Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Από την σελίδα της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΕΤΕ-ΟΤΕ στην "ΟΘΟΝΗ" που κυκλοφορεί (σελίδα 1 από 3)


ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ


Το έλλειμμα συνεπούς συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων την περίοδο που κορυφώνονται οι μνημονιακές πολιτικές, είναι τεράστιο ! Τώρα που χρειαζόμαστε δυνατά συνδικάτα, τώρα που έχουμε όσο ποτέ την ανάγκη συλλογικότητας, οργάνωσης και ενότητας, στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ βρίσκονται οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ. Στο τιμόνι της ΠΕΤ, του ΠΑΣΕ και της ΕΜΗΕΤ, βρίσκονται οι εκλεκτοί των παρατάξεων του δικομματικού συνδικαλισμού, με ότι αυτό σημαίνει για τα συμφέροντα των εργαζομένων στον Όμιλο και την έκβαση της διαπραγμάτευσης για την Συλλογική σύμβαση του 2015.
Και η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, το τρίτο σε δύναμη σωματείο, τι κάνει; Πως πορεύτηκε την τριετία 2011-2014 με την απόλυτη πλειοψηφία της «Ενωτικής» και την «Αγωνιστική Συνεργασία» στη Γραμματεία ; Πόσο η ΕΕΤΕ επηρέασε τα πράγματα και τι θα μπορούσε να κάνει;
Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ αυτή την τριετία, ξεχώρισε και από τις θέσεις που πήρε αλλά και από τις αντιφάσεις της.
·        Καταγράφηκε ως το «ερειστικό» σωματείο του ΟΤΕ το οποίο τάχθηκε σε γενικές γραμμές κατά της μνημονιακής πολιτικής και κατά της Συλλογικής Σύμβασης του 2011 του 7ωρου και της μισθολογικής μείωσης.
·        Συνέβαλε θετικά στη συνεννόηση και τη διαβούλευση μεταξύ των πρωτοβάθμιων σωματείων, χωρίς όμως την πρέπουσα συνέχεια και την σταθερή διαφοροποίηση από τη μνημονιακή ΠΑΣΚΕ.
·        Χαρακτηρίσθηκε και επηρεάστηκε καθοριστικά από την προσωπική (σε σημαντικό βαθμό) κόντρα της ηγετικής ομάδας της Ενωτικής με τον πρόεδρο της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
·        Η ΕΕΤΕ παρά τη διαφοροποίηση της από την πρακτική της ΟΜΕ, λόγω κυρίως ασυνέχειας της δεν μπόρεσε να εκφράσει (όσο αυτό ήταν δυνατό από ένα πρωτοβάθμιο σύλλογο) τις αγωνίες και τις προσδοκίες των εργαζομένων του Ομίλου και κυρίως των νέων εργαζομένων της Oteplus, παρά τις κατά καιρούς φραστικές εξάρσεις.
·        Απουσίασε το μεγαλύτερο διάστημα της τριετίας από τους κεντρικούς συνδικαλιστικούς αγώνες, τους τόπους δουλειάς και τις επιμέρους κινητοποιήσεις των εργαζομένων της επιχείρησης, όπως αυτής των Καλωδιακών το φθινόπωρο του΄12 .
·        Η πλειοψηφία του Δ.Σ. έδινε θολές και αντιφατικές εικόνες για την ανάγκη του αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής, υιοθετώντας θεωρίες για το μάταιο όλων σχεδόν των μορφών πάλης.
 Η «Αγωνιστική Συνεργασία» από τη θέση της μειοψηφίας και τη διαχείριση της Γραμματείας του Συλλόγου αυτή την τριετία, έκανε αρκετές και επίμονες προσπάθειες για την ανάπτυξη του Συλλόγου και του συνδικαλιστικού κινήματος στον Όμιλο.
Εργάστηκε θετικά σεβόμενη τους συσχετισμούς και τη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου και επηρέασε -όσο μπορούσε να γίνει- προς τη θετική κατεύθυνση τα πράγματα.
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΕΕΤΕ-ΟΤΕ ενόψει των εκλογών της 13ης Νοεμβρίου απευθύνεται στα μέλη της ΕΕΤΕ καταθέτοντας κάποιες σκέψεις:
·        Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ πρέπει να αναδειχθεί ο αγωνιστικός σύλλογος στον Όμιλο, πόλος αντίστασης των εργαζομένων απέναντι στη εργοδοσία και την μνημονιακή πολιτική.
·        Ως Σύλλογος οφείλει να κρατήσει ζωντανό το όραμα του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ ως σημαντικής παραμέτρου ανάπτυξης της μεταμνημονιακής Ελλάδας.
·        Η λειτουργία της ΕΕΤΕ, οι θέσεις της και η πρακτική της θα πρέπει να συμβάλουν στην προοπτική του ενός σύγχρονου, ταξικού σωματείου στον ΟΤΕ.
·        Οι νέοι συσχετισμοί που θα προκύψουν, πρέπει συμβάλλουν στην ανατροπή της μνημονιακής πλειοψηφίας στην ΟΜΕ και να αποτρέπουν την αναβίωση του δικομματικού συνδικαλισμού με την όποια μορφή ή τη συμβολή δυνάμεων προερχόμενων από την ΕΕΤΕ.
·        Η ΕΕΤΕ να λειτουργεί δημοκρατικά και συναινετικά, χωρίς συσχετισμούς απόλυτης πλειοψηφίας οι οποίοι παραλύουν και καταδικάζουν τους συλλόγους στην απραξία.
·        Να ανοίξει σταθερό μέτωπο με την επισφαλή εργασία και την ενοικίαση εργαζομένων.
·        Να συμβάλει στην αγωνιστική ετοιμότητα των εργαζομένων για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση του 2015.   
       Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, τα μέλη της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, παλεύουν για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση, οραματίζονται τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και κτίζουν το συνδικάτο των αγώνων τους

----------------------------------------------------------------



Μικρότερος ΟΤΕ, πολλές εργολαβίες, εκχώρηση της διεθνούς κίνησης…
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Θυμάστε το 2006, όταν πωλούσαν τον ΟΤΕ στη D.T., που κάποιοι μιλούσαν για τις «πλατιές λεωφόρους» που ξανοίγονταν από την ιδιωτικοποίηση του και για τους κινδύνους που διέτρεχε ο Οργανισμός στην αντίθετη περίπτωση;
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Δώσαμε ως ΟΤΕ τις θυγατρικές στα Βαλκάνια, πουλήσαμε το δορυφόρο, χάσαμε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας, και συνεχίζουμε….
Θυμάστε που μιλούσαμε και καταγγέλλαμε τη διοίκηση του Οργανισμού για συρρίκνωση του τηλεπικοινωνιακού έργου και την πολιτική του outsourcing, και μας απαντούσαν ότι κινδυνολογούμε;
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Απόφαση της διοίκησης ότι τα Η/Μ και Η/Π να πάνε στις εργολαβίες και οι εναπομείναντες στην ειδικότητα συνάδελφοι θα επιβλέπουν ή θα εκπαιδεύουν τον τοπικό εργολάβο ! Η συντήρηση των ασυρματικών επίσης σε εργολαβίες, το ίδιο και οι καλωδιακές και πάει λέγοντας…. Τον περασμένο Ιούνιο, μάλιστα, μας ανακοίνωσαν ότι θα εντάξουν πλέον και τις εργολαβίες στο WFM… φανταστείτε που θέλουν να το φτάσουν !
Συνεχίζοντας την πολιτική της συρρίκνωσης του ΟΤΕ, η D.T. και η διοίκηση Τζαμάζ, προχωρούν αυτή την περίοδο στη δημιουργία νέου, μεγάλου ανταγωνιστικού στον ΟΤΕ, δικτύου με φορέα την θυγατρική Oteglobe.
Αποψίλωσαν τους δακτυλίους BR4, BR4b και TRANSBALCAN, από τη διεθνή κίνηση, δημιουργώντας νέους ανταγωνιστικούς προς τον ΟΤΕ δακτυλίους της Oteglobe πριν τρία χρόνια, το οποίο σήμαινε για τον ΟΤΕ απώλεια έργου και εσόδων 40 μηκών κύματος (λ), στη Βόρεια Ελλάδα. Ολοκληρώνουν τώρα, με τη νέα μεγάλη επένδυση – με τις πλάτες του ΟΤΕ, σε βάρος του ΟΤΕ - στον άξονα Χανιά – Αθήνα - Κοκκίνι – Μπάρι, την πλήρη αποψίλωση του δικτύου του ΟΤΕ από τα διεθνή κυκλώματα!  Οι δακτύλιοι Express Huawai, BR3, BR1, BR6b, BR5, θα περιοριστούν πλέον στην εθνική κίνηση…
Οι δικαιολογίες υπηρεσιακών παραγόντων, πως έτσι η  Oteglobe θα δουλέψει καλύτερα και θα στηρίξει σε τελευταία ανάλυση τον Όμιλο ΟΤΕ, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το πώς, μια ανταγωνιστική προς τον ΟΤΕ επένδυση η οποία απαξιώνει μια ήδη υπάρχουσα φιλόδοξη επένδυση, συμβαδίζει με τα συμφέροντα της εταιρίας, των εργαζομένων του Ομίλου και της εθνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση, παραιτημένη προς όφελος της D.T. από κάθε υποχρέωση ή το όποιο δικαίωμα απορρέει από την εναπομένουσα συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, διαπράττει ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της εθνικής οικονομίας.
Οι εξελίξεις αυτές συρρικνώνουν τον ΟΤΕ και ανοίγουν περίεργους δρόμους στην αυτονομημένη θυγατρική του Oteglobe. Σε συνδυασμό δε με τον τρόπο τον οποίο συμπράττει ο ΟΤΕ στο έργο κάλυψης με οπτική ίνα των αγροτικών «λευκών περιοχών» σε περιβάλλον έντονων διεργασιών στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Οι ανταγωνισμοί, οι συγχωνεύσεις και οι συμπράξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, με το ελληνικό δημόσιο σε ρόλο παθητικού διαιτητή μας ανησυχούν ακόμη περισσότερο.
Είδε κανείς έστω και μια ανακοίνωση για όλα αυτά εκτός από τακτικές και πολλές ανακοινώσεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» ;
Διαβάσατε κάποια σχετική ενημέρωση ή ανακοίνωση της ΟΜΕ, της ΠΕΤ… ακόμη και της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ ;

 

blogger templates | Make Money Online