Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ - ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(6/9/2016)
ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η πολυδιαφημισμένη –από την Κυβέρνηση- δομική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, αποδεικνύεται τελικά ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια νεοφιλελεύθερη συνταγή για την περικοπή των συντάξεων και τη διαμόρφωσή τους σε επίπεδα φτώχειας.  Μια συνταγή που επιβλήθηκε από τους δανειστές μέσω του 3ου Μνημονίου και την συνυπέγραψε «φαρδιά – πλατιά» η Κυβέρνηση, σπάζοντας κάθε ρεκόρ πολιτικής αναξιοπιστίας σε σχέση με όλες της δεσμεύσεις, προεκλογικές και μετεκλογικές.
Έτσι, από 1η Σεπτέμβρη εφαρμόζεται για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους,  η μείωση των επικουρικών συντάξεων μέσα από τη μέθοδο του επανυπολογισμό,  που εφηύρε και ψήφισε η κυβέρνηση με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο.
Αντί λοιπόν  να σταματήσει,  όπως είχε υποσχεθεί, τις μειώσεις των συντάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, ανακάλυψε το τρυκ του επανυπολογισμού προκειμένου η μείωση των συντάξεων να είναι και μεγαλύτερη και νομότυπη.
Οι μειώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο λίγους όπως διατείνεται η κυβέρνηση αλλά το σύνολο των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης και αναμένεται ένα ακόμη κύμα περικοπών τον επόμενο μήνα καθώς δεν έχουν επανυπολογιστεί όλες οι καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις. Οι μειώσεις αυτές έρχονται αμέσως μετά το μαχαίρι που μπήκε στο ΕΚΑΣ σε 160.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχους συνταξιούχους, οι οποίοι υποτίθεται δε θα θίγονταν σύμφωνα με την κυβερνητική αφήγηση. 
Κατά συνέπεια, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας προς το χειρότερο το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, πέταξε στα σκουπίδια τις δεσμεύσεις της για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης και τη σταδιακή κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αγνόησε ότι για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα κύριας και επικουρικής σύνταξης έχουν συνεισφέρει και έχουν εισπραχθεί εισφορές από εκατομμύρια εργαζόμενους,  από γενιές και γενιές και καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να το παραγνωρίζει και να πειραματίζεται κόβοντας συντάξεις και καταργώντας ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι  εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι  θα αντισταθούν σ’ αυτές τις νεοφιλελεύθερες και κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές των μνημονίων, οι οποίες υπονομεύουν το συνταξιοδοτικό μας σύστημα διαγράφοντας  το μόχθο και τη συλλογική αποταμίευση όλων των προηγούμενων γενεών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 10/9/2016 και να διαδηλώσουν: 
Με αγώνες έχει γίνει η Κοινωνική Ασφάλιση
Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση

 

blogger templates | Make Money Online