Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΑΚ - ΓΣΕΕ: Μνημονιακό Θέατρο του παραλόγου για τους εργαζόμενους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(4/4/2017)
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Το θέατρο του παραλόγου ζουν οι εργαζόμενοι όλο το τελευταίο διάστημα, με το δήθεν "θρίλερ" της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, ώστε να κλείσει η 2η αξιολόγηση και να "ανακουφιστεί" η χώρα και η οικονομία.
Από τη μια είναι η Κυβέρνηση, της οποίας οι καθυστερήσεις δεν αφορούν την ουσία αλλά το πως θα διαχειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά μια ακόμα επώδυνη συμφωνία που θα μειώνει το αφορολόγητο, θα πετσοκόβει τις συντάξεις, θα "κανιβαλίζει" τη ΔΕΗ όπως δήλωσε κορυφαίος Υπουργός και εν τέλει όχι μόνο δε θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις αλλά θα απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις και θα βάζει χέρι στο συνδικαλιστικό νόμο (απεργία, λοκ άουτ). Η Κυβέρνηση έχει οριστικά υποταχθεί στο νεοφιλελευθερισμό των Μνημονίων.
Από την άλλη είναι η ηγετική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της οποίας η ακινησία, η απραξία και η απαξίωση κάθε παρέμβασης σε αγωνιστική κατεύθυνση σπάει κάθε ρεκόρ, τη στιγμή που Κυβέρνηση και δανειστές παίζουν για ακόμα μια φορά αντεργατικά παιγνίδια. Με ευθύνη της πλειοψηφίας δε συνεδριάζει κανένα όργανα της ΓΣΕΕ, δε συγκαλείται ούτε Διοίκηση, ούτε Εκτελεστική Επιτροπή, ώστε να εκτιμήσει στοιχειωδώς την κατάσταση και να συντονίσει την αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στη νέα λαίλαπα που μας ετοιμάζουν.
Η Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού ναι μεν τα «ρίχνει» στη ΓΣΕΕ για το απαράδεκτο «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, ξεχνά όμως εντέχνως να αναφερθεί στις μεγάλες κοινωνικές και εργατικές κινητοποιήσεις της περιόδου 2010-2014, όταν τα συνδικάτα μαζί με το λαϊκό κίνημα έριξαν δύο Κυβερνήσεις και έστρωσαν το δρόμο για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει αλλά διαψεύστηκαν οικτρά. Δε φταίνε λοιπόν τα συνδικάτα για τη Μνημονιακή στροφή της Κυβέρνησης και ας μη ψάχνει η Κυβέρνηση άλλοθι για τη νέα Συμφωνία που ετοιμάζει.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αντί να απαντά με ανέξοδα Δελτία Τύπου, καλό θα ήταν να ξεφύγει επιτέλους από την ακινησία, που μόνο τους δανειστές και τη Κυβέρνηση βολεύουν για να περάσουν τα μέτρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα να βλέπουν το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας με αιχμή του δόρατος τη ΔΕΗ, να πωλείται με συνοπτικές διαδικασίες σε ξένα συμφέροντα, οι συντάξεις να μπαίνουν για ακόμα μια φορά στον κόφτη, οι εργασιακές σχέσεις να διαλύονται συνεχώς και η ΓΣΕΕ άφωνη και άπραγη να μη συνεδριάζει, ούτε καν τα όργανα της (Δ.Σ., Εκτελ. Επιτροπή) από τις 2 Νοεμβρίου του προηγούμενου χρόνου (5 μήνες).

Ζητούμε άμεσα τη σύγκληση των οργάνων της ΓΣΕΕ για την προετοιμασία και οργάνωση άμεσα αγωνιστικών κινητοποιήσεων μαζί με την ΑΔΕΔΥ και άλλους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς. 

 

blogger templates | Make Money Online