Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Όλοι στην Απεργία της 24ης Φλεβάρη 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εργαζομένων ΟΤΕ
κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την ανακοίνωση σε PDF
Αθήνα 20 / 2 / 2010
Όλοι στην Απεργία της 24/2/2010
Με τον Αγώνα μας μπορούμε να αποτρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές των Βρυξελλών, της κυβέρνησης & της εργοδοσίας
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι τράπεζες και το κεφάλαιο που είναι και οι βασικοί υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση θέλουν σήμερα που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση να πάρουν από τους εργαζόμενους ότι δεν μπόρεσαν να πάρουν όταν ήταν στην ακμή του και να αφαιρέσουν μία μία όλες τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα.
Στις ορέξεις τους βρίσκουν συμπαραστάτη την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις απαιτήσεις της από τη μία πλευρά και την ελληνική κυβέρνηση από την άλλη η οποία με τη συναίνεση της ΝΔ έχει θέσει τη χώρα κάτω από μια ιδιόμορφη οικονομική κατοχή. Η χώρα μας μετατρέπεται σε προτεκτοράτο αφού κάθε δαπάνη θα πρέπει να εγκρίνεται από ξένους ελεγκτές.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν διστάζει να πάρει όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που της υποδεικνύονται και έτσι έχουμε ήδη τις εξαγγελίες για μείωση μισθών, για αύξηση της φορολογίας, για μείωση συντάξεων και για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Στο στόχαστρο μπήκε και το σύνολο του ασφαλιστικού και έτσι για να μειώσει την κρατική συμμετοχή στη χρηματοδότησή του δεν διστάζει να εξαγγείλει την κατεδάφιση του σημερινού δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.
Παράλληλα από τώρα τα παπαγαλάκια μιλάνε για την ανάγκη νέων μέτρων και για την περικοπή του δώρου και του επιδόματος άδειας.
Τα μέτρα αυτά εκτός από ληστρικά και αντεργατικά είναι και αναποτελεσματικά γιατί περιορίζουν την αγοραστική ικανότητα, οδηγούν την οικονομία στην ύφεση και αυξάνουν την ανεργία.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες ανοίγουν την όρεξη στην εργοδοσία
Η άμεση συνέχεια των κυβερνητικών εξαγγελιών είναι η εργοδοσία να σκληρύνει τη στάση της. Έτσι για φέτος έχουμε το ΣΕΒ να αρνείται ακόμη και να συζητήσει την πιθανότητα να δοθούν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα και τη διοίκηση του ΟΤΕ να ανοίγει θέματα απολύσεων, θέματα μείωσης των αδειών ασθένειας και θέματα μείωσης των συνολικών αποδοχών.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης και πολύ περισσότερο η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα στείλει ηχηρό μήνυμα και στις Βρυξέλλες και στο Μαξίμου και στην εργοδοσία.
Πάρτε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια σας και σπάστε τον τρόμο που καλλιεργεί η κυβέρνηση με τη συνδρομή μεγαλοδημοσιογράφων και καναλαρχών. Αυτή η απεργία δεν είναι σαν τις άλλες. Η επιτυχία της ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής.
Όλοι στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως 11 π.μ.
Προσυγκέντρωση ΟΜΕ – ΟΤΕ στο ΥΜΑ – ΝΥΜΑ
Όλοι στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων

 

blogger templates | Make Money Online