Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Κάλεσμα για τη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ύστερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της αστυνομίας, που έδειξε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κρατικός αυταρχισμός, η άγρια δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ ενάντια στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, στις 22 Δεκεμβρίου 08, έδειξε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η εργοδοτική τρομοκρατία.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) θεωρήθηκε επικίνδυνη από την εργοδοσία, γιατί βρίσκεται στη διοίκηση ενός σωματείου ταξικού, μαχητικού, που έχει αγκαλιάσει Έλληνες και Ελληνίδες μαζί με μετανάστες και μετανάστριες και που διεκδικεί χωρίς συμβιβασμούς τα δικαιώματά τους. Από την ημέρα εκείνη και μέχρι σήμερα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας στον «Ευαγγελισμό».
Είναι η ώρα που πρέπει να εκφραστεί το πιο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στο σωματείο της, μέσα από πολύπλευρες δράσεις, με στόχους:
· Την αλληλεγγύη στην ίδια την Κωνσταντίνα, αλλά και στο σωματείο της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και οικιακού Προσωπικού
· Την αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της δολοφονικής απόπειρας.
· Την κατάργηση του συστήματος των υπεργολαβιών στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που έχει δημιουργήσει έναν πολυπληθή «στρατό» επισφαλώς απασχολούμενων, έναν εργασιακό μεσαίωνα και μια εργοδοσία με μαφιόζικα χαρακτηριστικά. Εξασφάλιση σταθερής εργασίας όσων εργάζονται σήμερα στις υπεργολαβίες.
· Το άνοιγμα του μεγάλου ζητήματος της επισφάλειας στην εργασία, που πλέον αφορά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και διεθνώς, και βέβαια κατεξοχήν τις μετανάστριες και γυναίκες - όπως η Κωνσταντίνα Κούνεβα.
· Την υποστήριξη συνδικαλιστικής οργάνωσης νέων στρωμάτων εργαζομένων είτε στα υπάρχοντα συνδικάτα είτε με τη δημιουργία νέων.
Με συστηματική αντιπληροφόρηση, δράσεις σε όλους τους κοινωνικούς χώρους (ιδιαίτερα τους εργατικούς και τους νεολαιίστικους, αλλά και τις γειτονιές), νομική υποστήριξη, οικονομική ενίσχυση, διεθνή αλληλεγγύη κ.λπ., μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το τραγικό αυτό γεγονός μια αρχή συνολικότερα κοινωνικής αντεπίθεσης στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον εργασιακό μεσαίωνα της επισφάλειας.
Μια τέτοια καμπάνια μπορεί και πρέπει να την αναλάβει μια πλατιά ενωτική και χωρίς αποκλεισμούς επιτροπή αλληλεγγύης, στην οποία έχουν θέση συνδικάτα, συνδικαλιστές/τριες και εργαζόμενοι/ες έλληνες και μετανάστες/τριες ιδιαίτερα από τους χώρους που πλήττονται από την επισφάλεια, αλλά επίσης και φοιτητές, μαθητές και νεολαίοι, δικηγόροι και διανοούμενοι, κοινωνικές και γυναικείες οργανώσεις και κινήματα καθώς και κάθε λογής πολιτικές και άλλες συλλογικότητες…
Καθώς η εργοδοτική τρομοκρατία και η επισφάλεια είναι το οδυνηρό παρόν για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, Έλληνες και μετανάστες, αλλά και το αύριο των σημερινών νέων που εξεγείρονται ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την κλοπή των δικαιωμάτων τους και του μέλλοντός τους, η εργοδοτική δολοφονική επίθεση στην Κωσταντίνα Κούνεβα και στο συνδικάτο της μας αφορά όλους και όλες.
Καλούμε λοιπόν για τη συγκρότηση μιας τέτοιας πλατιάς ενωτικής επιτροπής αλληλεγγύης την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στην αίθουσα της ΟΤΟΕ, Βησσαρίωνος 6, 4ος όροφος, 4.30 π.μ.
Παράλληλα ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι η πλατιά ενωτική επιτροπή αλληλεγγύης που δημιουργούμε, είναι πρόθυμη και θεωρεί καθήκον της να συνεργαστεί με όλες τις ανάλογες συλλογικότητες που ήδη υπάρχουν και αυτές που θα δημιουργηθούν, πανελλαδικά, επειδή θεωρούμε ότι απαιτείται η ενότητα στη δράση χωρίς κανέναν αποκλεισμό για να αναδειχτεί στην κοινωνία όπως αξίζει το ζήτημα της επισφαλούς εργασίας και για να είναι αποτελεσματική η δράση.
Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης στην Κ.Κούνεβα
Πρόσωπα που καλούν:
· Μαρία Φραγκιαδάκη, συνδικαλίστρια, ΕΡΤ
· Νίκος Μαλίνογλου, μέλος Δ.Σ. Σισμανόγλειου
· Εύη Κατάνη, πρόεδρος σωμ. εργαζομένων ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ
· Μάρκος Μπασιούκας, συνδικαλιστής ΟΛΜΕ
· Δέσποινα Σπανού, Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ
· Αλέκος Καλύβης, αντιπρόεδρος ΓΣΕΕ
· Ζωή Γεωργίου, Γεν. Γραμματέας Σωματείου ΑΣΠΡΟΦΟΣ, μέλος διοίκησης ΕΚΕΔΑ
· Δημήτρης Στρατούλης, συνδικαλιστής ΟΤΕ
· Σόνια Μητραλιά, Παγκόσμια Πορεία Γυναικών (ελληνικό δίκτυο)
· Δικαίος Ψυκάκος, πρόεδρος Σωμ. Συμβασιούχων ΕΛΤΑ
· Σίσσυ Βωβού, Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ
· Αντώνης Καραβάς, Σωματείο Εργαζομένων Ερυθρού
· Γιώτα Λαζαροπούλου, Φόρουμ Ενοικιαζομένων Εργαζομένων
· Χρήστος Γιαμπουράνης, Σωματείο εργαζομένων ταχυμεταφορές
· Λορέτα Μακόλι, Ένωση Αφρικανών Γυναικών
· Δήμητρα Μάλλιου, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών
· Ελθίνα Αγγελοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Ανοιχτής Πόλης
· Ρένα Δούρου, Πολιτική Αναλύτρια
· Σταυρούλα Συράκου, Μέλος Κ.Σ. Νεολαία Συνασπισμού
· Σοφία Λυμπεροπούλου, ωρομίσθια καθηγήτρια
· Γερασιμος Σπαθής, Πανεπιστημιακός
· Ηλίας Βρεττάκος, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
· Γιώργος Γαβρίλης, μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ
· Βασιλόπουλος Θάνος Γεν. Γραμματέας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων
· Λία Φράγκου μέλος προεδρίου Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων
· Γρηγόρης Καλομοίρης αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ
· Στάθης Τραχανατζής, πρόεδρος Σωματείου RILKEN
· Αποστόλης Κωσταντής μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ευαγγελισμού
· Γιώργος Μανιάτης, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

 

blogger templates | Make Money Online