Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Στη συνέχεια του αγώνα μας η ελπίδα να τους σταματήσουμε…




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12/12/2012
Στη συνέχεια του αγώνα μας η ελπίδα να τους σταματήσουμε…

Τρίωρη στάση εργασίας 12-3 την Τετάρτη 19/12
και συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 12:30
Η τρίωρη στάση εργασίας πρέπει να αποτελέσει μια ακόμη μαζική δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων και στον ιδιωτικό τομέα. Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά και να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα στη μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση και στην πολιτική της, αλλά και στις επιλογές της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που συνεχίζει να αγνοεί την αγανάκτηση των εργαζομένων και εξακολουθεί να υποβαθμίζει κάθε προσπάθεια αντίδρασης και διαμαρτυρίας.
Η ασυνέχεια των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ κουράζει, απογοητεύει και εκνευρίζει τους εργαζόμενους. Ειδικά μάλιστα όταν έχουν αποδείξει, μετά από τις πολυήμερες μαζικές κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστεί το 3ο μνημόνιο, ότι έχουν και αποφασιστικότητα και δυναμική όταν σωστά προετοιμάζονται οι κινητοποιήσεις.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ζήτησε να συνεδριάσει η Διοίκηση της ΓΣΕΕ και πρότεινε να αποφασισθεί ένας προγραμματισμός δράσεων με βασικούς άξονες τους εξής:
·         Την κοινή συνεδρίαση με την Εκτελεστική της ΑΔΕΔΥ, ώστε να υπάρχει συντονισμός για το σταμάτημα των απολύσεων στο δημόσιο και οργάνωση ενός μετώπου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με στόχο την απόκρουση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.
·         Την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την υπογραφή νέων συμβάσεων, διατηρώντας όλους τους προγενέστερους όρους. Κλείνοντας το δρόμο σε υπογραφή ενδοτικών επιχειρησιακών συμβάσεων από επιχειρησιακά «συμβούλια».
·         Την ανάγκη συντονισμού των ΔΕΚΟ, με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, αφού άμεσα υπάρχει κίνδυνος για διαθεσιμότητες, περικοπές μισθών και παρέμβαση στα λοιπά εργασιακά τους δικαιώματα.
·         Περιφερειακές συσκέψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για την καλύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία πολύμορφων κινητοποιήσεων, ενάντια στα μέτρα του μνημονίου.
Σε αυτά τα πλαίσια εμείς θεωρούσαμε και προτείναμε ότι η 24ώρη απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ είναι αναγκαία μορφή κινητοποίησης .
Δυστυχώς, συνεδρίαση της Διοίκησης μέχρι και σήμερα δεν έγινε και η απόφαση ακόμη και για την τρίωρη στάση πάρθηκε με μεγάλη καθυστέρηση (15 ημερών).
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δε μπορεί να είναι ξεκομμένη από την κοινωνία και να αποφεύγει να συνδεθεί με όλα τα μεγάλα αιτήματα που την απασχολούν. Η Αυτόνομη Παρέμβαση ζήτησε από την Εκτελεστική Επιτροπή, χωρίς όμως να εισακουσθεί, να πάρει απόφαση για τα παρακάτω θέματα:
- Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που βρίσκονται σε απελπισία.
- Την αντίδραση στην αύξηση των τιμολογίων σε βασικά αγαθά ηλεκτρικό- νερό- εισιτήρια.
- Τη φοροεπιδρομή που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός. Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο».
- Tο έμφραγμα που οδηγείται η τοπική αυτοδιοίκηση και η απαγορευτική πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2012 κληθήκαμε να πληρώσουμε εξαπλάσιους φόρους εισοδήματος σε σχέση με το 2011 για λιγότερα μάλιστα εισοδήματα! Μας υποχρεώνουν δηλαδή, ως εργαζόμενους, να πληρώσουμε πολλαπλάσιους φόρους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, την ίδια στιγμή που λόγω των ακραία νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή ύψη και τα εισοδήματά μας κατακρημνίζονται στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης. Και όλα αυτά χωρίς ουσιαστικά να έχει αρχίσει η εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ
ΤΩΡΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

blogger templates | Make Money Online