Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εκλογές ΕΕΤΕ-ΟΤΕ: Κάλεσμα Αγώνα, Ενότητας, Αλληλεγγύης



Οκτώβριος 2014


Κάλεσμα Αγώνα, Ενότητας, Αλληλεγγύης


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

           Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου όπως μάθαμε να τα λέμε, η εργατική τάξη της χώρας μας δέχτηκε μια ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα που είχε κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα. Με «όπλο» το χρέος, οι δανειστές, αλλά και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους, προχώρησαν σε μια βίαιη ανακατανομή του πλούτου σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των πιο αδύναμων κοινωνικά και οικονομικά στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας. Η εφαρμογή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μέτρων κατά του λαού μας, δημιούργησε δραματική συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση ή υποβάθμιση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μαζικές απολύσεις, τεράστια ανεργία, φτώχια και κοινωνικό αποκλεισμό.
Η αποτυχία του «προγράμματος προσαρμογής» όπως βαφτίστηκε η επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας, είναι κοινός τόπος και ομολογείται από τους ίδιους τους εμπνευστές της. Το χρέος αυξήθηκε και δεν είναι βιώσιμο, η οικονομία βουλιάζει στην ύφεση, η ανεργία παραμένει στα ύψη, τα λουκέτα συνεχίζουν να μπαίνουν σε επιχειρήσεις, οι επενδύσεις παραμένουν άφαντες και το success story κατάντησε ανέκδοτο.
Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό τοπίο που τα έχει όλα (φτώχια, κοινωνική ερήμωση, αυτοκτονίες) εκείνο που παραμένει άφαντο είναι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχει οδηγήσει το σ.κ. σε ολοκληρωτική παράλυση. Χαρακτηριστικό του πλήρους εκφυλισμού που επικρατεί είναι το γεγονός ότι το γενικό της συμβούλιο έχει να συνεδριάσει εννέα μήνες!! Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) αλλά και στα πρωτοβάθμια σωματεία. Στην ΟΜΕ-ΟΤΕ ο εναγκαλισμός των παρατάξεων του συνδικαλιστικού δικομματισμού με τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αλλά και με την εργοδοσία, έχει αδρανοποιήσει το συνδικάτο και δυσκολεύει την προσπάθεια υπογραφής αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα χρόνια που πέρασαν η Αγωνιστική Συνεργασία προσπάθησε, με τις δυνάμεις που τις έδωσαν οι συνάδελφοι, να ανταποκριθεί σε πολλά και δύσκολα καθήκοντα. Να διαμορφώσει αγωνιστικό πλαίσιο δράσης για την υπεράσπιση των μισθών και των δικαιωμάτων μας με όρους κινήματος. Να κρατά ενημερωμένους τους συναδέλφους για τα τεκταινόμενα στον χώρο. Να στηρίξει τους συναδέλφους (ιδιαίτερα τους νέους) που πιέζονται από την εργοδοτική τρομοκρατία, την διευθυντική αυθαιρεσία αλλά και τους εκβιασμούς των εταίρων του συνδικαλιστικού δικομματισμού.
Μπροστά μας έχουμε δύσκολο δρόμο. Το σωματείο μας η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχουμε συνευθύνη για την λειτουργεία του, πρέπει να αναμετρηθεί με παθογένειες του παρελθόντος, με συντεχνιακές λογικές, με την ελιτίστικη αυτάρκεια και τον απομονωτισμό που υφέρπει, με την αναζήτηση «εχθρών» εντός των τειχών, με την επανάπαυση, με την λογική της ανάθεσης.
Εν όψει των εκλογικών διαδικασιών στο σωματείο μας στις 12 και 13 Νοεμβρίου, καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, που συμφωνούν ή προσεγγίζουν τις παραπάνω θέσεις, όλους τους συναδέλφους που έχουν κουραστεί από τις πρακτικές του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το  ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας - Συνεργαζόμενοι.


Στέλιος Κυδωνάκης
μέλος ΔΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ
Αθήνα
Vpn 437277
Ανδρέας Κυτέας
Γεν. Γραμμ.  ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Αθήνα
Vpn 419382
Δημήτρης Δελής
μέλος ΔΣ   ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Τρίπολη
Vpn 420303
Γιάννης Λαυτσής
ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Σύρος
Vpn 439899


 

blogger templates | Make Money Online