Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Δρυός πεσούσης ...


 PDF

Δρυός πεσούσης

Μετά από ενέργειες-καταγγελίες της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής καθώς και στην Επιθεώρηση Εργασίας, πραγματοποιήθηκαν σχετικοί έλεγχοι στο κτήριο στις Τζιτζιφιές (Ισμήνης 59 Teleperformance).

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν ηχηρό χαστούκι για τη Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, έδινε στη Διοίκηση του ΟΤΕ αυστηρή προθεσμία δέκα ημερών προκειμένου να εκκενώσουν το κτήριο στην Ισμήνης, προειδοποιώντας τους ταυτόχρονα ότι δεν παραγράφονται οι ευθύνες τους για το γεγονός ότι έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και τις ζωές των εργαζομένων τους οποίους μετέφεραν βιαστικά και δίχως αξιοπρεπές σχέδιο σε αυτό το κτήριο. Σε μεταγενέστερο έλεγχο, το αρμόδιο κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας έδινε στη Διοίκηση ΟΤΕ χρονικό διάστημα ενός μήνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας μπορούν να τηρηθούν για το σύνολο του κτηριακού συγκροτήματος.

Η Αγωνιστική Συνεργασία είχε προειδοποιήσει τη Διοίκηση του ΟΤΕ ότι το συγκεκριμένο κτήριο δεν πληρούσε τις απαιτούμενες συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Κατόπιν έθεσε και την ΟΜΕ επί των ευθυνών της, δηλαδή την κάλεσε να πραγματοποιήσει εκείνη αρμοδίως τις καταγγελίες κι έτσι να επιτελέσει το ρόλο για τον οποίο είχε ψηφιστεί από τους εργαζόμενους. Δυστυχώς, τόσο η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ όσο και οι πλειοψηφούσες παρατάξεις στην ΟΜΕ κώφευσαν.

Δεν επιθυμούμε να ζητάμε δάφνες γιατί απλά κάνουμε τη δουλειά μας και τιμάμε τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύθηκαν. Ωστόσο, η σωρεία των ανακοινώσεων της ΟΜΕ των παρατάξεων και των Συλλόγων με πρωτοστάτη τον ΠΑΣΕ, χωρίς ούτε καν να κάνουν αναφορά στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν μετά από τις αποτελεσματικές καταγγελίες της Αγωνιστικής Συνεργασίας, ξεπερνάει κάθε όριο υποκρισίας.

Θα είμαστε συνέχεια εδώ προκειμένου να εγκαλούμε τη Διοίκηση και τη συνδικαλιστική ηγεσία στα νόμιμα αλλά και στα δέοντα. Όχι μόνο με ανακοινώσεις αλλά και με πράξεις. Προειδοποιούμε όλους, λοιπόν, να πράξουν τα δέοντα για την αποκατάσταση της ταλαιπωρίας των συναδέλφων στην Παιανία, να αποσύρουν τα παράνομα ιδιωτικά συμφωνητικά για τους υπεύθυνους έργων, να ακυρώσουν την αδιανόητη προσπάθεια της απόσχισης αναπόσπαστων έργων/εργαζομένων από την  υπερκερδοφόρα εταιρία, να σταματήσουν την έκνομη κατάργηση των εργασιακών ειδικοτήτων και των κλιμακίων μέσω των job families και κάθε άλλη επιχειρούμενη βλαπτική μεταβολή για τους εργαζομένους. Σε αντίθετη περίπτωση, η δράση μας θα είναι συντονισμένη και αποτελεσματική υπέρ των εργασιακών μας συμφερόντων, γιατί απλά δεν έχουμε καμία εξάρτηση τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τη συνδικαλιστική ηγεσία.

Επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα, επειδή «Verba volant, scripta manent» ("τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν"), αλλά κι επειδή το επίπεδο σοβαρότητας & υπευθυνότητας  δεν προσμετράτε ούτε με τον αριθμό των ψήφων ούτε με την εργασιακή ιεραρχία.


Ας γίνει η υπόθεση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων η απαρχή μιας γενικής μαχητικής διεκδίκησης.








τα σχετικά έγγραφα


 

blogger templates | Make Money Online