Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες




                                                                      
λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του ΠΑΣΕ ΟΤΕ και των αντιπροσώπων στα υπερκείμενα όργανα (ομοσπονδία, εργατικά κέντρα, ΓΣΕΕ) ξεκίνησαν.
Οι εκλογές στον ΠΑΣΕ ΟΤΕ συμπίπτουν με την εξαγγελία της κυβέρνησης για επίσπευση των διαδικασιών της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο  της χαρτί και ενώ έχει χάσει τη Λαϊκή νομιμοποίηση επιχειρεί με όλα τα μέσα να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει ώστε να καταφέρει να μαζέψει το «μαγικό» αριθμό των 180 ψήφων για να παραμείνει στην εξουσία και να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.
Διανύουμε τον πέμπτο χρόνο στο γύψο του μνημονίου και η εργατική τάξη της χώρας μας, με την πλάτη στον τοίχο, δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα που είχε κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα.
Στο ίδιο διάστημα το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης στα συνδικάτα, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, δυνάμεις που για χρόνια έχουν μια πλειοψηφία της τάξης του 80% σε όλες τις βαθμίδες (σωματείο, ομοσπονδία, ΓΣΕΕ) έχουν οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα σε ολοκληρωτική παράλυση ενώ ταυτόχρονα δεν λείπει και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε μια σειρά από μικρά ή μεγάλα θέματα. Η διαστρέβλωση αυτή στο χώρο μας εκφράζεται με τη διασπορά μιας ανέξοδης αισιοδοξίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενώ η διοίκηση έχει παραμείνει σταθερά στις αντεργατικές επιλογές και απαιτήσεις της.
Το τι θα γίνει με την Προεδρική εκλογή θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Εμείς θεωρούμε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται και αυτοί που τις εφαρμόζουν θα πρέπει να ανατραπούν για να σταματήσει επιτέλους το καταστροφικό τους έργο.
Ένα παρόμοιο έργο με αυτό που παίζεται στην κεντρική πολιτική σκηνή παίζεται και στο σωματείο μας. Το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο σωματείο μετονομάστηκε από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε «ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» και «ΑΚΕ» και επιχειρεί με όλους τους τρόπους να παραμείνει στη δική του εξουσία και να διαχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο το εργασιακό σας μέλλον. Όλοι γνωρίζετε τις πιέσεις που δεχθήκατε εσείς ή ο διπλανός σας προκειμένου να μεγαλώσει το «σεντόνι» των υποψηφιοτήτων. Όλοι γνωρίζετε την προσπάθεια εκμετάλλευσης της αγωνίας και της προσδοκίας ενός καλύτερου αύριο των ευρισκόμενων σε ομηρία εργαζομένων της OTEplus. Όλοι γνωρίζετε τη λειτουργία των μηχανισμών που φτάνουν στο να καταρρακώνουν ακόμη και αυτή την ίδια την προσωπική αξιοπρέπεια προκειμένου να εκβιάσουν ένα ψηφοφόρο με αντάλλαγμα μια θέση ή μια μετάθεση ή ένα ρουσφέτι ή μια καλή βαθμολογία.
            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα χρόνια που πέρασαν με τις δυνάμεις που μας δώσατε προσπαθήσαμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για όλα τα μικρά ή μεγάλα θέματα, προσπαθήσαμε να στρέψουμε την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση. Είμαστε δίπλα στο συνάδελφο και στα προβλήματά του, απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση και στην εργοδοσία και δεν ανταλλάξαμε ούτε παζαρέψαμε την προσωπική και συλλογική μας αξιοπρέπεια.
Αυτό το δρόμο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και αύριο και σ’ αυτή την κατεύθυνση σας καλούμε να συστρατευθείτε ενισχύοντας το ψηφοδέλτιό μας.

Για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που κλέβουν τα δικαιώματά μας
Για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο

 

blogger templates | Make Money Online