Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΑ - Η ΓΣΕΕ ΣΕ ΤΕΛΜΑ! Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι, να αναλάβουν την οργάνωση των αγώνων



Η ΓΣΕΕ ΣΕ ΤΕΛΜΑ!
Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι, να αναλάβουν την οργάνωση των αγώνων

Οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία της κοινωνίας μας, βρίσκονται και πάλι απέναντι σε μια νέα βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για να πιάσει τους στόχους που συνεχώς θέτουν Τρόικα και δανειστές.
Νέος κύκλος σκληρών αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται και το βιώνει με τον πλέον τραγικό τρόπο όλη η ελληνική κοινωνία.
Ο ΕΝΦΙΑ μαζί με την παράλογη υπερφορολόγηση της εργατικής τάξης και τα συνεχή χαράτσια έχει γονατίσει τις εργατικές οικογένειες και τα νοικοκυριά, τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων εξαερώνονται.
Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων με στόχο την «εθνική σύνταξη των 360 Ευρώ, τη στιγμή που και τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν.
Το ξήλωμα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, η εξάπλωση της ελαστικής και απλήρωτης εργασίας είναι ένας καθημερινός εφιάλτης για όσους εξακολουθούν να εργάζονται. Οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα απελευθερώνονται και οι απολύσεις στο δημόσιο συνεχίζονται με 6.500 απολύσεις εντός του 2014.
Κυβέρνηση, Τρόικα και εργοδότες με κοινό μέτωπο επιδιώκουν όχι μόνο την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, αλλά τη πλήρη διάλυση (οργανωτική και οικονομική) του συνδικαλιστικού κινήματος.
Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας φλέγεται, η ηγετική ομάδα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και ο Πρόεδρος της, όχι μόνο παραμένει ανύπαρκτη για τους εργαζόμενους, αλλά κρύβεται και από τον ίδιο της τον εαυτό.
Παρά τα επανειλημμένα και επίμονα αιτήματα των παρατάξεων, η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, δεν έχει συνεδριάσει εδώ και 9 μήνες, ούτε καν για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αναλάβει στοιχειώδεις δράσεις και πρωτοβουλίες.
Αδιαφορεί στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ για κοινή σύσκεψη και ανάληψη δράσεων των 2 Συνομοσπονδιών, ενόψει της νέας αντεργατικής λαίλαπας.
Η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ, έχει επιλέξει πλέον τη συνειδητή απαξίωση όλων των οργάνων της ΓΣΕΕ, παίζοντας ρόλο μνημονιακού εταίρου, στηρίζοντας φανερά με την παρατεταμένη αφωνία και απουσία της τη δικομματική κυβέρνηση και τα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζονται. Οι όποιες αποφάσεις της Συνομοσπονδίας έχουν αρχίσει και λαμβάνονται από μια κλειστή ομάδα κατά πραξικοπηματικό τρόπο.
Τελευταίο κρούσμα είναι η παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΕ στη Γενεύη, ο οποίος χωρίς να έχει ενημερώσει κανένα όργανο, αποφασίζει να διαπραγματευτεί με τον μνημονιακό Υπουργό Βρούτση και τους εργοδότες, για τις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο! Δεν έχει νομιμοποιηθεί από καμία απόφαση οργάνων, εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και δεν δεσμεύει κανένα όργανο της ΓΣΕΕ, όσα πρωτόκολλα συμφωνίας και αν υπογράψει.
Η ΓΣΕΕ οδηγείται σε μια 2η μνημονιακή περίοδο: αυτή της πλήρους απαξίωσης της κινηματικής δράσης, εγκατάλειψης του συντονισμού και οργάνωσης των αγώνων και των αναγκαίων αντιστάσεων των εργαζομένων και ταυτόχρονα την υποκατάστασή της λειτουργίας της με κρυφούς κοινωνικούς διαλόγους και διαβουλεύσεις, που είναι βούτυρο στο ψωμί της Κυβέρνησης, των εργοδοτών και της Τρόικας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!
Τα σωματεία και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και με δικές τους πρωτοβουλίες και δράσεις να προχωρήσουν στην οργάνωση των αγώνων.

 

blogger templates | Make Money Online