Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

το νέο (;) ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ χωρίς αυταπάτες και ωραιοποιήσεις - η ΠΑΣΚΕ ψήφισε τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ και η ΔΑΚΕ της ΠΑΣΚΕ - Κοινός εχθρός τους (;;;) η υποψηφιότητα της Αγωνιστικής Συνεργασίας



το νέο (;) ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ χωρίς αυταπάτες και ωραιοποιήσεις
η ΠΑΣΚΕ ψήφισε τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ και η ΔΑΚΕ της ΠΑΣΚΕ
Κοινός εχθρός τους (;;;) η υποψηφιότητα της Αγωνιστικής Συνεργασίας
  
Ολοκληρώθηκε σήμερα 26/5/2015 η συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ που προέκυψε από το πρόσφατο εκλογικό της συνέδριο.
Νέος πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ εκλέχτηκε ο συν. Βασίλης Λάμπρου επικεφαλής της ΔΑΚΕ-ΟΤΕ και Γεν. Γραμματέας εκλέχτηκε ο συν. Δημήτρης Φούκας επικεφαλής της ΣΥΝ.ΕΝ.Α (ΠΑΣΚΕ). Τους συγχαίρουμε για την εκλογή τους και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους. Ωστόσο θα μπούμε στον πειρασμό να καταγράψουμε παρακάτω κάποιες σκέψεις - διαπιστώσεις – συμπεράσματα από την διαδικασία.
·      Ο συν. Λάμπρου εκλέχτηκε με 27 θετικές ψήφους. Τον υπερψήφισαν οι: ΔΑΚΕ, ΣΥΝ.ΕΝ.Α (ΠΑΣΚΕ) και ΕΣΚ (ΠΑΜΕ). Ο υποψήφιος της Αγωνιστικής Συνεργασίας – Ενωτικής σ.κ. συν. Στέλιος Κυδωνάκης πήρε 5 ψήφους ενώ η ΑΣΕ και ένας ακόμη συν. ψήφισαν λευκό.  Ο συν. Φούκας εκλέχτηκε με τις θετικές ψήφους 22 μελών του ΔΣ. Υπήρξαν ακόμη 8 λευκά και 5 αποχές.
·      Η παράταξή μας όπως είχαμε τονίσει και στο συνέδριο, κατέθεσε προγραμματική πρόταση 9 σημείων και ήταν η μόνη δύναμη που δεν έδωσε θετική ψήφο στην ΔΑΚΕ και κατέβασε δικό της υποψήφιο αντιπαραθετικά στον υποψήφιο της ΔΑΚΕ. Όπως τονίσαμε, η επιλογή αυτή δεν ήταν απλά μια πράξη πολιτικής αποδοκιμασίας στα έργα και της ημέρες των συνεταίρων του συνδικαλιστικού δικομματισμού. Ήταν μια θετική πρόταση διεξόδου από μια μακροχρόνια κρίση, ενός συνδικάτου ταλαιπωρημένου από τον κυβερνητικό, μνημονιακό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
·      Τελικά από το ψηφοδέλτιό μας  Αγωνιστική Συνεργασία – Ενωτική σ.κ. εκλέγονται οι συν. Στέλιος Κυδωνάκης Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας και Άρης Αλεξίου Αναπλ. Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.
·      Η ΔΑΚΕ μπορεί να πανηγυρίζει για την νίκη της, τα προβλήματα όμως μένουν και πολλαπλασιάζονται. Η εντατικοποίηση, οι παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας και του ωραρίου, οι χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, η ενοικιαζόμενη εργασία, η σαλαμοποίηση του προσωπικού σε πολλές ταχύτητες, οι συνεχιζόμενες αναδιοργανώσεις – μετακινήσεις με θύματα τους εργαζόμενους είναι θέματα που η απροκάλυπτα εργοδοτική ΔΑΚΕ δεν μπορεί και δεν θέλει να τα αγγίξει.     
·      Η ΣΥΝ.ΕΝ.Α (ΠΑΣΚΕ) βγαίνει αποδυναμωμένη μέσα από μια πορεία εσωτερικών συγκρούσεων και αναζήτησης ταυτότητας. Η αλλαγή του ονόματος δεν μπορεί να κρύψει τον ομφάλιο λώρο που την συνδέει με το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ). Η κατάρρευση του πολιτικού της φορέα, της αποστερεί πρόσβαση σε κέντρα εξουσίας με τα οποία είχε προνομιακή σχέση.
·      Η προσπάθεια νεκρανάστασης ενός όψιμου αντιδεξιού συνδρόμου έπεσε στο κενό. Μαζί κατέρρευσαν και οι αυταπάτες ότι η υποτιθέμενα ανασυγκροτημένη ΠΑΣΚΕ, μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στην ΔΑΚΕ.
·      Προκαλεί απορία η επιλογή της ΕΣΚ (ΠΑΜΕ) να υπερψηφίσει τους υποψήφιους των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ. Η επίκληση των αντιπροσωπευτικών – αναλογικών προεδρείων δεν πείθει. Πολύ περισσότερο που οι κυρίαρχες παρατάξεις έχουν κάνει κουρελόχαρτα τέτοιες πρακτικές. Η πρόσφατη εμπειρία της ΠΕΤ-ΟΤΕ αλλά του του Πολιτιστικού Κέντρου Αττικής δείχνουν και στον πιο αφελή πως αντιλαμβάνονται την αντιπροσωπευτικότητα οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Προσπαθήσαμε – με τις μικρές δυνάμεις που μας δώσατε - να δώσουμε μια αισιόδοξη και ελπιδοφόρα απάντηση σε μια μακρά πορεία ήττας και ανυποληψίας που συνοδεύει την ΟΜΕ-ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια. Δεν τα παρατάμε. Θα συνεχίσουμε από την θέση που μας έταξαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους, να παλεύουμε για μια άλλη πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Μια ασυμβίβαστη πορεία αξιοπρέπειας και περηφάνειας. Χρειαζόμαστε και την δική σας ενεργοποίηση. Τη δική σας συμπαράσταση.  

 

blogger templates | Make Money Online