Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα αλλαγής ρότας στον ΠΑΣΕ ΟΤΕ και στην ομοσπονδία



Κάλεσμα αλλαγής ρότας στον ΠΑΣΕ ΟΤΕ και στην ομοσπονδία

Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο που οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δέχονται την πιο ανελέητη επίθεση όλων των εποχών και βρίσκονται σε μια συνεχή ανασφάλεια για τη δουλειά τους, το μισθό τους, τα δικαιώματά τους. Την ίδια ώρα τα προβλήματα στις παροχές Υγείας και Παιδείας μεγάλωσαν και όλοι μας βάζουμε συνεχώς όλο και περισσότερο το χέρι στην τσέπη, τα δάνεια έχουν χτυπήσει κόκκινο, η φορομπηχτική πολιτική συνεχίζεται και φτάσαμε να πληρώνουμε χαράτσια ως ενοίκιο για το ίδιο μας το σπίτι.
Στο χώρο του ΟΤΕ αυτά τα χρόνια μεταξύ άλλων είχαμε:
-           Την κατάργηση της μονιμότητας,
-           Τη μείωση των μισθών μας,
-           Την έξαρση της δανεικής εργασίας, του δουλεμπορικού καθεστώτος και τα διαφορετικά μισθολόγια στην OTEPLUS,
-           Τη δραστική μείωση των παροχών του λογαριασμού νεότητας,
-           Το κλείσιμο δεκάδων εμπορικών καταστημάτων και τη θεσμοθέτηση του σπαστού ωραρίου στα υπόλοιπα,
-           Την κατάργηση του ωραρίου εργασίας,
-           Την παροχή έργου όπως η φύλαξη και η καθαριότητα σε εργολάβους,
-           Την κατάργηση θέσεων εργασίας,
-           Την εντατικοποίηση και την επιβολή του ανθρωποφάγου αξιολογίου.
Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο που το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έχει μετατραπεί σε παρατηρητή των εξελίξεων και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί και τον ιμάντα μεταφοράς της πολιτικής των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Το δρόμο αυτό ακολουθεί και στον ΟΤΕ το συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ παραβλέποντας την πραγματικότητα και ευελπιστώντας σε μια «καλή χειρονομία» της εργοδοσίας. Τον ίδιο δρόμο οι δυνάμεις αυτές ακολουθούν και στον ΠΑΣΕ ΟΤΕ και όπως και στα άλλα σωματεία έτσι κι’ εδώ, θα επιχειρήσουν να θολώσουν τα νερά αλλάζοντας την ονομασία τους για να κρύψουν το αμαρτωλό παρελθόν τους και την άμεση γραμμή και σχέση με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ στην ομοσπονδία και στη ΓΣΕΕ.
Απέναντι από το δρόμο αυτό υπάρχει και ο δρόμος της ενημέρωσης, της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης. Είναι ένας δρόμος δύσκολος που αν τον ακολουθήσουμε σταθερά μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια και τις ανθρωποκτόνες και καταστροφικές πολιτικές τους, έξω από τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Μπορεί να μας οδηγήσει στο να ξαναβρούμε τη χαμένη μας συλλογική αξιοπρέπεια. Μπορεί  να μας οδηγήσει στο να υπογράψουμε μια αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας. Μπορεί να μας οδηγήσει στο να καταργήσουμε τις εργασιακές και μισθολογικές διαφορές νέων και παλαιών, μεταξύ εργαζόμενων στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές.
Αυτό το δύσκολο δρόμο επέλεξε να τραβήξει όλο το προηγούμενο διάστημα η Αγωνιστική Συνεργασία. Τα χρόνια που πέρασαν προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε σε πολλά και δύσκολα καθήκοντα.
-          Να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό πλαίσιο δράσης για την υπεράσπιση των μισθών και των δικαιωμάτων μας με όρους κινήματος.
-          Να προσπαθήσουμε να στρέψουμε τα σωματεία και την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση.
-          Να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τα τεκταινόμενα στον χώρο. Να στηρίξουμε τους συναδέλφους (ιδιαίτερα τους νέους) που πιέζονται από την εργοδοτική τρομοκρατία, τη διευθυντική αυθαιρεσία αλλά και τους εκβιασμούς των εταίρων του συνδικαλιστικού δικομματισμού.
Αυτό το δρόμο σκοπεύουμε να τραβήξουμε και αύριο βάζοντας στο επίκεντρο το συνάδελφο, τα προβλήματα και τα δικαιώματά του και απέναντι την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Καλούμε τους συναδέλφους που συμφωνούν ή προσεγγίζουν τις παραπάνω θέσεις και απόψεις να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας στις εκλογές του ΠΑΣΕ ΟΤΕ.

Για ένα σωματείο και  μια ομοσπονδία δίπλα στο πρόβλημά σου
πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει

Για την Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ ΟΤΕ

Γιάννης Δούκας               μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ   doukas@otenet.gr              6979444682
Αντιγόνη Ζηκίδη              μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ azikidi@ote.gr                    6974416241
Μπούτσης Ιάκωβος         μέλος της Ε.Ε. του ΠΑΣΕ ΟΤΕ     iboutsis@ote.gr                  6981021304
Σκουρογιάννης Γιώργος  μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΣΕ ΟΤΕ    gskourogiannis@ote.gr        6977264534



 

blogger templates | Make Money Online