Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για την 21η Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

meta-ratsismos 
ΟΧΙ στην Ευρώπη - φρούριο, ΟΧΙ στα μνημόνια

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), ενόψει της 21ης του Μάρτη, παγκόσμιας ημέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων, καλεί τους εργαζομένους να αντισταθούν στις πολιτικές της Ευρώπης – φρούριο που κλείνει ολοένα και περισσότερο τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας και συκοφαντεί συλλήβδην τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν «τρομοκράτες», για να συγκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα που είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, η στρατιωτική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Συρία και η πολιτική «αποτροπής» με τους εκατοντάδες πνιγμένους στο Αιγαίο.
Η έκφραση της θλίψης των ιθυνόντων της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, όταν ανασύρονται πτώματα μικρών παιδιών στο Φαρμακονήσι ή όταν ανακαλύπτονται σωροί ανθρώπων σε προχωρημένη σήψη στα βράχια της Λέσβου δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες.
Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη με την ΕΕ για τις εκατόμβες των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο εξαιτίας της διατήρησης του δολοφονικού φράχτη στον Έβρο. Είναι συνυπεύθυνη για την επαναλειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως της Κορίνθου, και για την πρωτοφανή επιχείρηση ποινικοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης με συλλήψεις μελών των ομάδων αλληλεγγύης, που δραστηριοποιούνται στα νησιά, από τη FRONTEX και την ΕΛΑΣ.
Παρά, όμως, την ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης, οι εκβιασμοί της ΕΕ κλιμακώνονται: Μετά το γνωστό «ή εφαρμόζετε μνημόνιο ή σας πετάμε έξω από το ευρώ» ο νέος ευρωενωσιακός μονόδρομος είναι: «Σταματήστε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και αν περάσουν κρατείστε τους σε μαζικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλιώς θα σας βγάλουμε από τη Σένγκεν και δε θα σας διευκολύνουμε στο χρέος».
Οι συνέπειες της αποδοχής και αυτού του εκβιασμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δε θα είναι τίποτα άλλο από επιδείνωση των ήδη υπαρχόντων φαινομένων: περισσότεροι θάνατοι στο Αιγαίο και μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη ανθρώπινων ψυχών», που βάσει των όλων όσα ήδη έχουν ειπωθεί, θα στοιβάζονται σε τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex και γενικά των «μέτρων ασφάλειας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ επιδεινώνουν την κατάσταση, εγείρουν ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας και την ειρήνη στην περιοχή και εμπλέκουν τη χώρα μας στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι αν θα υπάρχει έλεγχος στις χώρες της ΕΕ ή όχι. Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θέλουμε να έχουμε χιλιάδες ακόμη νεκρούς ανθρώπους που το μόνο «έγκλημά τους» ήταν η επιθυμία να επιβιώσουν ή όχι. Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θα εμποδίσουμε ή θα ενισχύσουμε την αυταρχικότητα της ΕΕ, την Ευρώπη - φρούριο.
Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαία αγροτιά δίνουν τη μάχη ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και για την επιβίωσή τους, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας παραμένουν ανασφάλιστοι, συλλαμβάνονται και φυλακίζονται εξαιτίας της άρνησης του κράτους να νομιμοποιήσει την παραμονή και την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διογκώνονται και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Η μόνη διέξοδος για όλους μας - ντόπιους και πρόσφυγες - είναι η ρήξη με τις πολιτικές της Ευρώπης - φρούριο, όσο και με την μνημονιακή ανέχεια και την υποχρέωση αποπληρωμής ενός άδικου, ταξικού και δυσβάστακτου χρέους που η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στα πλαίσια του ευρωρεαλισμού.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να αγωνιστούν:
για την παύση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και τη δημιουργία ασφαλών δρόμων διέλευσης των προσφύγων και της άμεσης χορήγησης ασύλου και νομιμοποιητικών χαρτιών.
για τη δημιουργία πραγματικών δομών φιλοξενίας με την αξιοποίηση δημόσιων κτηρίων και με την πρόσληψη προσωπικού στις κοινωνικές υπηρεσίες για την επιτάχυνση της διαδικασίας της παροχής ασύλου και νομιμοποιητικών χαρτιών και για την κάλυψη των προσωρινών αναγκών στέγασης και σίτισης.
για την ανατροπή του μνημονιακού αδιέξοδου της λιτότητας και τη χρηματοδότηση των κοινωνικών αναγκών με την εθνικοποίηση, τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, με την διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και τη σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Το ΜΕΤΑ καλεί τέλος τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να πάρουν μέρος, μαζί με τις προσφυγικές, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, το Σάββατο 19 Μάρτη 2016, στο μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βικτωρίας, στις 2 μμ., και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ.
Από το Γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 14-02-16
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 2ΜΜ., ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

 

blogger templates | Make Money Online