Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μια οφειλόμενη απάντηση στον πρόεδρο και στο γραμματέα της ΟΜΕ - ΟΤΕ

 
Μια οφειλόμενη απάντηση στον πρόεδρο και στο γραμματέα της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Αθήνα 26/2/2014
                   Συνάδελφοι
             Στις 25/2/2014 εκδώσατε στο όνομα της ομοσπονδίας μια ανακοίνωση για τη συνάντηση που είχε η διαπαραταξιακή ομάδα της ομοσπονδίας με τη διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ.
            Η ανακοίνωση αυτή αναφέρεται στα προβλήματα που φέρνει στο εφ’ άπαξ του ταμείου μας (πρώην ταμείο αρωγής και σήμερα ΤΑΥΤΕΚΩ) η πρόσφατη Υπουργική απόφαση του Υπουργού ανεργίας. Η ανακοίνωση αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις καλύτερες που έχετε εκδώσει αλλά δυστυχώς για σας επιμένετε σε μια καταγέλαστη και κουτσομπολίστικη λογική και χρησιμοποιείτε τη σφραγίδα της ομοσπονδίας για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.
            Ενοχλείστε από όποιον εκφράζει μια άποψη ή διατυπώνει μια πρόταση η οποία μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις και να υποχρεώσει σε στροφή ακόμη και τις εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις που εκπροσωπείτε.
            Ας είναι. Δεν πειράζει. Εμείς κρατάμε ότι δεσμευτήκατε πως θα πάρετε πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση και προς τη διοίκηση του ΟΤΕ διεκδικώντας κρατική χρηματοδότηση και αναδιάρθρωση του χρέους. Προσέξτε όμως τη δέσμευση αυτή να την κάνετε και πράξη γιατί διαφορετικά θα είστε διπλά εκτεθειμένοι.
            Συνάδελφοι πρέπει να ξέρετε πως η φαιά ουσία που ξοδεύετε για εξυπνακισμούς δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες και τη συμπεριφορά τόσο τη δική σας όσο και των παρατάξεων που εκπροσωπείτε. Είσαστε συνυπεύθυνοι στο κούρεμα των ομολόγων με το οποίο το ταμείο έχασε περίπου πενήντα εκατομμύρια. Τίποτε δεν μπορεί να κρύψει το ότι εδώ και χρόνια δεν συμφωνείτε να μπει εργοδοτική εισφορά στο υπάρχον ταμείο Αρωγής αλλά ονειρεύεστε ένα άλλο ταμείο. Δεν χρειάζεται  βέβαια να απελπίζεστε που για πολλά χρόνια το νέο αυτό ταμείο υπάρχει μόνο στα όνειρά σας.  Τέλος καλύτερα θα ήταν να συμπληρώνατε στα αιτήματα την κατάργηση της Υπουργικής απόφασης που μηδενίζει το εφ’ άπαξ του ταμείου Αρωγής και τη θεσμοθέτηση εργοδοτικής εισφοράς. Αυτό το τελευταίο για εργοδοτική εισφορά μην ξεχνάτε ότι προβλέπεται και σε συλλογική σύμβαση την οποία ο ΟΤΕ δεν τηρεί. Ο ΟΤΕ παράνομα δεν το εφαρμόζει μην το καταργείτε όμως κι’ εσείς με τη σιωπή σας.

Το  κείμενο γράφτηκε από αυτούς που αποκαλέσατε
νεόκοπους δημοσιογράφους και λασπολόγους λαϊκιστές

για την αντιγραφή και τη μεταφορά
Γιάννης Δούκας μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ

 

 

blogger templates | Make Money Online