Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ 23-12-2014 - Με ισχνή πλειοψηφία υπογράφουν ΣΣΕ μακριά από τις προσδοκίες των εργαζομένων




Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ 23-12-2014
Με ισχνή πλειοψηφία υπογράφουν ΣΣΕ μακριά από τις προσδοκίες των εργαζομένων
Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ σε μια ακόμα προσπάθεια της ηγετικής της ομάδας της, να εκβιάσει  μεγαλύτερη αποδοχή στην συλλογική σύμβαση η οποία ακόμη δεν έχει υπογραφεί.
Μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. το Σάββατο 20/12 γράψαμε στο ενημερωτικό μας σημείωμα: «Η πρόταση που κατέθεσαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ομοσπονδίας για εξουσιοδότηση για υπογραφή του κειμένου που παρουσίασαν, πήρε 16 θετικές ψήφους στα 34 μέλη του Δ.Σ. που ήταν παρόντα (οι ίδιοι λένε 17 αλλά και με το 17 δεν αλλάζει τίποτε). Οι 16 στους 34 παρόντες δεν είναι η πλειοψηφία που μπορεί να δώσει την πολιτική, την ηθική αλλά και τη νομική εξουσιοδότηση στον πρόεδρο και στο γραμματέα να υπογράψουν μια από τις σοβαρότερες συμβάσεις όλων των εποχών.»
Ταυτόχρονα στο διάστημα που μεσολάβησε από το Σάββατο μέχρι σήμερα κυκλοφόρησαν ανακοινώσεις από σωματεία και παρατάξεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανεδείκνυαν το διαδικαστικό ατόπημα του προέδρου, που χωρίς να βάλει σε ψηφοφορία τις άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν προχώρησε σε μια απροσχημάτιστη επίθεση εναντίων κάθε φωνής που δεν ευθυγραμμιζόταν με την τακτική της άρον άρον λήξης της διαπραγμάτευσης. Ο πρόεδρος μάλιστα, δεν δίστασε να εμπλέξει την ΣΣΕ, την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, στον πόλεμο χωρίς αρχές που έχει ξεσπάει στο εσωτερικό της παράταξής του, με αποτέλεσμα η κρίση στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ να μετατρέπεται σε κρίση όλου του σ.κ. 
Η Αγωνιστική Συνεργασία όπως στην προηγούμενη έτσι και στη σημερινή συνεδρίαση εξέφρασε τη θέση και άποψη για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ότι η διοίκηση συνεχίζει να πιέζεται κάτω από το βάρος της ρήτρας επαναφοράς του + 10% από την 1/1/2015 και από τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις που έχουν προδιαγραφεί μετά τις δύο ψηφοφορίες για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρεί ότι η πολιτική συγκυρία για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ευνοϊκή για μας πράγμα το οποίο οφείλαμε να το λάβουμε υπ’ όψη μας και να το χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Η άποψή μας αυτή δεν μπήκε για ψήφιση γιατί η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ, μέρος της ΠΑΣΚΕ και ΕΣΚ) επέλεξαν να μπει σε ψηφοφορία πρώτα η πρόταση του προέδρου και του γραμματέα και αν η πρόταση αυτή απορριφθεί μόνο τότε θα έμπαιναν στη διαδικασία ψήφισης άλλων προτάσεων. Σεβόμενοι τη διαδικασία που αποφάσισε η πλειοψηφία του Δ.Σ. και συνεπείς με τις θέσεις και τις απόψεις μας καταψηφίσαμε την εξουσιοδότηση για υπογραφή ώστε σε περίπτωση καταψήφισης να προβάλλουμε την άποψή μας για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Η πρόταση για εξουσιοδότηση για υπογραφή πλειοψήφησε με 16 υπέρ (ΔΑΚΕ και μέρος της ΠΑΣΚΕ) και 9 κατά (Αγωνιστική Συνεργασία, ΕΣΚ, Ενωτική σ.κ. ΕΕΤΕ και ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ). Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ και τα μέλη της ΠΑΣΚΕ COSMOTE απείχαν από την ψηφοφορία ενώ τα μέλη της ΠΑΣΚΕ που προέρχονται από τον ΠΑΣΕ (αυτοί που οι συνάδελφοι τους έδωσαν στις τελευταίες εκλογές 65% και 1559 ψήφους) αποχώρησαν από τη συνεδρίαση θεωρώντας τη περιττή αφού κατ’ αυτούς υπήρχε εξουσιοδότηση από το προηγούμενο Δ.Σ. (κάτι σαν το στρίβειν διά του αρραβώνα που έλεγαν σε μια παλιά ελληνική ταινία).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η Αγωνιστική Συνεργασία μέχρι και την τελευταία στιγμή έδωσε τη μάχη προκειμένου αυτή η συλλογική σύμβαση εργασίας να μη φέρει νέες μειώσεις στους εργαζόμενους του ΟΤΕ και να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι της OTEPLUS στον ΟΤΕ με ίσα δικαιώματα με τους ήδη υπηρετούντες συναδέλφους τους. Έδωσε τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων στα call center που οδηγούνται σε μια άλλη εταιρεία. Αυτή η μάχη και η διεκδίκηση δεν τελειώνει με την υπογραφή αυτής της συλλογικής σύμβασης αλλά συνεχίζεται.
Σε ότι αφορά το περιεχόμενο του σχεδίου που ήρθε για συζήτηση έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας η οποία είναι αναρτημένη στο blog.
Μετά την τελική υπογραφή θα υπάρξει λεπτομερής αναφορά και εξειδίκευση στους όρους αυτής της σύμβασης.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος

 

blogger templates | Make Money Online