Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Εφιάλτης





Εφιάλτης
Ο εφιάλτης είναι εδώ. Άλλες δύο νέες κοπέλες στον μακρύ κατάλογο των αυτοχείρων - θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών. Πάνω από 3.500 τα θύματα συνολικά στα 2,5 χρόνια της καταστροφικής πορείας των μνημονίων.
Ο εφιάλτης είναι εδώ.  Η ανεργία συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Οι άνεργοι (1.267.595 άτομα) μαζί με τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό (3.375.297 άτομα) υπερβαίνουν κατά 916.000 άτομα το σύνολο των απασχολουμένων (3.726.663 άτομα). Η ανεργία είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις γυναίκες (29%), και τους νέους έως 25 ετών (58%) και ως 35 ετών (33%).
Ο εφιάλτης είναι εδώ. Οι άστεγοι υπερβαίνουν τις 20.000 μόνο στην Αθήνα. Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε χαρτόκουτα, πυλωτές, ερειπωμένα σπίτια, διαδρόμους νοσοκομείων μαρτυρούν το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις της μνημονιακής λεηλασίας. Μόνο τον πρώτο χρόνο του μνημονίου (2010) 3.043.000 Έλληνες ζούσαν (και ζουν) κάτω από τα όρια της φτώχειας (εισοδηματικό όριο φτώχειας, τα 6.591 ευρώ).   
Ο εφιάλτης είναι εδώ. Οι μισθοί Βουλγαρίας σε λίγο θα είναι στόχος προς επίτευξη αφού η πραγματικότητα στην αγορά εργασίας επιδεινώνεται μέρα με την μέρα. Ήδη στον ΟΤΕ έχουμε μισθούς 255€ μικτά, κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς εντατικοποίησης και ανασφάλειας. Οι συντάξεις κατάντησαν προνοιακό επίδομα. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υποβαθμίστηκε τραγικά. Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση δαπανών για την υγεία κατά 9,6% σε σχέση με το 2012.
Ο εφιάλτης είναι εδώ. Τα εργατικά δικαιώματα διαλύονται. Το 8ωρο είναι παρελθόν. Το πενθήμερο στο στόχαστρο,  Διευθέτηση χρόνου εργασίας, σπαστό ωράριο, κυλιόμενο ωράριο, εκ περιτροπής εργασία, Διάλυση του ΟΜΕΔ, Αποδόμηση θεσμών όπως η Επιθεώρηση εργασίας. Κοινωνικές παροχές στο ναδίρ. Αυταρχισμός και καταστολή στο ζενίθ.
Ο εφιάλτης είναι εδώ. Το συνδικαλιστικό κίνημα παραμένει εγκλωβισμένο σε διαχειριστικές λογικές, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων. Η γραφειοκρατικοποίησή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και ο εργοδοτικός της προσανατολισμός, παραμένουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη μαζικών και νικηφόρων εργατικών κινητοποιήσεων μακράς πνοής.
Είμαστε αισιόδοξοι.. Ο Λαός αντιστέκεται. Διαδηλώνει, Απεργεί, Αυτοργανώνεται, δημιουργεί δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Ανακαλύπτει πολιτικά εργαλεία και απαντά στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που κυβέρνησε καταστροφικά αυτόν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια. Αποκτά την επίγνωση ότι αυτές οι πολιτικές δεν βελτιώνονται, δεν εξανθρωπίζονται, δεν μεταρρυθμίζονται. Αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

 

blogger templates | Make Money Online