Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Το χαράτσι του λογαριασμού νεότητας - Ο φόρος φτάνει μέχρι και 45%



Το χαράτσι του λογαριασμού νεότητας
Ο φόρος φτάνει μέχρι και 45%

Ο λογαριασμός νεότητας είναι μια παροχή του ΟΤΕ προς τα παιδιά των υπαλλήλων του που ισχύει δεκαετίες και έχει βοηθήσει πολλά παιδιά τόσο στις σπουδές τους όσο και στο ξεκίνημα της οικογενειακής τους ζωής.
Με προηγούμενη ανακοίνωσή μας στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο ιστορικό της διπλής επιδρομής που υπέστη ο λογαριασμός από τη διοίκηση του ΟΤΕ από τη μια μεριά και από την κυβερνητική φοροκαταιγίδα από την άλλη. Η ανακοίνωσή μας έκλεινε ζητώντας το αυτονόητο. Την επαναφορά στη μηδενική φορολόγηση που ίσχυε επί χρόνια ή στη χειρότερη περίπτωση τη θεσμοθέτηση ενός άλλου τρόπου μικρής φορολόγησης. Είναι τελείως άδικο και παράλογο ένα τέτοιο πρόγραμμα να φορολογείται μέχρι και 45%. Η φόρμουλα που βρήκαν οι επαΐοντες είναι η παροχή του ΟΤΕ να θεωρείται εισόδημα του γονέα και να φορολογείται με βάση το φορολογικό συντελεστή που βρίσκεται ο κάθε συνάδελφος. Η πλειονότητα των συναδέλφων θα φορολογηθεί με 35% αλλά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις που θα φορολογηθούν με 45%.
Πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα υπήρξε συνάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ με παράγοντες του Υπουργείου όπου ούτε λίγο ούτε πολύ επαναβεβαιώθηκε η απαράδεκτη υπερφορολόγηση του λογαριασμού.
Η κυβερνητική αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο. Μια παροχή προς νέα παιδιά προκειμένου να βοηθηθούν στις σπουδές τους ή στα πρώτα βήματα της ζωής τους φορολογείται με 35 ή 45%.
Από την άλλη μεριά όμως υπάρχουν ευθύνες και μέσα στις δικές μας γραμμές. Το πρόβλημα έγινε γνωστό στις αρχές του χρόνου. Από τις αρχές του χρόνου όμως μέχρι σήμερα και παρά τις δικές μας συνεχείς οχλήσεις η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στα σωματεία και στην ομοσπονδία δεν έκαναν καμία απολύτως ενέργεια, καμία απολύτως κίνηση λες και το πρόβλημα δεν αφορά τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν. Από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα δεν βγήκε ούτε μία ανακοίνωση για το θέμα, δεν συζητήθηκε με κανένα κυβερνητικό παράγοντα και περίμεναν τη λύση να τη διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση η διοίκηση. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός αγκαλιά και χέρι χέρι σε όλο του το μεγαλείο. Η διοίκηση λοιπόν του ΟΤΕ μας έφερε τα νέα και μας είπε πως η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και εμμένει στην υπερφορολόγηση του λογαριασμού.
Εμείς θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στη φορομπηχτική καταιγίδα που δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Ότι θα πρέπει εδώ και τώρα να ξεκινήσει η καταβολή των παροχών στα παιδιά που τις δικαιούνται.
Ενώστε τη φωνή σας μαζί μας μήπως η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ ξυπνήσουν από τη νιρβάνα τους και διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Ενώστε τη φωνή και τις δυνάμεις σας μαζί μας ώστε όλοι μαζί να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

 

blogger templates | Make Money Online