Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης



Ιούνιος 2014
Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Βρισκόμαστε λίγο μετά τις Ευρωεκλογές και η κυβέρνηση δεν δείχνει να πήρε το μήνυμα και συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική. Ταυτόχρονα λίγες μόνο μέρες μετά τον ανασχηματισμό επιβεβαιώνεται ότι η αλλαγή σε πρόσωπα δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία της ασκούμενης πολιτικής. Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές ανακοινώθηκαν νέες περικοπές στις συντάξεις. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τον ανασχηματισμό βγήκαν στο φως οι επιταγές του ΔΝΤ και της τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις, τις συντάξεις, τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αμέσως μετά διέρρευσε η επιστολή της κυβέρνησης που είχε σταλεί προ εκλογών και που προδιέγραφε τη συμφωνία της για τη λήψη των μέτρων που θα απαιτούσαν οι δανειστές. Τέλος επεξεργάζεται και επιδιώκει νέες αποστασίες και νέες εξαγορές συνειδήσεων προκειμένου να μαζέψει το «μαγικό» αριθμό των 180 Βουλευτών που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να γλυτώσει τις εκλογές και να μείνει στην εξουσία συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο.
Βρισκόμαστε στον τέταρτο χρόνο που το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έχει μετατραπεί σε παρατηρητή των εξελίξεων και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί και τον ιμάντα μεταφοράς της πολιτικής των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Ο δρόμος αυτός αν συνεχιστεί θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή. Το δρόμο αυτό ακολουθεί και στον ΟΤΕ το συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ όπως και αν έχουν μετονομαστεί για να θολώσουν τα νερά στα πρωτοβάθμια σωματεία στον όμιλο ΟΤΕ παραβλέποντας την πραγματικότητα και ευελπιστώντας σε μια «καλή χειρονομία» της εργοδοσίας.
Απέναντι από το δρόμο αυτό υπάρχει και ο δρόμος της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης. Είναι ένας δρόμος δύσκολος που αν τον ακολουθήσουμε σταθερά μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια και τις ανθρωποκτόνες και καταστροφικές πολιτικές τους, έξω από τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Μπορεί να μας οδηγήσει στο να ξαναβρούμε τη χαμένη μας συλλογική αξιοπρέπεια.
Την περασμένη Άνοιξη ξεκίνησε μια μεγάλη πρωτοβουλία εκατοντάδων συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς από όλη την Ελλάδα, σε Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου Ταξικού Ριζοσπαστικού Ρεύματος μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που θα εκπροσωπήσει το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε αυτό να μετατραπεί σε κίνημα που θα μπορεί να δίνει και να κερδίζει μάχες.
Στο προσκλητήριο αυτό δώσαμε κι’ εμείς το παρόν και καλούμε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του να συμπορευτούν μαζί μας γυρίζοντας την πλάτη στους εκπροσώπους του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού και να προχωρήσουμε μαζί για:

· Την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του σ. κ.
· Τη διεκδίκηση της εξόδου από τους μηχανισμούς της τρόικας και των μνημονίων
· Τη διατήρηση της συμμετοχής που κατέχει το δημόσιο στον ΟΤΕ με προοπτική το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο στις τηλεπικοινωνίες
· Την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του
· Την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των εργαζόμενων στις θυγατρικές και των διακρίσεων μεταξύ παλιών και νέων συναδέλφων
· Την αποτροπή της εντατικοποίησης και της εκχώρησης του έργου μας σε εργολάβους, την ανατροπή του ανθρωποφάγου αξιολογίου, την τήρηση του ωραρίου εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ.

Δούκας Γιάννης
Ε.Ε. ΟΜΕ-ΟΤΕ  idoukas@otenet.gr  VPN:410328
Ζαφειρόπουλος Γιώργος
Ε.Ε. ΠΕΤ-ΟΤΕ gnzaf@windowslive.com  VPN:439319
Κουκουσέλης Γιάννης
Δ.Σ. ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ  ikoukousel@ote.gr  VPN:433439
Κυδωνάκης Στέλιος
Δ.Σ. ΟΜΕ-ΟΤΕ   skidon@otenet.gr  VPN:437277
Κυτέας Ανδρέας
Γ.Γρ. ΕΕΤΕ-ΟΤΕ  akyt@ote.gr  VPN:419382
Μανωλόπουλος Γιώργος
Δ.Σ. ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ  manolopoulosge@yahoo.gr  VPN:410626
Μπούτσης Ιάκωβος
Ε.Ε. ΠΑΣΕ-ΟΤΕ   iboutsis@ote.gr  VPN: 418825
Τριαντάφυλλος Κώστας
Cosmote  ctriantaf@cosmote.gr  VPN:67816

 

blogger templates | Make Money Online