Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων Cosmote


Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης
Σεπτέμβρης 2014
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ύστερα από την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στους δανειστές, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, με την εφαρμογή των μνημονιακών επιλογών, έχουν χρεοκοπήσει τη χώρα και τους πολίτες της, ληστεύοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, επιβάλλοντας εκατοντάδες άμεσους και έμμεσους φόρους.
Στην Cosmote, υπήρξε μια σειρά αρνητικών εξελίξεων με κυριότερες τις μαζικές απολύσεις το 2011, τις έμμεσες μειώσεις στις τελευταίες συμβάσεις, το διαχωρισμό νέων και παλαιών συναδέλφων, τη συνέχιση των δουλεμπορικών εταιριών, με τους συναδέλφους αυτούς να εργάζονται δίπλα μας και να αμείβονται με πολύ λιγότερα, την αύξηση τις εντατικοποίησης, του εκφοβισμού και της καταπίεσης των συναδέλφων, την κατάργηση του ωραρίου εργασίας…
Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός του παρατηρητή και απλού σχολιαστή αυτών που γίνονται και θα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στην καταστροφή, στην απάθεια και στην ατομική λύση.
Οι δυνάμεις της ΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ) ακολουθούν συνειδητά αυτό το δρόμο. Είναι η άμεση συνέχεια  της ηττοπαθούς, ενδοτικής και εργοδοτικής πρακτικής της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Οι παρατάξεις αυτές με όποιο όνομα και αν κατέβουν στις εκλογές δεν μπορούν να κρύψουν τα λάθη, τις τεράστιες ευθύνες τους αλλά και την ταύτισή τους με την εργοδοσία.
Εμείς, πιστεύουμε σε ένα άλλο δρόμο: Στο δρόμο της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης.  Είναι ένα μονοπάτι που έχει βέβαια δυσκολίες αλλά με κοινή δράση και αλληλεγγύη μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Δε παραιτούμαστε, δεν εγκλωβιζόμαστε στη θεωρία των ατομικών λύσεων σε βάρος της συλλογικής δράσης. Συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε.
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει πρωτοστατήσει σε μια σειρά αγώνων ενάντια στην υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας με
·       Προτάσεις για βελτίωση μισθών με ΑΥΞΗΣΕΙΣ , στην ισότητα όλων των εργαζομένων COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, E-VALUE και όχι στην αντιμετώπισή τους ως ψηφοφόρους, όπως κάνουν όλες οι άλλες παρατάξεις.
  ενάντια
·                       στις απολύσεις,
·                       στις εθελουσίες, την τρομοκρατία,
·                       στη διαδικασία της αξιολόγησης όπως είναι σήμερα,
·                       στο κλείσιμο των καταστημάτων,
·                       στην εντατικοποίηση της εργασίας, τις λιποθυμίες, τις κρίσεις πανικού

Σήμερα στα πλαίσια της νέας συλλογικότητας της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), της παράταξης των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote και η Αγωνιστική Συνεργασία,  συνεργάζονται και συμμετέχουν στις εκλογές του σωματείου μας για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη βελτίωση των μισθών και των συντάξεων, την υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των εργασιακών σχέσεων και όλων των θεσμικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Cosmote και τον Όμιλο ΟΤΕ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Εν όψει των εκλογικών διαδικασιών στο Σύλλογο της Cosmote καλούμε κάθε συνάδελφο που συμφωνεί ή προσεγγίζει τις παραπάνω θέσεις, κάθε συνάδελφο που έχει κουραστεί από τις πρακτικές του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού και θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο ψηφοδέλτιο της Ανατροπής στο ψηφοδέλτιο που θα ταρακουνήσει τα βαλτωμένα νερά στο σύλλογο να επικοινωνήσει μέχρι την Τρίτη 9/9 στις 11:00 (ημέρα όπου εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων στις 15:00) με τους συναδέλφους που έχουν επιφορτιστεί με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου:
Από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote με τις συναδέλφισσες Ολυμπία Βαλσαμή τηλ. 6977277779 ovalsami@cosmote.gr και Μαρία Θεωνά τηλ. 6972233888 mtheona@cosmote.gr και από την Αγωνιστική Συνεργασία με το συνάδελφο Κώστα Τριαντάφυλλο τηλ. 6977277420 ctriantaf@cosmote.gr
Συνάδελφοι,
Ήρθε η ώρα που κανείς δεν μπορεί να είναι θεατής των γεγονότων.
Πρέπει όλοι να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας. Μας αφορά όλους.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά σ’ αυτές τις κρίσιμες εκλογές.
Σας καλούμε να συμπορευθείτε μαζί μας συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό μας.



 

blogger templates | Make Money Online