Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Όχι στην διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ





 Όχι στην διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ

            Η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, να συμμετάσχουν  μαζικά στο Παναττικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 19:00, έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30, για την συνεχιζόμενη λεηλασία και το ξεπούλημα της  δημόσιας ΔΕΗ μέσω του εφευρήματος  της «μικρής ΔΕΗ» .
            Η ηλεκτρική ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα  για να κερδοσκοπούν τα κάθε λογής  εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η παράδοση του στρατηγικού κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες αποτελεί εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό έγκλημα διαρκείας. Η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας εισάγει για ψήφιση σε θερινό τμήμα ένα σχέδιο νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ είναι ο ποιο σημαντικός βραχίονας  της βαριάς μας βιομηχανίας. Μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σαν βασικός μοχλός για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού και όχι των δανειστών και των τοκογλύφων.
            Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουμε βιώσει στο πετσί μας το λεγόμενο success story της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Παρακολουθήσαμε μαζί με όλον τον Ελληνικό Λαό την πορεία συρρίκνωσης του άλλοτε κραταιού ΟΤΕ. Μια πορεία αποεπενδύσεων από τις διεθνείς συμμετοχές (Cosmofon, Telekom Serbia, Globul, Hellas Sat), εκποίησης ακινήτων, περικοπών στα επενδυτικά προγράμματα, απώλειας μεγάλου μεριδίου τηλεπικοινωνιακής αγοράς και κλεισίματος δεκάδων εμπορικών καταστημάτων. Μια πορεία επιδείνωσης των δεικτών ποιότητας και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Μία πορεία επιδείνωσης εργασιακών σχέσεων, πρωτοφανούς εντατικοποίησης και  απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας παρά την υψηλότατη κερδοφορία εν καιρώ κρίσης (287,8 εκατ. € το 2013). Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό είναι το success story της Deutsche Telekom και όχι του ΟΤΕ. Το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ είναι πιλότος και για την ΔΕΗ και για κάθε άλλη δημόσια εταιρεία κοινής ωφέλειας από την κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας και αυτό πρέπει να αποτραπεί.
            Η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτελεί παλλαϊκό καθήκον και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ’ αυτή, γι’ αυτό και η πάλη για την μη ψήφιση του σχεδίου νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για το σύνολο των εργαζομένων.
Κάτω τα χέρια από την ΔΕΗ - όλοι στο συλλαλητήριο

 

blogger templates | Make Money Online