Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

«Στοχευμένη» Επιχείρηση τρομοκράτησης των Εργαζομένων

.....ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΕ
......................http://Agonistiki-synergasia.blogspot.com
..................................................................... Αθήνα 21/1/2009

«Στοχευμένη» Επιχείρηση τρομοκράτησης των Εργαζομένων

Με νωπές ακόμη τις μνήμες της νεανικής εξέγερσης του Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ υποδέχθηκαν το Γερμανό συνεταίρο της κυβέρνησης Καραμανλή με 24ωρη Απεργία στις 8 Ιανουαρίου και συμβολικό αποκλεισμό του Διοικητικού Μεγάρου.
Η διοίκηση Βουρλούμη απάντησε με κατευθυνόμενες διαρροές στον τύπο και ποικιλία σεναρίων στους ορόφους του Δ.Μ με προφανή σκοπό την επιβολή κλίματος πανικού σ’ όλους τους εργαζόμενους του Οργανισμού. Η πιθανολογούμενη ολοκλήρωση της «εθελουσίας» του 2005 με τους 600, χρησιμοποιείται και πάλι ως όχημα για να διακινείται και να «ζυμώνεται» μια νέα «στοχευμένη εθελουσία ανεξαρτήτως χρόνων εργασίας».
Το νέο “μεταρρυθμιστικό πόνημα” του εκλεκτού της κυβέρνησης Καραμανλή και των Γερμανών με το οποίο επιδιώκεται να τρομοκρατηθεί όλο το στελεχικό δυναμικό το οποίο προέρχεται από τον κορμό του Οργανισμού και το σύνολο των εργαζομένων ανεξαρτήτως του χρόνου πρόσληψης, δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.
Ταυτόχρονα η διοίκηση περνά σε πλήρη εφαρμογή του αξιολόγιου αξιοποιώντας στο έπακρο την χλιαρή και απαράδεκτη στάση της ηγεσίας της ΟΜΕ στην περυσινή πιλοτική φάση εφαρμογής του. Για να μην τρέφει δε κανείς ψευδαισθήσεις για το λόγο που η διοίκηση επιμένει στην απαράδεκτη και εξευτελιστική αυτή διαδικασία, την απάντηση την δίνει η ίδια με την προκήρυξη «θέσης Στελέχους του Τμήματος Απόλυσης Ανθρώπινου Δυναμικού που θα Διαχειρίζεται θέματα απολύσεων στα πλαίσια ή μη, προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης».
Δεν υπάρχουν προσωπικές λύσεις και πρακτικές στα προβλήματά μας. Μόνο ο συλλογικός αγώνας και η συσπείρωση στα σωματεία μας μπορούν να αποτρέψουν τα χειρότερα.
· Ενημερώνουμε τους συλλόγους και απαιτούμε να παρεμβαίνουν τα προεδρεία τους όπου θίγονται τα κεκτημένα μας που με αγώνες έχουμε διασφαλίσει.
· Απαιτούμε από την ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και συνεχείς παρεμβάσεις για να μην περάσει η επιχείρηση τρομοκράτησης και παραίτησης από της κατακτήσεις μας.
· Προτείνουμε τη διεκδίκηση συμπληρωματικής Συλλογικής Σύμβασης με διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο θα διασφαλίζει τους νέους συναδέλφους και θα καταργεί όλες τις διακρίσεις σε βάρος τους. Να απαιτήσουμε επαναφορά του καταργημένου ΓΚΠ και επέκταση της ισχύος του σε όλους τους εργαζομένους του ομίλου ΟΤΕ.
· Διεκδικούμε να σταματήσουν τώρα τα παιχνίδια με τους συμβασιούχους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συναδέλφων και κλείσιμο των δουλεμπορικών OTEplus – HellasCOM.
· Καλούμε τις πλειοψηφούσες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ (που έχουν αδρανοποιήσει πλήρως την ΟΜΕ-ΟΤΕ ασχολούμενοι μόνο με τις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ) να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το αξιολόγιο και να εγκαταλείψουν τις λογικές συνδιαχείρισης και συνδιοίκησης που οδήγησαν το σ.κ. σε πλήρη ανυποληψία και απανωτές ήττες.
· Καλούμε τους συναδέλφους να οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση το αξιολόγιο, αρνούμενοι να προσέλθουν στην νέα ιερά εξέταση υπό την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης.

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στις 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
.

 

blogger templates | Make Money Online