Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Νέα στάση της ΟΜΕ -ΟΤΕ στα άρθρα 13 και 16 ΕΚΠ

PDF


Νέα στάση της ΟΜΕ -ΟΤΕ στα άρθρα 13 και 16 ΕΚΠ

Επικροτούμε τη νέα στάση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και την προσπάθεια παρεμπόδισης στα άρθρα 13 και 16 του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού ΟΤΕ και Cosmote αντίστοιχα, που αποφασίστηκε μετά από πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ φέτος τον Γενάρη, χωρίς βέβαια να υποτιμάται η θετική ψήφος των παρατάξεων που την στήριξαν. Έτσι πράγματι, είναι από τις λιγοστές φορές που η ΟΜΕ-OTE και το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα, δείχνουν σημάδια ζωής και δίνουν νόημα στην ύπαρξή τους παρεμποδίζοντας τον Ιούλιο τρείς φορές την διεξαγωγή της διαδικασίας του άρθρου 13.


Αποδεικνύεται συνεχώς και πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι τα άρθρα 13 και 16 υπάρχουν απλά και μόνο για να μπορεί η Διοίκηση να απολύει τους εργαζόμενους που επιθυμεί συνεχώς και με σταθερό ρυθμό. Διαρρέεται δε, κάθε φορά, εντέχνως, από τα παπαγαλάκια της διοίκησης, ότι πρόκειται για «μεμονωμένες περιπτώσεις» που είναι «τεμπέληδες» ή «κοπανατζήδες» ή «απατεώνες» ή «κάκιστοι χαρακτήρες» που δεν χρήζουν καμιάς υπεράσπισης.

Η πραγματικότητα όμως είναι, ότι η διοίκηση ΟΤΕ/Deutsche Telecom, όπως διαφαίνεται, έχει ήδη προγραμματίσει δεκάδες απολύσεις με εφαρμογή των άρθρων 13 και 16 μέχρι το τέλος του 2019, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν άλλη μια  κακή ΣΣΕ (την τέταρτη κατά σειρά!) με συρρικνωμένους μισθούς και ειδικές κατηγορίες «μισθολογίων». Επιπρόσθετα συνεχίζει να απολύει το προσωπικό όταν κλείνει ένα κατάστημα ή μια υπηρεσία αντί να το απορροφήσει σε άλλες υπηρεσίες που είναι σχεδόν όλες υποστελεχωμένες.

Η διοίκηση μάλλον σκεπτόμενη κουτοπόνηρα, έφτασε στο σημείο να περνάει από επιτροπή για τα άρθρα 13 και 16, συναδέλφους που είχε ήδη απολύσει με το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Θεωρούν, λοιπόν, ότι ισχυροποιούν ένα όπλο που δεν αναγνωρίζεται από την Ομοσπονδία, όταν έπεται ενός όπλου που αναγνωρίζεται από την Ομοσπονδία!...

Η ύπαρξη του Πειθαρχικού Συμβουλίου προφανώς ενοχλεί τους Γερμανούς «επενδυτές» γιατί παρέχει τη δυνατότητα απολογίας στους εργαζομένους και καθυστερεί έτσι τις απολύσεις τους. Αντίθετα στις προσχηματικές συνεδριάσεις των επιτροπών για τα άρθρα 13 και 16 οι απολύσεις είναι προειλημμένες και προαποφασισμένες και ταχύτατες, η απόλυση γίνεται αυθημερόν. 


Το αίτημα της κατάργησης των άρθρων 13 και 16 πρέπει να αποτελέσει υπόθεση κινητοποίησης όλων των εργαζόμενων και η παρεμπόδιση της διαδικασίας πλέον θα πρέπει να πλαισιώνεται στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον με μία στάση εργασίας .

 

 

blogger templates | Make Money Online