεύει με συμβάσεις έργου, ουσιαστικά επινοικιάζοντας εργαζομένους σε μεγαλύτερες εταιρείες και τράπεζες για να προσφέρουν εργασία με λιγότερα δικαιώματα και λιγότερο μισθό. Σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας:
"Στην κλίμακα αξιών της PHONE MARKETING S.A. ο ανθρώπινος παράγων βρίσκεται ψηλά, καθώς το δυναμικό της εταιρείας εγγυάται και διατηρεί την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ παράλληλα αποτελεί το σημαντικότερο μοχλό για την αναπτυξιακή της πορεία."
Είναι τόσο ψηλά ο ανθρώπινος παράγων για αυτή την εταιρεία που προσπάθησε να εξαναγκάσει τους εκεί συναδέλφους σε εκ περιτροπής εργασία και σε μισθούς των 100€(!). Προφανής στόχος ήταν η καθιέρωση φθηνής ελαστικής εργασίας, ακόμη, να εξωθήσει σε παραίτηση αρκετούς συναδέλφους και η πρόσληψη νέων με τους χαμηλότερους μνημονιακούς μισθούς των 250€.
Οι εργαζόμενοι της Phone Marketing επέλεξαν να αντισταθούν στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και να μη συμβιβαστούν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας (πρόταση για ένα 8ωρο εργασίας τη βδομάδα με 140 ευρώ μηνιαίο μισθό)... Έτσι από τις 21/3 βρίσκονται σε απεργία, κάνοντας καθημερινά βάρδιες για την περιφρούρησή της, έχοντας στήσει μικροφωνική για να διαβάζουν τα κείμενα τους και ανανεώνουν με τακτικές γενικές συνελεύσεις τις αποφάσεις τους. Δίνουν έτσι μια μάχη που είναι όχι μόνο δικιά τους, αλλά και κάθε εργαζόμενου που δέχεται την επίθεση της εργοδοσίας. Από την πλευρά μας είναι αναγκαίο να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα και να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα τους. Οι απεργίες στη Phone Marketing, στη Χαλυβουργία και αλλού μας δείχνουν τον δρόμο. Οι απεργοί της Phone Marketing βρίσκονται καθημερινά από τις 06.30 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ έξω από τα γραφεία της εταιρείας (Εργασίας 2, Νέα Ιωνία) και περιφρουρούν την απεργία τους.

Διαβάστε εδώ ανακοίνωση - κάλεσμα των απεργών στην Phone Marketing

Διαβάστε εδώ το ψήφισμα αλληλεγγύης της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ακούστε εδώ την Εβίτα Νυδριώτη, εργαζόμενη στην εταιρία, να μιλά στο Κόκκινο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία.

Δείτε εδώ ψηφίσματα αλληλεγγύης [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ]

Παρακολουθείστε το Video με τίτλο "PHONEMARKETING - Αναμείνατε στο ακουστικό σας " που έφτιαξαν οι εργαζόμενοι στο Youtube

 

blogger templates | Make Money Online