Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση Ενωτικού Μετώπου Ανατροπής 13 Ιουνίου 2012




 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

     Όπως σας είχαμε προειδοποιήσει και προεκλογικά, θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ξέραμε. Τα νέα μαθεύτηκαν, το Σ.Μ.Μ (Γκαράζ Καλλιθέας) μας αφήνει «χρόνους» προς χάριν της «αναδιοργάνωσης», όπως τη λένε οι ειδήμονες.
Συμπέρασμα, κατά τους κυρίους αυτούς, ο όμιλος Ο.Τ.Ε. θα πρέπει να απαλλαγεί από όποια υπηρεσία δεν έχει σχέση με το αμιγώς τηλεπικοινωνιακό έργο.  
Δεν μπορεί βέβαια να αρνηθεί κανείς ότι το συγκεκριμένο σχέδιο σχετίζεται με τη γενικότερη πολιτική της επιχείρησης για τη, με κάθε τρόπο, μεγιστοποίηση των κερδών.
Σε αυτό το πάρτι βέβαια, το παρόν έδωσαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με την υπογραφή της τελευταίας ΣΣΕ που αποδέχθηκαν αμαχητί τη μείωση των μισθών και άλλων κεκτημένων. 
Έλεος πια, αφού καρατόμησαν μισθούς, επιδόματα και κάθε λογής κατακτήσεις των εργαζομένων, τώρα απαιτούν κι επιβάλουν να έχουν λόγο και στον ελεύθερο χρόνο μας με το επονομαζόμενο stand by. Μήπως έχουν υπόψη τους να μας φορτώσουν και το απόγευμα ένα laptop ώστε να ελέγχουν επακριβώς τι κάνουμε;  
Τα δεινά των εργαζομένων όμως δεν σταματούν εδώ, οι τελευταίοι αντεργατικοί νόμοι με την εφαρμογή τους, στέλνουν τους εργαζόμενους στα τάρταρα  και την απόγνωση.
Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι των θυγατρικών του ΟΤΕ που δεν καλύπτονται από την ΣΣΕ, με την κατάργηση του νόμου της μετενέργειας, από 14/2/12, ο μισθός τους μπορεί να μειωθεί μέχρι και 52%.     
Την ίδια ώρα, το αξιολόγιο με τη νέα του μορφή πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα, καθώς γίνεται ένα εργαλείο «κανιβαλισμού» των συναδέλφων που πρέπει να σταματήσει. Ήδη η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει bonus ανάλογα με τη βαθμολογία που έχει ο εργαζόμενος από την αξιολόγηση. ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ
Εδώ θα πρέπει συντονισμένα και αποφασιστικά να πάρουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες να δίνουν λύσεις στο  δουλεμπόριο της εργασίας από τα golden boys της αγοράς.   
Και η κατρακύλα δεν έχει τέλος. Μετά την κατακρεούργηση του ταμείου νεότητας, σειρά έχει το ταμείο αρωγής, μαζί με τις επικουρικές συντάξεις. Την ίδια ώρα που το σύστημα υγείας ξε-θεμελιώνεται, οι συντάξεις έχουν μπει στον Προκρούστη του Μνημονίου.
Βέβαια όλες οι αλλαγές που επιθυμούμε δεν μπορούν να γίνουν με αυτό το συνδικαλιστικό σύστημα της συναλλαγής και της διαφθοράς.
Οι καρέκλες και τα φέουδα που έχουν στηθεί είναι αυτά που χρεοκόπησαν το συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΤΕ.
Χρειάζεται άλλο όραμα, με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές, ενημερωμένους, και αποφασισμένους για ρήξεις και ανατροπές. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε την ιδεολογική και οργανωτική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Εμείς στο Ε.Μ.Α έχουμε τις ελπίδες μας ΜΟΝΟ στους εργαζομένους .
ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ, ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ε.Μ.Α

 

blogger templates | Make Money Online