Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ποτέ την Κυριακή - Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές μέχρι το τέλος του χρόνου - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σφυρίζουν αδιάφορα



.

Ποτέ την Κυριακή
Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές μέχρι το τέλος του χρόνου
ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σφυρίζουν αδιάφορα

Μια νίκη κατέγραψε την περασμένη Τετάρτη 10/9 η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) η οποία έχει  θετικές επιπτώσεις και για μας.
Η ΟΙΥΕ μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή και η κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα εφαρμοστεί μέχρι να γίνει η οριστική δίκη γύρω στα τέλη του χρόνου.
Η απόφαση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.
Η αντίδραση της κυβέρνησης αναμενόμενη εμείς όμως γιατί κάνουμε την πάπια;
Το θέμα της εργασίας την Κυριακή δεν μας αφορά;
Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές μέχρι σήμερα έχει συμπαρασύρει και το άνοιγμα των καταστημάτων του ΟΤΕ και της COSMOTE.
Δεν θα έπρεπε ο ΠΑΣΕ ΟΤΕ και ο σύλλογος εργαζομένων στην COSMOTE που έχουν συνδικαλιστικά την ευθύνη για τα καταστήματα του ΟΤΕ και της COSMOTE, η ΟΜΕ – ΟΤΕ και πολύ περισσότερο η ΓΣΕΕ να βγάλουν μια ανακοίνωση και να χαιρετίζουν την απόφαση;
Γιατί ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε όλα τα επίπεδα (Σύλλογοι Ομοσπονδία και ΓΣΕΕ)  αποσιωπούν ένα τέτοιο γεγονός;;
Η ΟΜΕ – ΟΤΕ και τα σωματεία του ΟΤΕ όχι απλά δεν θα έπρεπε να κάνουν την πάπια αλλά θα έπρεπε να είναι μαζί μ’ αυτούς που κατέθεσαν την προσφυγή.
Ποτέ δεν είναι αργά. Μπορούν έστω και τώρα να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΟΙΥΕ στην τακτική δικάσιμο που θα γίνει στο τέλος του χρόνου.

 

blogger templates | Make Money Online