Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Τα κίνητρα αποχώρησης στο τελικό στάδιο - Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Τα κίνητρα αποχώρησης στο τελικό στάδιο
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται
Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση θα ξεκινήσει να στέλνει τις απαντητικές επιστολές στους συναδέλφους που έχουν κάνει αίτηση για να συμμετάσχουν στη διαδικασία των κινήτρων.
Η Αγωνιστική Συνεργασία έχει τοποθετηθεί για το θέμα με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις οι οποίες είναι ανηρτημένες στη σελίδα της.


Με την ανακοίνωσή μας αυτή θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους που τελικά αποφάσισαν να μη φύγουν και να παραμείνουν στον ΟΤΕ ότι η Αγωνιστική Συνεργασία θα συμβάλλει με όλα τα μέσα που διαθέτει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κυβερνητικής θύελλας και της συνεχιζόμενης επίθεσης της εργοδοσίας. Γιατί το έργο της  «επιτυχίας» της κυβέρνησης που παίζεται αυτές τις μέρες μετά τις αποφάσεις του Eurogroup το έχουμε ξαναδεί αλλά και για την παραπέρα στάση της διοίκησης για περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους, περαιτέρω συρρίκνωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων μας δεν τρέφουμε αυταπάτες.
Με την ανακοίνωση επίσης θέλουμε να σημειώσουμε μερικές τελευταίες επισημάνσεις σχετικές με το ρίσκο που παίρνουν οι συνάδελφοι που θα αποχωρήσουν.
1. Οι συνάδελφοι αναλαμβάνουν πλήρως το ρίσκο σε μια πιθανή αλλαγή των όρων συνταξιοδότησης. Αυτό βέβαια το έχουμε ξαναπεί. Αυτό που θέλουμε να συμπληρώσουμε σήμερα είναι ότι μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup επίκειται νέο κούρεμα και νέα λεηλασία σε ότι έχει απομείνει από τα αποθεματικά των  ταμείων. Μέσα στις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της περιβόητης δόσης μαμούθ είναι και ένα νέο κούρεμα των ομολόγων και πρώτα στη λίστα των «εθελοντών» είναι για άλλη μια φορά τα ασφαλιστικά ταμεία. Η νέα λεηλασία των αποθεματικών θα φέρει πιο κοντά μια νέα μείωση των συντάξεων ή μια νέα ακόμη χειρότερη παρέμβαση.
2. Μέχρι σήμερα η εγκύκλιος που θα ρυθμίζει το θέμα της δυνατότητας ασφάλισης των συναδέλφων στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν έχει εκδοθεί.
3. Η αίτηση για αυτασφάλιση θα πρέπει να γίνει άμεσα για να μην υπάρξει κενός χρόνος. Τα όποια απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν και αργότερα. Η ημερομηνία αρχής της αυτασφάλισης θα είναι αυτή της ημερομηνίας αίτησης.
4. Η δυνατότητα αυτασφάλισης δεν δίνεται αν ο ενδιαφερόμενος είναι ανάπηρος. Οι συνάδελφοι που θα κάνουν αίτηση για αυτασφάλιση θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσουν από την υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ η οποία θα πιστοποιήσει τη μη ύπαρξη αναπηρίας. Ανάλογα με το που γίνεται η αίτηση η διαδικασία μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο χρονοβόρα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η επόμενη μέρα της εφαρμογής των κινήτρων θα φέρει προβλήματα σε όλους εκτός της εργοδοσίας η οποία θα τρίβει τα χέρια της γιατί θα έχει «πετύχει» τους στόχους της με κάθε τρόπο μείωσης του προσωπικού, της μείωσης του εργατικού κόστους.
Οι επιλογές αυτές θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων εργασίας.
Θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους όρους και στις συνθήκες εργασίας.
Θα δημιουργήσουν προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Θα έχουν αρνητική επίδραση στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων.
Θα δημιουργήσουν παράπλευρα προβλήματα όπως π.χ. τη μείωση του ύψους της χορηγίας του λογαριασμού νεότητας.
Η επιλογή της εξόδου έτσι ή αλλιώς δημιουργεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
 
Εμείς θα σταθούμε δίπλα σε όλους
Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία
Κανένας μόνος του στην κρίση

 

blogger templates | Make Money Online