Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστή





Αθήνα 22-06-2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
          
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ διαχρονικά και με συνέπεια υπεράσπισε ένα διαφανές και αξιόπιστο πλαίσιο πειθαρχικής διαδικασίας στον ΟΤΕ. Η υποστήριξη αυτής της διαδικασίας με την θεσμική συμμετοχή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στα Πειθαρχικά Συμβούλια, δημιούργησε ακόμα και δυσμενή σχόλια θιγομένων συναδέλφων από την ανεξάρτητη και αδέκαστη συμβολή μας στην διαδικασία. Όσες φορές οι εκπρόσωποί μας στα Πειθαρχικά Συμβούλια βρέθηκαν απέναντι σε παραβατικές και καταφανώς παράνομες συμπεριφορές, αρνήθηκαν να κάνουν εκπτώσεις αρχών και να καλύψουν με την ψήφο τους αποδεδειγμένα πειθαρχικά παραπτώματα. Μάλιστα από τον Μάϊο του 2013, με την υπογραφή ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, επικαιροποιήσαμε το θεσμικό πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας, κάνοντας μάλιστα επώδυνες παραχωρήσεις από το προηγούμενο πειθαρχικό δίκαιο.
Δυστυχώς, οι Διοικούντες εξέλαβαν την συνεπή και υπεύθυνη στάση μας ως αδυναμία και με περισσή αλαζονεία επιχειρούν μέσω μιας fast track πειθαρχικής διαδικασίας, να δημιουργήσουν τετελεσμένα, να ακυρώσουν την θεσμική συμμετοχή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, να εμπεδώσουν στους εργαζόμενους ένα καθεστώς τρόμου, ανασφάλειας, ασύδοτου και απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος.  
Η Διοίκηση και όχι οι εργαζόμενοι είναι ελεγχόμενη για την εδώ και πολλά χρόνια προβληματική λειτουργία του Τεχνικού Τμήματος Κέρκυρας. Η κατάσταση τους έχει ξεφύγει και αντί να ψάξουν βρουν τι φταίει για τα σοβαρά προβλήματα, τους δείκτες ποιότητας, την κακή εικόνα που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία, τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και την πρωτοφανή αναταραχή ανάμεσα στους εργαζόμενους, επέλεξαν με εμμονικό τρόπο που δείχνει ανασφάλεια και ρεβανσισμό, να φορτώσουν τις δικές τους αδυναμίες στους εργαζόμενους.
Έκαναν λοιπόν το αδιανόητο. Αντί να σκύψουν πάνω στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, έστειλαν στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με μια αβάσιμη, έωλη, συκοφαντική και πάντως εντελώς αναπόδεικτη κατηγορία, συνάδελφο ο οποίος αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα της κρίσης του αξιολογητή του !!! Στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο δεν εμφανίστηκε κανείς να επιβεβαιώσει  την «αλήθεια» του καταγγέλλοντος! Και με μία και μόνη γραπτή μαρτυρία στελέχους της Διοίκησης – που εκτός των άλλων ήταν και εμπλεκόμενος στο συμβάν -  οι τρείς εκπρόσωποί της Διοίκησης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, τιμώρησαν τον συνάδελφο. Η Διοίκηση εκτός των άλλων αναλαμβάνει με αυτήν τη πράξη της τεράστια ευθύνη.  Ο στόχος είναι προφανής. Επιδιώκουν να σπείρουν τον φόβο στους εργαζόμενους και μάλιστα επιλέγουν να ξεκινήσουν από συνδικαλιστικό στέλεχος, πρόεδρο Τοπικού Τμήματος, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα της λεγόμενης μηδενικής ανοχής.
Δεν θα τους περάσει. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, τα Σωματεία-μέλη, οι Τοπικές τους Διοικούσες και όλοι οι Εργαζόμενοι, θα υπερασπίσουμε την δημοκρατική λειτουργία στους χώρους δουλειάς και θα αποκρούσουμε το κλίμα τρομοκρατίας.
Καλούμε την Διοίκηση να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την λύση του «προβλήματος της Κέρκυρας» και να αποκαταστήσει την ομαλότητα και την εργασιακή ειρήνη στο νησί.
 Η προσπάθεια υπονόμευσης της συμμετοχή μας στα Πειθαρχικά Συμβούλια θα πέσει στο κενό
Θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλους κάθε συνάδελφο – θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν θα μείνει απαθής στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΜΕΤΑ: Κάτω τα χέρια από τους μισθούς μας - Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα



Αθήνα 21/6/2016
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Η κυβέρνηση έχει ήδη πιάσει δουλειά για την κατάργηση και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων κατ’ επιταγή του 3ου μνημονίου, την οποία προετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς η  επιτροπή «τεχνοκρατών – εμπειρογνωμόνων» του Υπ. Εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, εν κρυπτώ και χωρίς καμιά ενημέρωση της Διοίκησης, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε να προσέλθει με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα αποκλειστικά και την επιστημονική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας, σε συνάντηση με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Εργασίας, η οποία ως γνωστόν ετοιμάζει το «πόρισμα» για τον  εργασιακό νόμο και ο οποίος πρόκειται να ψηφιστεί ως μνημονιακή υποχρέωση το Σεπτέμβριο.
Με τη διαδικασία αυτή, χωρίς την παρουσία της Εκτελεστικής Επιτροπής, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να «διαπραγματευτεί» την επερχόμενη μνημονιακή καταιγίδα, που φέρνει μείωση του κατώτατου μισθού με κόψιμο των τριετιών και όλων των επιδομάτων (μισθός 586 για όλους χωρίς προσαυξήσεις), απελευθέρωση των απολύσεων, περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
Αυτές ακριβώς τις μνημονιακές δεσμεύσεις, θα έρθει να τις νομιμοποιήσει το «πόρισμα» των εμπειρογνωμόνων, δίνοντας χέρι βοηθείας στην Κυβέρνηση για να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών και των εργοδοτών.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους και της ανοχής τους.
Καμία μείωση των κατώτατων μισθών δεν μπορεί να περάσει.
Καμιά παρέμβαση στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων, που τους θέλουν αμίλητους και ακούνητους, δεν μπορεί να συζητηθεί.
Καμία παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαλόγου με την κυβέρνηση και τους δανειστές.  
Η πλειοψηφία ΓΣΕΕ, δεν μπορεί να διαχειρίζεται την κατάσταση με τεχνοκρατική αντίληψη γιατί αντικειμενικά εξυπηρετεί τις ειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας και των δανειστών.   
Αντίθετα, καλούμε τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ να προετοιμάσει και να συντονίσει από τώρα τις αντιστάσεις των εργαζομένων απέναντι στη ξεκάθαρα πλέον «θατσερική» πολιτική της δήθεν αριστερής κυβέρνησης, που δίνει βωμό σε εργοδότες και δανειστές και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα.
Η αυριανή ολομέλεια Διοίκησης της ΓΣΕΕ, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εξαντληθεί σε μια τυπική ενημέρωση από τους «σοφούς» της οργάνωσης σχετικά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αλλά  πρέπει να αποφασίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για το επόμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε ως πρώτο βήμα την άμεση σύγκληση του Γ.Σ. της ΓΣΕΕ την επόμενη εβδομάδα.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Κάτω τα χέρια από τους μισθούς μας
Κάτω τα χέρια από το συνδικαλιστικό κίνημα

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΜΕΤΑ: Τα νέα καθήκοντα του συνδικαλιστικού κινήματος και των συνεπών ταξικών δυνάμεων




Αθήνα 12/6/2016
ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δέχονται σφοδρότατη επίθεση, υπό τον επιβαλλόμενο νομοθετικό σχεδιασμό των δανειστών με αιχμή του δόρατος την ίδια την κυβέρνηση που μεταλλάχθηκε σε άκριτο όργανο και πιστό υπηρέτη τους.
Τα προηγούμενα χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών γνώρισαν τη δραματική μείωση των συντάξεων κατά 50%, απώλεσαν περί το 40% των αποδοχών τους και σε συνδυασμό με την εκθεμελίωση του εργατικού δικαίου ότι αποτελούσε το πλαίσιο των θεσμικών δικαιωμάτων τους.
Στην 15μηνη παρουσία της σημερινής κυβέρνησης εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δέχτηκαν ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα με την πρόσφατη νομοθέτηση του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος και την επέκταση της φορολογικής λεηλασίας.
Με το μέτρο του διαβόητου πια "κόφτη" κάθε χρόνο οι συντάξεις όλων θα περικόπτονται, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα μειώνονται και ακολούθως στον ιδιωτικό τομέα ως "προσαρμογή ισότιμης κοινωνικής μεταχείρισης".
Η εκχώρηση των "κόκκινων" δανείων στα κοράκια της αγοράς συνιστά άλλο ένα αποφασιστικό πλήγμα κατά των εργαζομένων και δημιουργεί τους όρους απόλυτης εξάρτησής τους στα όρια της επιβίωσης.
Η υπαγωγή όλων των κρίσιμων παραγωγικών εργαλείων και βασικών υποδομών του δημοσίου στο υπερταμείο και η παράδοσή τους στους δανειστές για 99 χρόνια, πέραν του αποκλεισμού κάθε δυνατότητας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχει σαν στόχο την άλωση και διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων σ' αυτές τις επιχειρήσεις.
Η επαπειλούμενη νομοθετική παρέμβαση, σαφώς προσδιορισμένη από το 3ο και εσαεί μνημόνιο, τους προσεχείς μήνες για
  • τις εργασιακές σχέσεις
  • την υιοθέτηση των ομαδικών απολύσεων
  • την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων
  • της απαγόρευσης κήρυξης απεργιών
  • την αναγνώριση του "δικαιώματος" της ανταπεργίας
  • τον οικονομικό στραγγαλισμό των συνδικάτων
  • την άρση των συνδικαλιστικών ελευθεριών
δημιουργούν εφιαλτικό τοπίο απόλυτης πληβειοποίησης της εργατικής τάξης και συνθήκες παροχής της εργατικής δύναμης υπό καθεστώς δουλείας.
Η ευαγγελιζόμενη προοπτική οικονομικής ανάπτυξης, από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των φύσει και θέσει μνημονιακών συμμάχων της, Ν. Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Λεβέντη κλπ, αν και όποτε συμβεί θα είναι ασταθής, εργασιοκτόνα και ταξικά μονομερής υπέρ του κεφαλαίου με την ταυτόχρονη καθολική επικράτηση των πολυεθνικών στη χώρα μας.
Όλη η λογική των μνημονίων είναι η πιο αποδοτική αξιοποίηση του κεφαλαίου ώστε να προσφέρει υπερκέρδη σε μια όλο και μια στενότερη ομάδα καπιταλιστών και να μεταφέρεται μεγάλο μέρος της υπεραξίας, που παράγεται στη χώρα, στην τσέπη των δανειστών.
ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ - ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
Μπροστά στην πρόκληση εξαθλίωσης και συντριβής της εργατικής τάξης με όρους 19ου αιώνα τα καθήκοντα για εργαζόμενους, παρατάξεις, συνδικάτα επαναπροσδιορίζονται ώστε η δράση τους να είναι αντάξια και κυρίως αποτελεσματική, ανάλογη της απειλής.
Ένα στρατηγικό και ηγεμονικό σχέδιο, των συνεπών ταξικών δυνάμεων, οφείλει να αναγνωρίσει ως αναγκαιότητα την αναδιάταξη και αναπροσανατολισμό των συνδικάτων που σαφώς δεν θα περιορίζεται στα παραδοσιακά καθήκοντα άλλων εποχών στη βάση των ακόλουθων κατευθύνσεων-αξόνων:
  • ΜΕΤΑτροπή  των συνδικάτων σε μαχητικούς σχηματισμούς αντίστασης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών με σαφή αντιμνημονιακό και αντικυβερνητικό προσανατολισμό, σχεδιασμό και δράση
  • ΜΕΤΑτόπιση από τις στενές παραταξιακές συγκροτήσεις σε πλατιά σχήματα που γνώμονάς τους δεν θα είναι οι πολιτικές προτιμήσεις και καταβολές των εργαζομένων αλλά η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ
  • ΜΕΤΑστροφή στην πολιτική συμμαχιών με άλλα κοινωνικά στρώματα που θίγονται καταστροφικά από τις πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης και δημιουργικής συνεύρεσης με τα άλλα τμήματα του μαζικού κινήματος
  • ΜΕΤΑβολή από τις θεωρήσεις πλήρους αντιστοίχησης, συστοίχησης και εξάρτησης από κόμματα και κυβερνήσεις στη βάση της αυτονομίας του σ. κ. και της δημοκρατικής λειτουργίας και συγκρότησής του
  • ΜΕΤΑκίνηση από τις παραδοσιακές συντεχνιακές αντιλήψεις για την επιμέρους υπεράσπιση δικαιωμάτων ανά εργασιακό χώρο και κλάδο αλλά συνολική αντιπαράθεση με τις ασκούμενες πολιτικές
  • ΜΕΤΑθεση της ευθύνης ανάπτυξης μαζικών εργατικών αγώνων στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις όταν ή σκόπιμη αδράνεια της παραδομένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ορθώνεται ως εμπόδιο.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΟΡΕΙΑ
Το αριστερό συνδικαλιστικό κίνημα που συγκροτείται στο ΜΕΤΑ με όρους αυτονομίας, πολιτικής διευρύνσεων και κοινωνικών συμμαχιών ως επιβεβαίωση της πολιτικής επιλογής του επιβραβεύθηκε από τους εργαζόμενους σε πολλά συνδικάτα, μεταξύ άλλων στα δυο μεγαλύτερα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της ΟΤΟΕ.
ΜΕΤΑ το εκλογικό αποτέλεσμα στη ΓΣΕΕ και ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας (ΕΚΑ) με την εκρηκτική άνοδο των δυνάμεων της ΕΑΚ (στηρίζεται από το ΜΕΤΑ και το ΕΜΕΙΣ), που εκθρόνισαν την ΠΑΣΚΕ από τη 2η θέση, δημιουργούνται αντικειμενικά οι αριθμητικές και ποιοτικές προϋποθέσεις για την ανατροπή των καθεστωτικών και μνημονιακών παρατάξεων στο σ. κ., και στη ΓΣΕΕ, και τον περιορισμό των απομονωτικών πολιτικών του ΠΑΜΕ.
Απόψεις μέσα στις γραμμές του ΜΕΤΑ που εκφράζουν τη λογική κάθετων διαχωρισμών των συνδικαλιστικών δυνάμεων με κριτήριο την κομματική και πολιτική προέλευση των εργαζόμενων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Αναπαράγουν αποτυχημένες αντιλήψεις που εκφράζονται από παραδοσιακές δυνάμεις ¨καθαρότητας" (ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) που σε κανένα επίπεδο δεν επιβεβαίωσαν για την ορθότητα και πολύ περισσότερο για την αποτελεσματικότητά τους και τη μαζικοποίηση των αγώνων.
Αγνοούν και μάλιστα ανιστόρητα τις καλύτερες παραδόσεις του σ. κ. που κατέγραψε τις μεγαλύτερες νίκες του όταν υπηρετούσε το δόγμα "ενότητα στη δράση" χωρίς την παρεμβολή άλλων φίλτρων.
Δεν αναγνωρίζουν τις ιδρυτικές αρχές για τη συγκρότησή μας που συνοψίζεται στο τρίπτυχο της αντιμνημονιακής και αντιεργοδοτικής πολιτικής και της αυτονομίας από τα κόμματα που μας κληροδότησε η Αυτόνομη Παρέμβαση.
Κριτήριο μοναδικό, κατά συνέπεια, για τη συμμετοχή στις γραμμές του  ΜΕΤΑ ή για την απομάκρυνση οποιουδήποτε είναι η υιοθέτηση των παραπάνω ή παραβίασή τους αντίστοιχα.
Επιμέρους παραβιάσεις μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν από τις παρατάξεις μας αναλογικά και πάντως χωρίς τη γενίκευση ενοχοποίησης κατά πάντων.
Ένα πρότυπο νέας συνδικαλιστικής κουλτούρας που αναγνωρίζεται από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους δεν μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση και πολύ περισσότερο σε κίνδυνο.
Με συντροφικότητα και αίσθημα ευθύνης όλοι μαζί οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών χωρίς την ανάληψη δυσανάλογων πρωτοβουλιών και ευθυνών που μπορεί να απειλήσει την ΕΝΟΤΗΤΑ μας.
Η απόπειρα, έστω, επικράτησης άλλων αρχών και αξιών θα αποτελέσει ανέλπιστο δώρο στους δανειστές, τα μνημονιακά κόμματα, την εργοδοσία, τις απαξιωμένες και μνημονιακές ηγεσίες του σ. κ. με οδυνηρές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους.
Δημιουργικό καθήκον όλων μας είναι η επεξεργασία σχεδίου για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρόσθετων δυσκολιών που συσσώρευσε η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και επέτεινε το κλίμα απογοήτευσης ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online